Azok, akik a mai világban is nyugati, pogány vallásokat követnek, hogy képzelik el a hitüket? Mi alapján?
Gondolok itt a római vallás, valamint görög vallás követőire, illetve hasonló vallásokra.
Ma már megmásztuk, felmentünk az Olümpusz tetejére, és láttuk, hogy nincsenek ott az istenek, és a mitológia különböző lényeivel sem igazán találkoztunk még. Azt is tudjuk, hogy mik az égi testek, a csillagok, valamint a bolygók.
A ma is népszerű, meghatározó, megszakadás nélkül fennmaradt vallások (kereszténység, iszlám, judaizmus, buddhizmus, hinduizmus, taoizmus, zoroasztrianizmus stb.) ellen nem igazán vannak tudományos, valamint megtapasztalható érvek (persze, volt próbálkozás a tudományos cáfolatukra, de ez szinte mindig kudarcba fulladt).
Félreértés ne essék, ezzel én senkit sem akarok megbántani, nem akarom másoknak a hitét megalázni, lealacsonyítani. Tiszteletben tartok mindenkit, más nem nem értek vele egyet. Illetve nem is az ábrahámi, valamint a keleti vallások propagálása akar ez lenni. Csupán érdeklődés.
Ők akkor hogy is értelmezik a vallásukat?
Az első pont, hogy a hitnek és a vallásnak nem sok köze van egymáshoz. Azóta tudom, hogy a vallás nem ér semmit, amióta villámhárítót szereltek a templomokra.
Hitem viszont van, annak ellenére, hogy egyre inkább ateista vagyok. Megértem azokat, akik egy sci mese helyett (amiben pl egy szűz nőtől gyerek születik wtf?:) azt hiszik, hogy pl a természet ereje segít át a nehézségeken. Sőt egy nehéz helyzetben 100 vallásnál is többet érhet egy klassz zene vagy egy jó színházi előadás, egy nagy séta, kutyázás, szex, bármi, ami kicsit elvonja a figyelmet a nehézségekről.
Tudtad pl, hogy a világ valószínűleg holografikus, amin még isten is meglepődne, ha tudná.
"Tudtad pl, hogy a világ valószínűleg holografikus, amin még isten is meglepődne, ha tudná."
Hogy mi?
Hát az meg milyen?
"A ma is népszerű, meghatározó, megszakadás nélkül fennmaradt vallások (kereszténység, iszlám, judaizmus, buddhizmus, hinduizmus, taoizmus, zoroasztrianizmus stb.) ellen nem igazán vannak tudományos, valamint megtapasztalható érvek"
Persze, szétnyílt a Vörös-tenger, szűzen szült egy nő, meg a többi marhaság. Semmivel se tudományosabb, mint az Olimpusz és társai.
#3.
Te is írtál egy marhaságot...
A Tanakh, vagyis Héber Biblia sehol nem ír Vörös-tengerről. Ez egy félrefordítás. Héberről görögre, görögről latinra, majd latinról magyarra. Sok szónak több jelentése is van, illetve néha szétcsúszhatnak a dolgok. A judaizmus vagy a hinduizmus például pont emiatt nem fogadja el a szentiratainak fordításait vallási használatra. Az eredeti kifejezés Nád-tenger, amit a kutatók a mai napig próbálnak beazonosítani.
Másrészről van rá tudományos magyarázat. Nem tudom, hogy rémlenek-e az áradás, a cunami fogalmai. Ebben az esetben valahol magasabban, vagy szélesebb térben borít el egy bizonyos területet a víz. Tehát logikusan máshol alacsonyabb lesz a vízszint. Ha a víz visszahúzódik, vagy a vízszint visszaáll az eredeti szintre, akkor logikusan ott is magasabb lesz a vízoszlop, ahol előtte kisebbre csökkent. Ha pedig nem ez történt: a csoda eleve attól természetfeletti, hogy a természet törvényein felülkerekedik.
Miért kizárt, hogy szűztől fogant? Rengeteg olyan dolog van, amire nem tudunk tudományosan magyarázatot találni. Meg tudod vizsgálni Jézus DNS-ét, hogy bebizonyítsd, hogy földi apja volt? Nem. Betudod bizonyítani, hogy nincsenek istenek az Olümposzon? Igen, elrepülsz Görögországba, és megmászod.
A mai napig létező vallások történeteit nem lehet tudományosan cáfolni, míg ezekről a mítoszokról a saját szemeddel is meggyőződhetsz.
Amikor a tudományt és a vallást szeretik szembeállítani az emberek mindig megfeletkeznek egy apró tényezőről: Isten.
Ha Isten mindenható aki megteremtette a világegyetemet miert ne tudná kettéválasztani a vörös tengert egy embernek adott bottal, vagy megszületni egy szűz nő méhében emberként. Ez az összes vallásra igaz, az istenek fizikai törvények felett állnak ha ez a hited nem kell rá tudományos magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!