Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A mennyország jó hely?

A mennyország jó hely?

Figyelt kérdés

Ateisták sokszor mondták nekem a következőket...

A mennyország ha létezik akkor nem jó hely mert unalmas, és örökké tart.

A mennyország nem jó mert mindenki tökéletes és ezért nincs értelme a szeretetnek, képességeknek stb nincs semmi fejlődés mert már tökéletes.

Ezekre mit lehet mondani?

2022. júl. 7. 23:53
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
38%
Nagyon-nagyon klassz hely,sokszor jártam oda,törzsvendég voltam,már majdhogynem ott is laktam.
2022. júl. 8. 01:09
 2/40 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy senki nem látta de ilyeneket mondanak az ateisták és erre lehetetlen válaszolnom nekik, ezzel idegesítenek
2022. júl. 8. 01:24
 3/40 anonim ***** válasza:
34%
Azt tanácsolom,akkor ne beszélgessél ateistákkal,csak hívőkkel.Az ateisták csak lehúznak az életről,mert ők semmit se hisznek és semmibe se hisznek.Hitetlen egy népség na,eszméletlenül.
2022. júl. 8. 01:39
 4/40 anonim ***** válasza:
63%
Az érmelléki kuglófember kérója sokkal jobb az aztán tuti hely minden nap buli van sokkal tágasabb is az a kecó próbáld megcáfolni ezt úgyse tudod.
2022. júl. 8. 04:57
 5/40 anonim ***** válasza:
14%
jó hely ot nm lesz szenvedés
2022. júl. 8. 07:04
 6/40 SIDLER22 ***** válasza:
67%

Éjfélkor nem biztos, hogy ezen kéne gondolkodni.

Ezt félretéve viszont szerintem nem egy jó hely.

A boldogság egy temporális dolog. Mindennek csak egy rövid ideig tudunk örülni és egy idő után megunjuk. (Persze attól is függ, hogy mi az.) Ha az idők végtelenségéig csak boldog vagy akkor meg abba fogsz beleunni. Vannak emberek akik már az életet is unják. Elmúltak lehet már 100 évesek és mindent megvalósítottak az életben amit akartak és érdekelte Őket. Ennél hova tovább? Miért lenne jó tovább élni? A világ úgy szép ha mindennek van eleje és vége.

A templomokban elhangzott szavak és mondatok eufórikusan hatnak az emberre (főleg ha erre éveken keresztül "trénerelik" az embert). Mennyország, örök élet, szeretet... Ezek így kimondva szépen hangzanak. Csak jó dolgok jutnak róla eszünkbe. Aztán kicsit tovább gondoljuk a dolgokat akkor rájövünk, hogy a nagy szeretet az egy hobbi szeretet is lehet. Ami valakinél azt is jelentheti, hogy szeret lányokat feldarabolni a pincéjében. A gyilkosság ugyanakkor nagyon negatív szó. De mégis egy ilyen cselekedettel ölték meg hitlert és egyéb rossz bibliai személyeket is.

Azt akarom ezzel mondani, hogy nem kell a szavak szépségében elveszni hanem reálisan kell látni a helyzeteket és kicsit bele kell képzelnünk magunkat egy adott szóba/világba. És nem. Nem csak olyan szögből ahogy én akarom. Kell hozzá egy kis önreflexió és elfogulatlanság is.

2022. júl. 8. 07:41
 7/40 anonim ***** válasza:
41%
#7 menyországba isten szeretete lesz és azt már itt meg lehet tapaszttalni isten nem úgy szeret mint egy ember szeret hanem milliárdszor jobban
2022. júl. 8. 07:46
 8/40 anonim ***** válasza:
43%
#7 isten szeretete tölti be a szivedet a szent lélek által enél joban nem ttudom elmagyarázni
2022. júl. 8. 07:47
 9/40 anonim ***** válasza:
78%

Felteszem az ateisták nem csak úgy előjöttek a témával. Ha te hoztad fel a témát hogy a mennyország milyen jó hely (amit te sem tudsz bizonyítani) akkor ne legyél meglepődve hogy ha ők is elkezdik hangoztatni a meglátásaikat.

Én egyszer találkoztam egyébként itt ilyen beszélgetéssel. Ott abban keresték a hibákat amiket a hívők állítottak a mennyországról. Bár ott még abban is voltak ellentmondások hogy milyen is lesz a mennyország. Már mint hívő oldalról volt ellentmondás.

2022. júl. 8. 08:46
 10/40 anonim ***** válasza:
33%

Szia,

A Biblia szerint a „menny'" - emberi módon szólva - a világmindenség központja, Isten lakóhelye, világ-kormányzásának székhelye:

"Az Úr a mennyben állította fel trónját, királyi hatalmával mindenen uralkodik" (Zsoltárok 103:19)

"Letekint a mennyből az Úr, és lát minden embert. Lakóhelyéből rátekint a föld minden lakójára." (Zsoltárok 33:14-15)

"A mi Istenünk a mennyben van, megalkotott mindent, amit akart!" (Zsoltárok 115:3)

"Ezt mondja az Úr: A menny az én trónusom, a föld pedig lábam zsámolya." (Ézsaiás 66:1)

Az úr Jézus Krisztus is felhívta rá a figyelmünket, hogy az Isten tartózkodási helye:

"Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek: sem az égre, mert az Isten trónusa" (Máté 5:34)

"Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy" (Máté 6:9).

A probléma az, hogy az emberek azt gondolják, hogy ott fogunk majd örökké élni, pedig ez nem igaz. A Szentírás világossá teszi, hogy ott csak az utolsó ítélet lezárásáig tartozkodnak az "igazak", utána az Isten újjáteremt mindent és az ember lakhelye újra az újjáteremtett Föld lesz:

"Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet." (Máté 5:5)

"Az alázatosak öröklik a földet, és teljes békességet élveznek." (Zsoltárok 37:11)

"Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe." (Ézsaiás 65:17)

"De az ő ígérete szerint új eget és új földet várunk, amelyben igazság lakik" (II.Péter 3:13)

"És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. És így szólt: Írd meg, mert ezek az igék megbízhatók és igazak!" (Jelenések 21:1-5)

Üdv. Péter

2022. júl. 8. 08:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!