Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyország jó hely?

A mennyország jó hely?

Figyelt kérdés

Ateisták sokszor mondták nekem a következőket...

A mennyország ha létezik akkor nem jó hely mert unalmas, és örökké tart.

A mennyország nem jó mert mindenki tökéletes és ezért nincs értelme a szeretetnek, képességeknek stb nincs semmi fejlődés mert már tökéletes.

Ezekre mit lehet mondani?

2022. júl. 7. 23:53
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
87%

"akit nem érdekel Isten is szenvedni fog attól, hogy nem hitt benne"

Ez elég igazságtalan lenne.

Én nem hiszek istenben se hasonlókban. De nem tehetek róla. Látom a világot magam körül, működését, stb. és nekem az a logikus, egyértelmű hogy nincsen túlvilág, isten és hasonlók.

Csak ezért megbüntetni nem lenne túl kedves és nem is lenne igazságos dolog.

Ahhoz hogy hívővé váljak meg kéne hazudtolnom önmagamat. Mindezt látszólag indokolatlanul és céltalanul is. Hívőként könnyű mondani hogy az enyém a jó út. De nem hívőként nincs különbség az utak között.

Ezért meg kéne büntetni engem és másokat?

2022. júl. 8. 10:33
 22/40 anonim ***** válasza:
8%
Akkor az ateisták nem ismerik a Korán àltal leírt Paradicsomot !
2022. júl. 8. 11:32
 23/40 anonim ***** válasza:
84%

De, mindenki hallott a sok szűzről és a végeláthatatlan földi örömökről, de mint láthatod, a kérdés a Szentírás által bemutatott mennyről szól. Nem véletlenül szerepel címszavak között Korán helyett a Biblia, iszlám helyett a kereszténység.

2022. júl. 8. 11:41
 24/40 anonim ***** válasza:
23%
Nem létezik ilyen varázshely
2022. júl. 8. 12:58
 25/40 anonim ***** válasza:
20%
#21 imádkozz a hitedért. Ez nehéz lehet akkor, amikor még nincs hited, de úgy tartjuk, hogy a hit ajándék, amit lehet kérni, és a kérés meg is kapod. A kérdésre visszatérve, a mennyország nem a kiinduló állapot, ahová ha nem követsz el nagy dolgot oda jutsz. A megváltásig, azaz kétezer évvel ezelőtti nem volt bebocsátás a mennybe. Pedig akkor is éltek jó emberek. Krisztus megadta nekünk a lehetőséget az üdvözülésre. Ezt hívják Egyháznak. Tehát senki nem üdvözül, aki nem vallja szívéből és telljes elmejeből a a benne való (katolikus) hitet. És ha onnan nézed, hogy eddig nem volt lehetőség se az üdvozulesre, ez is hatalmas kegyelem. De tanítja az Egyház, hogy mindenki megváltója Krisztus, ezért aki akarja, az meg is kapja a hitet. Az elszigetelve élő szigetlakótól a könnyebb helyzetben lévő európai hitetlenig. Szerintem tehát nincs olyan ember aki nem tud hinni, csak nem akar hinni. Én is mostantól imádkozol értetek is, ti is imádkozzatok magatolért,hogy meghalljátok Isten hívó szavát. Amennyiben viszont nem is szeretnéd a hitet, ne tarts igényt a hívőknek fenntartott kegyelmi helyre. Valamint az is fontos, hogy mi hiszünk az abszolút igazságban, tehát az hogy másban hiszel, vagy nem hiszel nem változtatja meg, hogy hova jutsz.
2022. júl. 8. 13:02
 26/40 anonim ***** válasza:
95%

Mint mondtam nem tudom eleve hogy kihez kéne.

De ha el is kezdeném csak úgy a nagy világba az is már a lényemmel menne szembe. Nincs okom sem keresni. Ilyen vagyok. Ilyennek születem.

2022. júl. 8. 13:06
 27/40 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ha a keresztény mennyország valóban létezne, akkor nem embernek való, dögunalmas hely lenne.
2022. júl. 8. 16:12
 28/40 anonim ***** válasza:
95%

"Akkor az ateisták nem ismerik a Korán àltal leírt Paradicsomot !"

Miert, te ismered? A masfel pipas muszlim nalad jobban ismeri az iszlamot, de par hete vitazott itt valakivel, es csak annyit tudott irni, hogy jo lesz. Hosszas vita utan is csak annyit tudott kinyogni, hogy lesz forrasviz ami nem is forrasviz, meg lesznek gyumolcsok, amik nem is gyumolcsok. Ennel mi tobbet lehet meg tudni az iszlam Paradicsomrol?

2022. júl. 8. 17:00
 29/40 anonim ***** válasza:
30%

„Mondd: „Adjak-e hírt nektek arról, ami jobb ezeknél?

Az istenfélőknek az Uruknál kertjeik lesznek (a Paradicsomban), amelyek alatt folyók folynak, örökké ott maradnak, tisztává tett feleségeik lesznek, és [övék lesz] Allah megelégedése, és Allah belelát a szolgáiba”

(Korán 3: 16)

„Kerevetekre könyökölve fekszenek, és nem látnak ott sem [forróságot adó] Napot, sem dermesztő hideget. És [a Kert] árnyékai rájuk hajolnak, és gyümölcsei könnyen elérhetővé tétettek”

(Korán 76:13-14).

"Bizony, Allah olyan kertekbe bocsátja be azokat, akik hisznek és jótetteket cselekszenek, melyek alatt folyók folynak, arany- és gyöngy karperecekkel ékesítik őket, a ruhájuk pedig selyemből lesz”

(Korán 22: 23)

„Azokban (a mennyei kertekben) szemérmes tekintetű nők lesznek, akiket előttük még sem ember sem dzsinn nem érintett. Uratok melyik áldásos jótéteményét tagadjátok ti ketten? Jácinthoz és gyöngyhöz hasonlatosak ők”

(Korán 55: 56-58);

„Mi teremtettük őket teremtéssel. És szüzekké tettük őket, (férjük iránt) szeretőkké és egykorúakká”

(56: 35-37)

2022. júl. 8. 17:12
 30/40 anonim ***** válasza:
72%

Allah küldötte (Allah dicsérje és üdvözítse) azt mondta:

„A hívők látni fogják Urukat, ahogyan a teliholdat látják egy holdfényes éjszakán, nem kételkednek abban, hogy mit látnak”

2022. júl. 8. 17:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!