Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz hogy a biblia semmit...

Az igaz hogy a biblia semmit nem említ a leszbikusokról?

Figyelt kérdés

Sok vallásos a melegek elítélésére azt az érvet hozza fel, hogy a biblia szerint a homoszexualitás bűn. Én csak részleteket olvastam a bibliából, és amit olvastam csak annyi volt, hogy több férfi egymással csoportosan szeretkezett. Nem volt igaz szerelem említve, nem voltak meleg nők említve.

Lehet rosszul tudom, hol mondja ki a biblia hogy két egynemű ember, férfi vagy nő, igaz szerelem esetén sem szerethetik egymást mert az bűn?

2022. jún. 29. 08:11
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:

41

"A különböző társadalmi előírásaikat és tabuikat ezektől az istenektől eredeztették."

Igen, illetve nem volt jogállam, tehát nem az iskolázott nép egyezett meg a szabályokban, törvényekben, büntetőjogban, hanem istenek rendelték el, akik megbüntetnek, ha nem tartod be.

Minden betegség, szegénység, természeti katasztrófa valami bűn miatti büntetés volt.

2022. júl. 1. 23:01
 42/47 anonim ***** válasza:

42+

Akit érdekel, ajánlom Mika Waltari: "Szinuhe" c. könyvét, amelyben az ókori egyiptomi társadalmat, isteneket, fáraók stb. világát mutatja be, egy jó sztori keretében (XX. századi könyv). Aki elolvassa, lehet, hogy egy kicsit átértékeli az vallások, egyházak szerepét.

2022. júl. 1. 23:08
 43/47 A kérdező kommentje:

40

"Mert erkölcstelen és szembe megy azzal ami normális"

Csak szerinted, mert a szüleid, a többiek körülötted mások elítélésére neveltek. Nem te vagy az aki meghatározza mi normális. A szerelem természetes dolog.

"sok-sok ártalmas hozadékával"

Ne csak mondogasd hogy "jajj olyan sok negatívumuk van", tessék felsorolni őket. Nehogy csak ötöt mondj, sorold fel azt a "sok-sok" okot. Vagy nem tudod mert nincsenek?

"A tesós pelda jó volt, ha van két srác akik tesók és szeretik egymást, szexelnek is"

Ez egy teljesen más, és nagyon nehéz téma. Nem értem miért két srácot említesz? Egy fiú-lány tesvérpárnál más a helyzet?

"Aztán ott van az a ferdítés részedről, hogy a melegek annak születtek, ami full propaganda."

Ez meg 1 az 1-ben hülyeség. Nézz kevesebb M1-et.

2022. júl. 2. 03:45
 44/47 anonim ***** válasza:
52%

"Csak szerinted, mert a szüleid, a többiek körülötted mások elítélésére neveltek."

Nem mások elítélésére, hanem erkölcsre. Másrészt nem ítéltem el senkit, mint embert. Azonkívül ezzel el is ismerted, hogy a neveltetésnek nagyobb hatása van, mint a genetikának, ergo öngól volt.

"Nem te vagy az aki meghatározza mi normális. A szerelem természetes dolog."

Hanem te? Vagy valamelyik LGBT mozgalom?

Ha hiszel Istenben, akkor ő az aki meghatározza, ha meg nem, akkor a biológia. A biológia is vicces, mert a szex alapvető célja a szaporodás, azt meg csak ellenkező neműek tudnak.

"Ez egy teljesen más, és nagyon nehéz téma. Nem értem miért két srácot említesz? Egy fiú-lány tesvérpárnál más a helyzet?"

Mert a fiú lány kepes gyereknemzésre. Két fiú nem, tehát ugyanazok a közhelyek érvényesek rájuk, amit az lgbt propaganda puffogtat :)

Szóval tessék válaszolni normálisnak tartod-e, és ha nem, miért?

"Ez meg 1 az 1-ben hülyeség. Nézz kevesebb M1-et."

Nem nézek TV-t, tehát nem tudom értelmezni ezt. Nézz nyugodtan utána, hogy ez az 'annak született' dolog egy full hazug propaganda, ami szembe megy a tudománnyal.

A másikra később válaszolok, mert hosszú lesz.

2022. júl. 2. 08:57
 45/47 A kérdező kommentje:

44.

"Azonkívül ezzel el is ismerted, hogy a neveltetésnek nagyobb hatása van, mint a genetikának, ergo öngól volt."

Egyáltalán nem. Az hogy valaki bunkó vagy másokkal, meg az hogy valaki melyik nem iránt érez szerelmet teljesen más dolog. Persze a neveltetés befolyásolhatja a gyereket, pl. én is a keresztény iskola miatt, apám miatt elég sokáig hasonló véleményem voltam mint te, aztán amikor idősebb lettem, érettebb lettem rájöttem hogy hülyeség amit csinálok, sőt én is biszexuális vagyok. Magamtól, még úgy is hogy sokáig homofób voltam a környezetem miatt.

"Hanem te? Vagy valamelyik ... csak ellenkező neműek tudnak."

Nem, de két azonos nemű ember szereleme nem árt senkinek, nem lesz tőle rosszabb senkinek, sőt csak jobb mert akik melegek végre boldogok lehetnek. És a természetben is jelen van a homoszexualitás, az értelmesebb fajoknál is. Ezzel most nem lehet vitázni, mert az hogy jelen van tény.

"Mert a fiú lány kepes gyereknemzésre. Két fiú nem, tehát ugyanazok a közhelyek érvényesek rájuk, amit az lgbt propaganda puffogtat :)

Szóval tessék válaszolni normálisnak tartod-e, és ha nem, miért?"

Várj te most azt mondod hogy ha a tesvérpár fiú-lány akkor nem baj, ha egyneműek akkor igen? Mivan?

"Nem nézek TV-t, tehát nem tudom értelmezni ezt. Nézz nyugodtan utána, hogy ez az 'annak született' dolog egy full hazug propaganda, ami szembe megy a tudománnyal."

Egyáltalán nem. Hány meleget kérdeztél meg erről? Vagy csak valami homofób kutatását olvastad el?

2022. júl. 3. 05:04
 46/47 anonim ***** válasza:
100%

"Várj te most azt mondod hogy ha a tesvérpár fiú-lány akkor nem baj, ha egyneműek akkor igen? Mivan?"

Nem en irtam azt a kerdest, de eleg egyertelmu mire kivancsi es teljesen jogos.

Szerinted ha ket fiutestver szexel egymassal mert igy boldogok, az baj vagy nem? Es miert?

2022. júl. 5. 10:31
 47/47 A kérdező kommentje:

Nem fogom megválaszolni mert,

1, Ez egy teljesen másik kérdés és az oldal szabályai szerint nem nagyon kellene áttérni másik témára a válaszokban,

2, Ez egy túl nehéz téma, szóval inkább nem foglalkoznék vele.

3, megint belekevered a nemeket, aminek semmi értelme

2022. júl. 5. 16:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!