A vallásosak miért fognak mindent a "szabad akaratra", amire nincs magyarázatuk?
Kedves kérdező.A történelem alapja az hogy ha egy háború kitört azt a vallásosságához kötötték.Hogy az arab volt vagy keresztény.Aki vagyonért ,aranyért földekért tett, az nem vallásért harcolt.Haszonért.Aztán ezt ugye vallásra kenték.A szabadakarat lényege a az önzőség vagyis megint ugyan oda kell lyukadnom ,hogy érzelem ( vadak).Vizsgáld meg magát az érzelmet.Hogy én minden nőt meg akarok dönteni ,az érzelem.Ha egy nőt akarok akivel családot alapítok értelem.
A gazdagság alapja megint érzelem.Mert a saját kényelmedért próbálsz tenni.Ami végett masokat is tönkre tennél.Képes vagy háborút indítani érte,ölni ,lopni ,csalni ,hazudni.Ezt mi d megnézed érzelemből teszed.
Ebből indul ki a jó és a rossz fogalma.A jó az életért tesz.A rossz az élet ellen tesz.Pozitív és negatív.Szelídek és vadak.Isten és Ördög
Önző és önzetlen.Csoport vagy egyén.Béke vagy háború.
Semmi más nincs.Semmit másra nem fogsz jutni ,mind hogy csakis az értelemnek van jövője, és az érzelemmel tudunk rombolni.
Ebbe már nem akarok bele menni ,mi lehet a halál után.Van egy véleményem , miszerint a lélek szerintem is létezik Másnéven egyfajta energia amely ugyan úgy egyensúly próbál tartani.Aztán hogy ha az energia elveszti a testet ,hová kerül azt nem tudom.A Világunk pozitív és negatív töltéseket mutat.
Pl az északi tengelyen a víz óramutató irányával szembe folyik le a déli félteke meg fordítva.A feketeanyag elmélete is valami olyanra kezd hasonlítani h van két anyag amely az univerzumot nyomja össze.Most ,hogy ha van is egy bizonyos értelemben pokol és menny, véleményem szerint van .Vagyis az energia ami felszanadul a testből lehet egy negatív vagy pozitív mezőbe jut.De hogy ennek mi az előnye vagy hátránya , nem tudom.Mindenesetre a mi világunkba ugye a pizitív dolgok jól esőek ,míg a negatívak rossz hatásúak.Erre mind kapunk majd választ.
A tudománnyal egy nagy baj van ,hogy a halálra nem tud gyógyírt találni.
Minden tiszteletem az orovostudományért is, mert fejlődött, de csak késleltetni tudja vagy megkönnyíteni a halált.Vagyis az egénért próbál tenni, de megint oda lyukadunk ki ,hogy biza akkor is a tápláléklánc részei leszünk.
Talán lesz lesz rá gyógymód.
Főleg akkor, ha az emberek egyesülnek a gèpekkel a jövőben, nem beszèlve a gènmódosításokról, ès megjelenik a szuperember.
Ez most mèg csak sci-fi, de ki tudja, mi lesz a jövőben ezen a tèren...
Figyelj ,génmódosítás ide vagy oda, szerves anyag nem tartható fenn.Állítom ,hogy megállíthatjuk az öregedést,meg javíthatunk a belsőszervek minőségén amivel akár évszázadokat tudunk javítani az életszinvonalon, de összetett anyag szét fog esni.Tehát ahhoz h egyfajta örök anyagot tudj összerakni annak hasonló kéne lennie egy olyan anyaggal ami nek morrodálódik de él...ilyen nincs.Hidd el.
Maa legöregebb összetett élő "anyag" 6000 éves ( ha igaz).Ezek a mamutfenyők.De össz se hasonlíthatod a két életvitelt ,se a két szervezet anyagát.Ráadásul akkor elég óvatosan kéne szaporodnunk,felbomlana az élet körforgása...De azért álmodozni szabad
Egyrészt az emberi test 7-8 évente teljesen lecseréli a sejteket, és az öregedést pedig egyes alkotóelemek "rövidülése" méri a mitokondriumnál (régebben olvastam, lehet tévedek) és úgy gondolják ezt vissza tudják "resetelni", azaz akár elképesztően kitolni az életet.
Azonban a másik irány ami kicsit jobban aggasztó, itt a cél nem a fizikai test tartósítása, hanem a tudat átültetése egy másik testbe, ami lehet akár klónozott biológiai, vagy félig szerves gyártott test.
Egy évtizeden belül vagyunk szerintem az eredményekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!