A római katolikusok miért imádják Máriát (Jézus anyja)?
Mit akarsz mondani evvel? Hogy Istennek mindegy volt melyik nőt válassza? Találomra, ma éppen Máriát választom, holnap meggondolom Magam és Ráchelt pl?
Szerintem nem.
Márián kívül még sok igazhitű szűz zsidó lány lehetett. Szerintem. Nincs neki olyan nagy jelentősége, mint ahogy a katolikusok felruházzák. Szerintem lényegtelen személy. Pl.: Ábrahám, Ábel, Jákób, Mózes, Sámson, Dávid, a próféták...stb. nagyobb jelentőséggel bírnak. Vagy Keresztelő János, az Apostolok...stb.
A Szentíráshoz se adott sokat (csak az éneke van és ennyi). Csodákat se tett általa az ÚR. Az evangéliumok nem Máriáról szólnak, hanem arról akit szült (Jézusról). Bár az igaz, hogy volt szűz kismama.
Hogy lehet teljesen bűntelen, ha meghalt? Mivel a katolikusok szerint teljesen bűntelen és nem szorult megváltásra. De meghalt. A halál pedig a bűn zsoldja (a halál dolgozik a testben). Akkor mária nem lehet bűntelen.🤔
Jézus azért tudott meghalni, mert feláldozta magát Istennek. ("a jó pásztor életét adja juhaiért"). Illetve a bűneink rá lettek helyezve, mint a bűnért való áldozati bárány esetében.
"Csodákat se tett általa az ÚR"
Olvastad ezt, Mária mondja: Mily nagy dolgokat művelt velem
ő, a hatalmas és szent!
Irgalma az istenfélőkre száll.
Mária: Az Úr szolgálóleánya vagyok: történjék velem szavaid szerint.
Isten felemelő az alázatost. Gábriel eljott és Mária nem azt mondja, hogy az lehetetlen!
Hanem elfogadja azt hogy csodát műveljen vele a Szentlélek.
Ez a nagyhitűség, ami hegyeket mozgat. Mária beleegyezése is kellett, az emberi szabad akarat miatt.
Pontosan emiatt nem lehetett bármely nő. Sajnos sok lelkész felületesen azt hirdeti egy olyan nő volt mint bármelyik, amivel azt sugallja bármely nő lehetett volna.Pedig csak az egyszerrűségére utal.
Hát nem, az alázatos alazatossága akinek megingathatatlan bizalma van Istenben.
Máshol is bizonyítja Mária erős hitét. A kánai menyegzőn ő biztatja Jézust első csodatételére. "Tegyétek amit mond" Krisztus azt mondja nem áll készen, mégis a biztatás felszolitja a vizzel töltsék meg, hogy borrá váljon.
Mária olyan kiemelt példakép, aki a háttérben erős Isten hite van, és épp ezért bízza Isten rá a Megváltó megszületését.
Istenbéppen rajta bizonyítja mindenhatóságát a Szűz gyermeket szül. És ehhez Mária Istennel párhuzamos szabad akaratának döntése is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!