A vallásosak miért fognak mindent a "szabad akaratra", amire nincs magyarázatuk?
12# nem is szabad bármire használni, búvárkodni pl nem optimális, de az űrbe sem jó utazni vele.
Tehát az a rossz neked, hogy nincs rajtad semmi kényszer a cselekedeteidre, és lehet személiséged, döntésed, felelősséget kell vállalnia?
Elmehetsz a mormonokhoz, ott nincs innováció, mindenre van szabály, nem kell gondolkodnod, és egy szeretetteljes óvó gondoskodás vesz körül, és még a "külső világ" is vigyáz rád, az általad kifogásolt szabad akarat elhanyagolhatóan lesz jelen.
Ezt szeretnéd? Ott a megoldás.
Ez egy tökéletes világ, arra amire van. 🙂
Figyelj ,esküszöm mindent próbáltam.
Mikor elindultam ezen az úton és megértettem az érzelmet és az értelmet szépen leonlott minden.Hidd el egy idő után mániámmá vált az ,hogy keresni akartam egy harmadik utat.Ki akartam lépni belőle.De nem lehet belőle.Esküszöm agyvérzésik kutattam a harmadik útért.
Rájöttem ,hogy minden hatással van mindenre.Elindultam a történelemmel, a történelemből átmentem a földrajtba,a földrajzból a kulturába ,a kulturából a vallásba, a vallásból a pszihológiába ,a pszihológiából a viselkedéstanba.A viselkedésból az állat és növénytanba...stb.És végül tettem egy nagy kört ,aminek lett végül egy alapja.Tulajdon képpen lehámozott mag lett belőle, ami az alapjához vitt az életnek.Ez a mag ,ahogy még a példája is adja magát ,maga volt az ÉLET, a fajfennmaradás, a létfenntartás.
Vagyis tulajdonképpen a családalapításon kívül semminek nincs értelme.Van az ÉLET.Az élet a mi bolygónkon egy folyamatos körforgás.Ez a körforgás törvényekre épülve védelmezi MAGÁT AZ ÉLETET.Az evolúciós fejlődés alapja is maga az ÉLET.Ha nincs élet , nincs fejlődés sem.Táhát a családalapítás is a körforgás védelmezője, és az is hogy az utódokat ahogy én nevezem ÉLETRE NEVELÉS.Ez az életrenevelés egy olyan tiszta állapot ,amely nem a hasznot ,vagy az öncéljait helyezi előtérbe ,hanem egy hasznos embert nevel ki amely a körforgást, vagy magát az életet védelmezi, amely a közösségben együttélést tartja jónak.Az állat vagy növénytant vizsgálod meg, mind kialakított egy sajátos "kulturát" amelyel a faja fenn marad.Tehát mindég kihangsúlyozom, hogy nem az EGYED számít ,hanem a FAJ.És ezek mindegyike beleillik a természet körforgásába.Én próbáltam vizsgálni a tudományt is.Arra kellett rájönnöm, bármilyen fejlett tudományunk is lesz, bizonyos szempontból a tudomány semmi mást nem tesz ,csak kényelmessebbé teheti az életet.Azon kívül semmi más nem lesz belőle.
Bármibe fogsz belekezdeni oda jutsz ,hogy a világot csak érzelemre vagy értelemre szakíthatod szét, és arra hogy jövőt tudj biztosítani a gyerekeidnek, értelemre ( erkölcsi alapon dönteni) kell építenünk.Vagy ellenünk fog fordulni a természet.
#14 biblia szerint nincs evolucio. nem csimpánzokbol letünk hanem teremtve vagyunk .
Neked nem vallásba kellene menned mert az tévút. biblia is emliti hogy utolso időkbe sok vallás lesz de mind a pokolba vezet.
Igazi hitet kelene megtalálni és nem vallásokat keresni mert abol van töb ezer
Tehát a vita és a nem egyetértés problémája jelenleg az ,hogy minden ember példázik egy két ismerőssel vagy írással, hogy egy két EGYED kivált a mindennapokból.De itt ahogy fenntebb hangsúlyoztam nem az EGYED számiít ,hanem az ,hogy a tömeg mi felé hajlik.
Erre példázokn,hogy ha a tömeg azt hiszi ,hogy mindent le kell betonozni, de te rájössz EGYÉNKÉNT hogy ez helytelen,és te mindent bezöldelsz, nem értél el semmit.Mert magadkörül mindenki lebetonozott mindent.
Az higy teremtve vagyunk egy rejtett fejlődés van.A tudomány se mindég a kutatásokból indul ki hanem a véletlenből .
Amúgy én abban hiszek ,hogy vannak teremtőink...
Sértődés helyett akkor légy szíves magyarázd el nekem, hogy mi a szabad akarat - én tudatlannak. :D
Nekem nem rossz, hogy van szabad akarat, csak az nevetséges, hogy azt a rosszat, amit a biblia szerint régen tettek az emberek és a keresztények nem tudják megmagyarázni, arra ráfogják, hogy szabad akaratából tette.
A mértékekkel van itt gond. Ha nagy szabad akaratot adott az isten az embereknek, akkor miért nem adott mellé magas intelligenciát, hogy maguktól ne tegyék azt, ami rossz. Ha alacsony intelligenciát adott, akkor miért nem korlátozta a szabad akaratot?
Én nem vagyok vallásos, de van eszem és ezért nem ölök meg mást... Gondolhatta volna isten, hogy ha hülye embereket teremt, akkor abból baj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!