Ádámnak volt fitymája mikor teremtették?
#11: Ha egy vallás megköveteli a nemiszerv csonkítást mert a dogma szerint ez istenüknek tetsző tett, akkor az legitimálja a dolgot?
Az aztékok véráldozatot mutattak be az istenüknek mert ők meg úgy tartották az ő istenüknek az tetszik. Ez legitimálja akkor hogy rituálisan kivágd valakiből a még dobogó szívét?
Az Örökkévaló rendelése ez, ahogyan már írták, amit a szövetség jeleként és hite pecsétjeként kapott Ábrahám. Ő és a fiai voltak az elsők, akik ezt ilyen módon viselték. Ádám nyilván rendelkezett fitymával, különben a leszármazottainak nem lett volna, és így maga ez a rendelkezés is értelmetlen lenne.
Mivel Ábrahámból sok nemzet származott, ezért nem kizárólag a "zsidók" (bármit is értsen ez alatt a kérdező) gyakorolják ezt, hanem elsősorban a teljes Izrael (mind a 12 törzs, nem pedig egyedül Júda=zsidók), valamint számos testvérnép (Ismáel leszármazottai).
Mint minden parancsolat az Istennél, ez is többrétegű: hasznos a testnek, ebben a földi életben; hasznos az engedelmesség gyakorlása révén a belső embernek; és jelképezi azt a változást, ami a megtérést követően zajlik a szellemünkben, hogy levetkőzzük a külső, haszontalan rétegeinket, és így a legintimebb, legérzékenyebb részünket érinti meg Isten szelleme által a mi Urunk, férjünk, a Felkent Jahosua, hogy megvalósulhasson az egyház és a Főpap egysége, megtörténhessen a menyegző.
16-os
Ha egészségügyileg szükségét érzed, vagy kvázi fogadásként szeretnéd ezt felajánlani Istennek, akkor szerintem tedd, amit jónak látsz. Törvényként a nem ábrahámita népekre ez nem vonatkozik, teherként nem jó magadra venni.
16-os, igaz, a körülmetélés nem zsidóknál a betérés utolsó aktusa, azután már csak a mikve (rituális fürdõ, pontosabban alámerülés követkazik.
17-es "eherként nem jó magadra venn", teherk´nt valóban nem, csakhogy nem teher. Kaliforniában, úgy tudom, szólni kell, ha a szülõk nem akaják (pl mert zsidók és nekik csak a vallási metszõ megfelelõ). Amúgy a gyk-n olvastam több csajtól, hogy szerinte. neki jobb a körülmetélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!