Keresztények, tudnátok segíteni?
Máté Márk Lukács evangéliuma szinoptikus, de János nem.
Azt olvastam, hogy az előbbi 3 azt írja, Jézus csak Isten fia, egyedül János szerint ő maga az Isten. Ezt jól értem?
Akkor a keresztények miért hisznek Jánosnak és nem a másik haromnak?
Lukácsnál is van egyértelmű utalás az evangéliumban is, meg az Apcselben is. De Mátéban és Márkban is találsz ilyet.
Lukácsnál ez elég egyértelmű jel magában a szövegben:
Luk 8:39 Térj vissza házadhoz, és beszéld el, mely nagy dolgokat tett az Isten veled. Elméne azért, hirdetvén az egész városban, mely nagy dolgokat cselekedett Jézus ő vele.
Apcs 20:28 Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szent Lélek titeket vigyázókká tett, az Isten anyaszentegyházának legeltetésére, melyet tulajdon vérével szerzett.
Lukácsnál és Márknál pedig maguk az emberekben lévő démonok tettek bizonyságot arról, hogy nem csupán egy cim az Isten Fia kifejezés Jézussal kapcsolatban hiszen odarohantak és leborultak előtte és úgy tisztelték ezt a cimet.
Luk 8:28 És mikor meglátta Jézust (a gadarénus) , felkiálta és lábai elé esék neki, és fennszóval monda: Mi közöm van nekem te veled, Jézus, felséges Istennek Fia? kérlek téged, ne gyötörj engem.
Luk 8:29 Mert azt parancsolá annak a tisztátalan léleknek, hogy menjen ki az emberből. Mert gyakran elragadá őt: annak okáért láncokkal és béklyókkal megkötözve őrizteték; de a kötelékeket elszaggatván, az ördögtől a pusztákba hajtaték.
Márk 3:11 A tisztátalan lelkek is, mikor meglátták vala őt, leborulának előtte, és kiáltának, mondván: Te vagy az Istennek a Fia.
Igen jól mondod ezt hiszi.
Mindenki aki ezt hiszi abban Isten tett bizonyságot es nem kell senkit erről győzködni mert az már régen rossz. Majd ha nyitott leszel erre akkor már munkálkodott benned Isten annyit, hogy érdemes legyen foglalkozni veled.
Kifejtés helyett jobban tud beszélni erről az a rész amikor Péter vallást tett Krisztusról:
Máté 16:13 Mikor pedig Jézus Cézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek?
Máté 16:14 Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.
Máté 16:15 Monda nekik: Ti pedig kinek mondotok engem?
Máté 16:16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.
Máté 16:17 És felelvén Jézus, monda neki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg neked, hanem az én mennyei Atyám.
Vagyis Péternek Isten tett a szivében bizonyságot az ő fiáról.
Ez nem egy elméleti tudás, nem egy tantétel elfogadása hanem Istennek egy konkrét szivhez szóló üzenete. Az a boldog Jézus szerint akinek Isten kijelenti az ő fiát. Igy mehetünk csak Istenhez. Akinek nincs meg ez annak ellenére, hogy mondjuk régóta keresi Istent annak valami akadály, általában okoskodás vagy hazugság van az útjában amit ő elfogad. De ha csak nem rég keresi Istent akkor kitartónak és nyitottnak kell lenni. Eleve a kitartáshoz kell már egy nyitottság, bizalom és megismerni vágyás Jézus felé. Én legalábbis igy voltam. Engem pl a csodái nem hatottak meg annyira, de a beszéde igen. És pont az alapján kaptam Istentől kijelentést Jézusról, hogy olyan bölcsességel beszélt egy szituációban ami nem emberi.
Ha Jézus maga Isten, akkor Jézus itt saját magához beszél?
Mt 27.46
"Kilenc óra tájban Jézus felkiáltott, hangosan mondva: "Éli, Éli, lamma szabaktani?" Vagyis: "Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?""
Sikerült a legbénább érvet hozni, ennél lehetett volna sokkal ügyesebbet is... (Ha minimálisan ismernéd a Bibliát.) Hiszen itt nagyon magyarázni se kell a dolgot, mert Jézus a saját szenvedéséről szóló zsoltár bevezető szavait mondta ki. Tehát itt senkihez se beszélt, csak beteljesítette a róla szóló próféciát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!