Az ország nyugati részén valahol van zárda, ahol nőként, a hitben eltudnék mélyülni, de közben segíteni tudnék a rászoruló embereken?
Szia
Ha a Biblia olvasásába/tanulmányozásába, elemzésébe, kutatásába mélyednél el, megtalálnád a módját, hogyan mélyedj el a hitedben és hogyan segíts másokon. Bárcsak engednéd, hogy Isten vezessen ebben.
Útmutató a Teremtődtől:
Jeremiás 33:3
»Kiálts hozzám, és én válaszolok neked. Készséggel elmondok neked nagy és felfoghatatlan dolgokat, amelyeket nem ismersz.«”
Ézsaiás 48:17, 18
„...Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell. Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai."
Jeremiás 29:11
»Mert én jól tudom, hogy mi a szándékom veletek – ez Jehova kijelentése. – Azt akarom, hogy békében legyetek, és ne érjen csapás benneteket. Jövőt és reménységet akarok adni nektek."
lehet
de ha nem lehetséges, akkor vmi hasonlónak
Itt tudsz csemegézni :) Hogyha pedig nem lennél apáca, akkor igazából elég lehet a templom is, ahol Istenre figyelsz és az imádságra, közben pedig tudsz segíteni másoknak is. De ha tényleg elszánt vagy és tiszta szeretnél lenni, hogy csak Istennek add át magad, illetve a rendek szabályzatait be tudod tartani, akkor hajrá ;)
Fel tudod venni a kapcsolatot a helyi plébániával is. Azt nem mondtad, hogy milyen felekezetű vagy? Mert szerzetesség, apácai szolgálat csak a katolicizmusban van, vagy pedig - ami már nem köthető a kereszténységhez - a buddhizmusban, hinduizmusban.
A reformátusoknál nincsen szerzetesség. Persze imádni az Urat tudod reformátusként is, evangélikusként is akár :)
Marad a választott remete élet, hamár a szerzetesség intézményében nem vennél részt. Sok nagy remete is volt - Remete (Szent) Antal, Remete (Szent) Pál például -, akik elvonultan éltek, de amikor emberek közé vonultak, szolgáltak és megdolgoztak a maguk javaiért. Hogyha a reformátusok közelebb állnak hozzád, akkor egy katolikus intézmény nem fog befogadni. Csak akkor teszik meg, ha megesküdsz a katolikus egyházra és magára a rendre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!