Lottózással vagy kaparós sorsjeggyel van nagyobb esèly nyerni?
Tudom, álmodik a nyomor de azért jól esik álmodozni. Azt szoktam csinálni,hogy perselybe gyujtök pènzt és ha megtelt az lottózásra költöm. Eddig nem jött be.
Arra gondoltam, hogy a mostani összeget kaparósra költenèm, de valahogy nem bízok bennük, mennyi az esélye hogy pont ebben a lottózóban van egy nagy összegű kaparós? Ti mit gondoltok?
Anyukám játszik hetes lottón, olyan 2-3 havonta egyszer húzzák ki egyben 3 számát. Annál több nem nagyon volt neki, pedig 20 éve játszik minden héten 2 mezővel. Csodálom, hogy még mindig bízik benne.
Kaparóst nagyjából havonta 1-2-szer veszek, általában bukszát, de manapság ritkán nyerem vissza az árát. Egyszer nyertem 14 ezret, pár alkalommal 5 ezret, de kb ennyi. Nem értem miért bízok jobban benne, mint egy 300 Ft-osban.
Az pedig, hogy "Pont abban a lottozoban van egy nagy összegű sorsjegy", szerintem nem lehetetlen. Viszonylag kis városban élek a világ végén, 9 ezer fő lakossal, és eljutott ide egy 10 milliós kaparós - sajnos nem én, hanem az egyik szomszédom szerezte meg. :/
Gondolom 5 millio forint már nagy összeg lenne.
Abban az esetben a Fáraók kincse 300 ft-os kaparós a legjobb 1:384615 az esélyed 5 millióra...
Viszont a lottón ennél jobb esélyek vannak de a kenóval kell játszani, a kenó 8-ason 250ftért 1:230115 a nyerési esélyed, 5 millióra
Szazszor leirtam. A kaparos sorjegy RTPje, vagyis amit visszaoszt a szervező (return to player) 65%. Ami borzasztoan alacsony. Lehuzas.
Bemesz az elso kaszinoba es nekiallsz roulettezni. Ennek 97,27% az RTPje.
1:1369 eselyu szisztemat mondok neked amivel a penzed 1296szorosat fogod nyerni. Vagyis 500ftbol 648000ftot.
Random kivalasztasz egy számot felteszel ra 500ftot es ha bejon az egesz nyeremenyt megegyszer barmelyik szamra. Ha az is bejon 648000 a nyeremenyed es erre az eselyed 1:1369
Vagyis majdnem 300x nagyobb erre az eselyed mint a faraok 5milliora..
A pelda csak szemleltetes hogy lasd meg a kaszinos roulette is 1000szer jobban megeri ming q kaparos vagy a lotto.
Minden sorsjegy hátulján rajta vannak az egyes nyeremények nyerési esélyei.
Lottónál pedig megtalálod a honlapon vagy a lottózókban, de szerintem a papír alapú szelvény hátulján is rajta van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!