Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szemében bűn a lottózás,...

Prókátor kérdése:

Isten szemében bűn a lottózás, vagy egyéb hasonló játék (pl sportfogadás)?

Figyelt kérdés

2022. jún. 27. 10:40
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
56%
Isten nem ér rá a lottóval foglalkozni, mert 100.000.000.000 galaxis mindegyikében van 100.000.000.000 csillag és sok billió bolygó, úgyhogy állandóan rengeteg más dolga is van az Univerzumban, a Tippmix a legkisebb gondja...
2022. jún. 27. 11:01
 2/24 anonim válasza:
91%
Isten lehet egy fekete lyuk mellett él ahol hozzánk képest nagyon de nagyon lassan telik az idő. Így neki 5 perc az nálunk kb 200 év, így nem tud külön a lottózásodra figyelni. Vegyél nyugodtan.
2022. jún. 27. 11:48
 3/24 anonim ***** válasza:
94%
A Koràn szerint egyértelműen hűn.
2022. jún. 27. 11:59
 4/24 A kérdező kommentje:
#3 mi a magyarázata? Miért bűn?
2022. jún. 27. 12:20
 5/24 anonim ***** válasza:
70%
Én vallásos vagyok de nem kell hozzá a Biblia hogy megmondjam, az egy nagyon káros szenvedély. Sosem leszel pluszban hiába nyersz néha. Rengeteg embert tett már tönkre, családokat bomlasztott szét. Egyszóval nincs benne semmi pozitív.
2022. jún. 27. 13:54
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok vallásos, de a Bibélia valami olyasmit ír, hogy mindent szabad, de nem minden használ, meg valami olyasmit is, hogy mértékkel kell csinálni a dolgokat. Nagymamám kb. 50 éven keresztül lottózott, minden héten, egy vagy két szelvánnyel, és egyáltalán nem tette tönkre őt, sem a családunkat nem bomlasztotta szét. A pozitív hozománya meg az volt, hogy néha egy kis örömet okozott neki, ha két-három évente nyert valami kicsi összeget, és abból ajándékot vett nekem meg az unokatestvéremnek.
2022. jún. 27. 13:59
 7/24 anonim ***** válasza:
96%

A Biblia nem írja, hogy a szerencsejáték bűn lenne, de akinek már szenvedélye, egyfajta bálvánnyá növi ki magát, annál már bűnné válik.

Amit írsz, az nagyon ritka. Én sose szerettem lottózni, mert szerintem kidobott pénz, de túlzásba se kell esni és néhány esetből általánosítani.

2022. jún. 27. 14:01
 8/24 anonim ***** válasza:
76%
6 és 7: jó nyilván nem a pár száz forintos lottóra értettem hanem a sportfogadásra. Az nagyon el tud szabadulni ha az ember nem figyel és akkor kész a baj. De mondhatnám a játékgépeket, rulettet stb.
2022. jún. 27. 14:08
 9/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kèrdező !

"Bizony a részegítő, a szerencsejáték, az áldozati kövek (amelyeknek áldoznak), a nyilakkal végzett jövendölés: förtelem, a Sátán műve, kerüljétek el ezt, lehet, hogy boldogultok.

A Sátán csupán az ellenségeskedést és gyűlöletet akar gerjeszteni közöttetek a részegítő és a szerencsejáték által, és el akar téríteni benneteket az Allahról történő megemlékezéstől, s az imádkozástól.

Vajon hát abbahagyjátok?”

(Koràn 5. Szúra, 90-91. ája).

2022. jún. 27. 14:11
 10/24 anonim ***** válasza:
0%
#1 ez már csak a nasa meséje
2022. jún. 27. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!