Jézus a mennyországban megvédi majd magát, vagy ott is lehet püfölni?
Az embereknek szabad akarata van, eldönthetik hogy hisznek Istenben, vagy sem, a világnak élnek, az örömnek, stb.
Jézus olyan helyzetbe került, amiből csak a "hatalma" kinyilvánításával szabadulhatott volna, akkor viszont a romaiaknak, és a farizeusoknak, a népnek a szabad akarata sérült volna, hiszen akaratuk ellenére Isteni csodát láttak volna, ami azonnal az Istenhit felé billentette volna őket "erőszakkal".
Jézus hogy ez a gondolkodás szabadság ne sérüljön, inkább vállalta a kínhalált.
Legalábbis én így gondolom.
Persze az is benne lehetett, hogy "látta" ha meghall és feltámad, akkor sokkal több emberhez elér és évezredeken át fennmarad a tanítása, mintha csak egy "eltűnt tanító" lett volna.
Kérdező: "Jézus a mennyországban megvédi majd magát, vagy ott is lehet püfölni?"
Odaát erre semmi szükség, mert ott már nincs jelenléte a bűnnek!!! Isten tiszta dicsősége és önzetlen feltétel nélküli szeretete ragyog és tölt be mindent.
Kérdező: "A földön miért engedte, hogy megalázzák és megöljék?"
Jn 10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
Mt 26,53. Avagy azt gondolod-é, hogy nem kérhetném most az én Atyámat, hogy adjon ide mellém többet tizenkét sereg angyalnál?
Mk 14,36. És monda: Abba, Atyám! Minden lehetséges néked. Vidd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied.
Lk 22,42. Mondván: Atyám, ha akarod, távoztasd el tőlem e pohárt; mindazáltal ne az én akaratom, hanem a tiéd legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!