Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az igaz hogy a biblia semmit...

Az igaz hogy a biblia semmit nem említ a leszbikusokról?

Figyelt kérdés

Sok vallásos a melegek elítélésére azt az érvet hozza fel, hogy a biblia szerint a homoszexualitás bűn. Én csak részleteket olvastam a bibliából, és amit olvastam csak annyi volt, hogy több férfi egymással csoportosan szeretkezett. Nem volt igaz szerelem említve, nem voltak meleg nők említve.

Lehet rosszul tudom, hol mondja ki a biblia hogy két egynemű ember, férfi vagy nő, igaz szerelem esetén sem szerethetik egymást mert az bűn?

2022. jún. 29. 08:11
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
16%

"És Isten miért büntet egy akarattól független érzést, amit ő teremtett?"

Isten a szeretet teremtette. A többi már az embereken múlik.

Most nem azért, de ennyi erővel egy gyilkos csak a haragtól, fagy féltékenységében, vagy kedvtelésből, vágyból gyilkol. Mert saját magában valami érzésre vissza tudja vezetni a tettét, attól még rendben van, amit tesz? Egy házzasságtörés rendben van, ha az egy hirtelen vágyból származik?

Rengeteg érzés van az emberben, amit nem él ki, mert egyébként az pusztító lenne.

2022. jún. 29. 15:29
 22/47 anonim ***** válasza:
0%
#16 hogy lesz két nőből gyerek meséld már el nekem.. ha lesz gyerekük akkor áldásomat adom rá és természetesnek nyilvánitom de addig nem.
2022. jún. 29. 15:37
 23/47 anonim ***** válasza:
23%

1Korintusz 6:9, 10

9 Hát nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket! Akik szexuális erkölcstelenségben élnek, bálványimádók, házasságtörők, homoszexuális aktusra kapható férfiak, homoszexuális férfiak, 10 tolvajok, kapzsik, részegesek, és akik gyaláznak vagy zsarolnak másokat, nem fogják örökölni Isten királyságát.

Róma 1:26

26 Ezért Isten hagyta, hogy hatalmukba kerítsék őket a szégyenteljes nemi vágyak. Asszonyaik a természetes nemi kapcsolat helyett a természetelleneset választották.

2022. jún. 29. 18:24
 24/47 anonim ***** válasza:
49%
#24 igen ámen
2022. jún. 30. 06:22
 25/47 anonim ***** válasza:
0%
"Azt lenne jó, ha megértenétek, minden népnek és kultúrának minden korban megvannak a maga tabui, és ezt nem érdemes a mai korhoz igazítani" Ezzel egyet is értenék, ha a mai társadalomban nem lenne elég hülye aki egy kétezer éves erkölcsi kódexre hivatkozva nem tenné pokollá mások életét, csak mert azok nem heterók. Úgyhogy amíg vannak olyan idióta homofóbok, akik a bibliára hivatkozva keresnek önigazolást a primitív nézeteikhez, újra és újra vitatni kell a bibliának a létjogosultságát a mai korban.
2022. jún. 30. 07:15
 26/47 A kérdező kommentje:
19, Szóval azt mondod hogy két azonos nemű ember élhet együtt, szeretheti egymást, csak nem szeretkezhet? Elég sokszor említitek a gyereknemzést, tehát a hetero párok is csak akkor szeretkezhetnek ha gyereket szeretnének csinálni? A szexet nem lehet "úgy" élvezni mert az paráznaság, csakis utódnemzésre alkalmazható? Isten jól kitolt velünk, megteremt minket úgy hogy kívánjuk és élvezzük a szexet aztán meg megtiltja az :D
2022. jún. 30. 08:32
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

De figyelj, Kérdező, te most hiszel Istenben, vagy nem? Ha hiszel, élj úgy, ahogy a Biblia írja, és hidd el, hogy az a jó akkor is, ha most nem úgy érzed. Ha nem hiszel, akkor meg ne foglalkoztasson ez az egész, élj úgy, ahogy neked jó.

Én pl.nem hiszek Istenben. Volt, hogy hittem, gyülibe is jártam, elég jól ismerem a Bibliát, de kinőttem. A legjobb barátnőm a mai napig gyülis. Soha nem kötözködtem vele a vallása miatt, hiszen ha ő így boldog, akkor semmi oka arra, hogy elhagyja.

Azt javaslom, te is éld a magad életét békében, és ne másokat próbálj meggyőzni arról, hogy a hitük hülyeség. Ez értelmetlen dolog és ellenszenves is.

2022. jún. 30. 08:54
 28/47 A kérdező kommentje:

Egyrészt attól hogy valaki hisz benne nem jelenti azt hogy a biblia szerint kell élnie.

Én személy szerint régebben hittem, és próbáltam is a biblia szerint élni, de azóta érettebb lettem, megkérdőjeleztem azt és rájöttem hogy nem biztos minden úgy van ahogy az oda le van írva. Jelenleg úgy vagyok vele hogy lehet van Isten, lehet nincs. Ha szeretné hogy higyjek benne akkor hinnék benne. És ha halálom után a pokolba küld, mert nem utasítottam el valakit mert szerelmes akkor így jártam.

2022. jún. 30. 14:19
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Bármit megtehetsz.

De Isten nézőpontjából, undorító!

A fentiekben néhányan leírták a bibliai írásszövegeket, ill. részeket, amiket kikereshetsz. Örök életre ne számítson, aki ilyeneket gyakorol...

2022. jún. 30. 17:59
 30/47 anonim ***** válasza:
#30 igen ne számitson de ha megbánja amit tett akkor lehet örök élete ez is bün mint a többi.
2022. jún. 30. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!