A római katolikusok miért imádják Máriát (Jézus anyja)?
Én Máriát nem gyűlölöm.
Nem szektának vagyok a tagja, hanem egyháznak. Nem mondom meg hogy melyik.
"Nem mondom meg hogy melyik."
Mondjuk érdekes, hogy keresztények ezre meg merték vallani, vérüket is adták hitükért, te anonim módon is kínosnak, cikinek érzed leírni.
"Én Máriát nem gyűlölöm."
Dehogynem. Ahogy a nőket is lenézed, megveted.
120as kérlek ne legyél támadó.
Tudjuk hogy a reformátusokhoz tartozol, hiszen hétről hétre ott vidzonyitgatják magukat s jstolikudokhoz.
Örülsz. Szívják sz rlkrntétet hogy bezzeg s refotmátusok nem bucsucedulaznak nem Máriánznak.
Meg az evangélikusok is jobbak nálatok.
Ha bármikor előhuzza s református lelkész s katolikus kártyát gondolod azt, hogy annak van igaza aki nem mások kárára akár előnyt kiharcolni.
Avittos példa a bucsucédulaság, és tisztelet nélküli a Mária felfogású.
Mária nem Isten, ezt az összes katolikus nevében állítom. Nem imádjuk, de nagyon tiszteljük, nem balványozzuk de szobraink vannak róla, tiszteletnek jeléül, emlekeztetöleg. Odaát már nincs szerepe a nemeknek, emiatt zsákutcában halad a következtetésed mégha felszinesen igaznak tűnik.
122# Keresztény vagyok. Nem vagyok a felekezethez hozzá rögzülve.
Egyébként sok helyre szoktam járni. Voltam katolikus misén is, elég is volt belőle.
Ahol bemerítettek (megkereszteltek) az a Magyar Pünkösdi Egyház. Protestáns helyekre szoktam járni.
Az apostolok nem voltak egyébként katolikusok. Még rózsafüzérük se volt. 😆
Én megvagyok állapodva az Úrral egyébként.😏
Szerintem nem a felekezet üdvözít, hanem Jézus. Olyan helyre nem megyek, ami a hitvallásommal ellentétben van. (Pl.: Katolikusokhoz, mivel bálványimádók, illetve Máriaimádók.)
Régebben volt a szűz Diana istennő kultusza efézusban. Most meg van a szűz mária kultusza. Van olyan apáca aki engedelmességet fogad Istennek ÉS a szűz máriának. Pedig nem elég Istennek engedelmeskedni, még szenteknek is kell? Olyan mintha valami társisten lenne (Pl.: a mezopotámiai Él és Asera panteon).
Ha jól tudom Pál azt mondta, hogy "ha embereknek akarnék tetszeni, Isten szolgája nem volnék" - Galata levélben van.
Akkor miért tesznek fogadalmat a szűz máriának? Egyébként olyan jelzőkkel szokták illetni (tisztelet a kivételnek), mint Istent.
Ne felejtsük el, hogy Illés és Énók is megváltásra szorult, pedig ők nem haltak meg annyira szentek. Nem?🤔
Érdekes, hogy a zsidókhoz írt levélben a 11. fejezetben nincs megemlítve mária, mint példakép, pedig a katolikusok mindig azt mondják, hogy mária példakép a hitben. Szerintem Ábrahámnak vagy Noénak nagyobb hite volt, mint Máriának. Vagy Melkizedek is érdekes, mert róla azt írja, hogy HASONLÓ Isten FIÁhoz és ÖRÖKKÉ pap. Mária hogyan járhat közben, ha nem pap?
Tényleg Melkizedekkel mi van? Ő nem akármilyen szent.
Az apostolok bizony katolikusak voltak, az egyetemes egy szent Anyaszentegyházat hirdették. Nézd meg, az apostoli hitvallásban is benne van. Azt még a protestánsok is elfogadják, a szektákat kivéve.
"Azt tanítják a katolikusok, hogy Mária a legszentebb ember Jézus után"
Igen. De nem csak a katolikusok tanítják ezt, még ha te a katolikusokat gyűlölöd is a legjobban. Például az ortodoxok, anglikánok is ezt mondják, sőt még az evangélikusok is. A szektád valószínűleg nem, ezt elhiszem.
"Sőt Melkizedek, Énók, Íllés biztos szentebb, mint a Mária, vagy Ábrahám, Noé"
Igen, az a Noé biztos sokkal szentebb volt, akit részegre itattak és saját gyerekével hált. Rendkívül istentelen, ahogy a Szűzanyáról vélekedsz.
De én maradok inkább annál, ahogy Mária mondta:
"Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék"
Te vajon így hirdeted? Mert az igazi keresztények rendkívül szépen mondják, boldogságos Szűzanya.
És Erzsébettel együtt mondom a Szentlélek által:
"Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!"
Sőt vele együtt boldogan hívőm őt:
"Uramnak anyja"
Noé nem hált a saját lányaival, te Lótra gondoltál. Noé találhatta fel a bort, azért részegedett meg, mert nem tudta hogy milyen is az. Egyébként Noénak köszönheted, hogy ehetsz húst.
Az apostolok nem voltak katolikusok, azért nevezzük ősegyháznak az akkori keresztény felekezeteket. Olyan ez, mint Ádám, meg a mai "ádámok". Van különbség. Ádám 930 évig élt és húst nem evett. Ma egy "adam" csak olyan 70-80 évig él és tud húst enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!