ELmondható általánosságban, hogy a iszlám vallás követői nagyobb számban valósan vallásosak, mint a keresztények?
Úgy vettem észre, hogy a muszlimok között nagyobb számban vannak olyan személyek, akik valóban imádkoznak és tartják a vallási előírásokat, mint a keresztények között. Gondolom ez abból fakad, hogy a Koránban és az iszlámban rendesen le van írva és el van mondva, hogy mikor, mit, hogy és meddig kell csinálni, míg a Bibliában nem igazán van igazi séma arra, hogy hogyan kéne imádkozni és mikor.
Én, mint született keresztény sem tudom, hogy egyáltalán mit kéne csinálni (de ez lehet csak rám igaz és az én családomra és baráti körömre), míg a született muszlimok tisztában vannak a vallásukkal, a napi imákkal, pénteki imával és minden egyéb dologgal, függetlenül attól, hogy később követik-e ezt.
"Attól, hogy odateszel egy kérdőjelet, még nem lesz kérdés. Az idézett mondatban inkább egy állítást fogalmaztál meg. Nem kéne hülyének nézned, valószínűleg tanultabb vagyok nálad."
Nem, ez kérdés volt, ezért használtam kérdőjelet. Gyakorlatatilag te magad igazoltad hogy a napi többszöri ima szerepel a Bibliában is, ezért kérdeztem hogy akkor megvan-e az öt.
"Idézd a parancsot. Köszönöm."
Idézd a parancsot ami előírja hogy Jézust Istenként kell imádni.
"Ezt kifejtenéd? Ki parancsolná kinek, hogy Jézus Isten? Amúgy a Koránban van olyan parancs, hogy Mohamed próféta?"
Vicces hogy kerseztéyek az ilyen kínos kérdéseknél mindig megjátszák hogy nem értik akérdést :) Azt kértem mutasd a paracsot a Bibliában ami előírja hogy Jézust Istenként kell imádni.
"Azért elég sok helyen állítja a Biblia, hogy Jézus Isten."
Azt is sok helyen állítja a Biblia hogy naponta többször fix időpontokban kell imádkozni.
"Utána néztem, a zsidók se mondják, hogy van konkrétan ilyen bibliai parancs. Talmudra szoktak hivatkozni és a zsidó rabbinikus hagyományokra.
Szóval továbbra is te hazudsz."
Te hazudsz. Még idéztem is azt a Bibliai verset amire a zsidók hivatkoznak. Szóval újra kérdezem. Akkor a zsidók is hazudnak?
"Te hülye vagy. Mármint nem sértésből, hanem ténylegesen."
Te vagy a hülye ha nem fogtad fel a kérdést. Te Bibliai parancsot követelsz tőlem a kötelező imára. Én pedig kértem hogy mutass Bibliai parancsot arra hogy Jézust Isetnként kell imádni.
"Ez újabb hazugság, elég sok konkrét példa van, hogy mit jelent ez a szeretet. Ez ráadásul nem valami érzelmi megnyilvánulás."
Semmilyen új konkrétum nincs. Ami meg van az az Ószövetség idején is volt. Ez a szerssd a másikat így csak egy üres szolgen. Az Újszövetségben nincsenek is törvények, az Ószöetségi törvényeket pedig a keresztények megtagadják így csak az ilen üres szlogenek maradnak amibe mindenki atz képzel bele amit akar.
"Írtam, hogy az Ószövetséghez képest is előrelépés."
Úgy érted Isten lépett előre? Mert keresztények szerint Jézus Isten, így pedig ebből az következik hogy Jézus adott parancsot az Ószövetségben népek kiirtására, nők és gyerekek tömeges legyilkolására.
"Meg Mohamedhez képest is, aki szintén több száz ember lefejeztetett, múltkor valaki rá is mutatott egy iszlám írásból idézve. Tehát ez se keresztény hazugság, ha ti írtátok."
Ez hazugság méghozzá duplán mert egyrészt az a hadisz nem hiteles, másrészt meg azt írja a zsidó törvények szerint végeték ki a zsidókat tehát nem az iszlám törvényei szerint.
"Látom, újra előjött a zsidógyűlöleted is."
Én nem gyülölöm a zsidókat sem a muszlimok. A keresztények körében viszont igencsak elterjedet az antiszemitizmus. Lásd holokauszt.
"Nem, nincs benne felsőbbrendűség, ezt már múltkor egy zsidó hozzászóló tisztázta is. Etnikai kiválasztottság sincs, legfeljebb az Ószövetségben volt (de az se úgy, mint hazudod)."
Ugyananál egy kérdésnél egy volt keresztény is megerősítette hogy a Biblia a zsidók felsőbbrendűségét hirdeti.
"Az Újszövetség pedig több helyen is kiemeli, hogy minden ember egyenlő, legyen férfi vagy nő, zsidó vagy görög, mindegy."
Akkor nézzük meg mit mond Jézus az Újszövetségben:
Márk 7:27 Jézus így szólt az asszonyhoz: "Hadd lakjanak jól először a gyermekek, mert nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak."
Itt egy görög nő segítséget kért Jézustól, Jézus pedig nem akart segíteni és kutyának nevezi a nem zsidó embereket.
Nézzük meg Mohamed próféta szavait:
Az egész emberiség Ádámtól és Évától származik. Egy arabnak nincs felsőbbrendűsége egy nem arabnál, és egy nem arabnak nincs felsőbbrendűsége egy arabnál; a fehérnek nincs előnye a feketével szemben, a feketének nincs előnye a fehérrel szemben; (senkinek nincs felsőbbrendűsége a másikkal szemben), kivéve a jámborságban és a jó jellemben.
Ég és föld a kettő. Az iszlám azt tanítja hogy minden ember testvére a másiknak és elutasítja az etnikai alapú felsőbbrendűséget. Csak jámborságban és jellemben lehtsz jobb másoknál.
"Igen, és azt is írja, hogy a nem-muszlimok a legrosszabb teremtmények. Na most, ha muszlimok a legjobb emberek, a nem-muszlimok pedig a legrosszabbak, ebből objektíven következik, hogy a Korán szerint a muszlimok felsőbbrendűek mint a nem-muszlimok."
Azt tanítja hogy a hívő muszlimok jobb emberek a keresztényeknél. Miért a kereszténység nem azt tanítja hogy a hívő keresztények jobb emberek másoknál? Az elég baj lenne ha nem ezt tanítáná :)
Szerintem nálad súlyos gondok vannak a fejben. Te azt hazudtad, hogy van a keresztények számára a Bibliában kötelező előírt ima. Én erre kértem, ha van, mutass rá parancsot. Hiszen ha valami kötelező, előírt, akkor léteznie kell rá parancsnak is. Arra milyen parancsot vársz, hogy Jézus Isten? Nem veszed észre mennyire értelmetlen a kérdésed? Krisztus isteni volta valami parancs? Olyan parancsot is mutassak, hogy az ég kék? Mert legalább ennyire nyilvánvaló az is, hogy Jézus Isten.
Egyébként, ha nagyon szeretnéd, egy ilyet találtam:
"Amikor pedig az elsőszülöttet a világba vezeti, ismét így szól: Imádja őt Isten minden angyala!"
Tehát az Atya megparancsolja az angyaloknak, hogy imádják Jézust.
Látod, már ez is sokkal több, mint amit te valaha felmutattál a kötelező imával kapcsolatban.
"Azt is sok helyen állítja a Biblia hogy naponta többször fix időpontokban kell imádkozni."
Nem, ez hazugság. Ilyet egyetlen helyen se állít. Hol mondja, hogy kell? Sehol.
"Te hazudsz. Még idéztem is azt a Bibliai verset amire a zsidók hivatkoznak. Szóval újra kérdezem. Akkor a zsidók is hazudnak?"
A zsidók nem hazudnak, te viszont igen.
"Ez hazugság méghozzá duplán mert egyrészt az a hadisz nem hiteles"
Szerinted nem hiteles. A mohamedánok többsége szerint pedig az. Neked semmi se hiteles, ami számodra kicsit is rossz fényben tünteti fel a hamis prófétád.
"másrészt meg azt írja a zsidó törvények szerint végeték ki a zsidókat tehát nem az iszlám törvényei szerint."
Ez nyilván hazugság, mivel a zsidó törvényekben nem szerepel ilyen fajta kivégzés.
"Én nem gyülölöm a zsidókat sem a muszlimok."
Á tényleg nem, csak jó néhány muszlim állam el akarja törölni Izraelt.
Amúgy érdekes tény, hogy a zsidók például a Templom hegyen, ami az ő szent helyük, be se léphetnek az istentelen mecsetbe.
"Egy arabnak nincs felsőbbrendűsége egy nem arabnál, és egy nem arabnak nincs felsőbbrendűsége egy arabnál"
Nem is erről volt szó, a másik hozzászóló már tisztázta, hogy a muszlimoknak van felsőbbrendűsége. Nem minden arab mohamedán és nem is minden mohamedán arab.
"Ég és föld a kettő. Az iszlám azt tanítja hogy minden ember testvére a másiknak és elutasítja az etnikai alapú felsőbbrendűséget."
Az etnikait elutasítja, de láthatóan a vallásit nem. Amúgy én is idéztem, hogy a keresztények szintén elutasítják az etnikai felsőbbrendűséget, viszont a vallásit is.
"Miért a kereszténység nem azt tanítja hogy a hívő keresztények jobb emberek másoknál?"
Igazából nem ezt tanítja. A keresztény hit szerint egy pogány is lehet jó ember. Mármint relatív jó, mert abszolút jó egyedül az Isten. A keresztény tanokban nincs az a fajta felsőbbrendűség, mint a mohamedán tanokban.
"Szerintem nálad súlyos gondok vannak a fejben. Te azt hazudtad, hogy van a keresztények számára a Bibliában kötelező előírt ima."
Ha hazugság hogy a Biblia ír kötelező imáról akkor a Jézus istenkénti imádata is hazugság. Ezt fel tudod fogni?
"Arra milyen parancsot vársz, hogy Jézus Isten? Nem veszed észre mennyire értelmetlen a kérdésed? Krisztus isteni volta valami parancs?"
Mond te értelmi fogyatékos vagy? Mert már többször is leírtam. Mutassd a parancsot a Bibliában ami előírja Jézus kötelező istenkénti imdatát.
"Olyan parancsot is mutassak, hogy az ég kék? Mert legalább ennyire nyilvánvaló az is, hogy Jézus Isten."
Ilyen alapon akkor a kötelező ima is nyilvánvaló a Bibliában.
"Tehát az Atya megparancsolja az angyaloknak, hogy imádják Jézust."
Ez nem parancs. Nem azt írj hogy Isten parancsára imádták. Lehte saját döntésük alapján. Ugyanilyen verseket mutattam a kötelező imára amira azt válaszoltad hogy Dávid meg az apostolok saját elhatározásból imádkoztak naponta többször fix időpontokban. Szánalmas vagy :)
"Nem, ez hazugság. Ilyet egyetlen helyen se állít. Hol mondja, hogy kell? Sehol."
Jó de akkor azt is fogadd el hogy Jézus istenkénti imádatára sincs parancsa a Bibliában.
"A zsidók nem hazudnak, te viszont igen."
Ha a zsidók mondják hogy a Biblia alapján kötelező a napi többszöri ima akkor igazat mondanak de ha én mondom ugyanezt akkor hazudpk? :) Szánalmas vagy :) Látod, ez lesz akkor ha egy ilyen össze vissza hamisított vallást követsz mint a kereszténység. Szóval ha a zsidók nem hazudnak akkor én sem, így megtagadod a saját Bibliádat is ha a kötelező imát tagadod.
"Szerinted nem hiteles. A mohamedánok többsége szerint pedig az. Neked semmi se hiteles, ami számodra kicsit is rossz fényben tünteti fel a hamis prófétád."
Azért nem hiteles mert ellentétse a Koránnal és csak egy forrás ír erről.
"Ez nyilván hazugság, mivel a zsidó törvényekben nem szerepel ilyen fajta kivégzés."
Ha hazugság akkor maga a hadisz is hazugság, ezzel akkor beismered hogy nem hiteles a hadisz? :) Ugyanis a hadisz azt írja a zsidókat a saját törvényeik alapján ítélték halálra. Szóval ha igaznak tekinted a hadiszt akkor azt is igaznak kell tekintened hogy a Biblia alapján ítélték őket halálra. Ha viszont hazugságnak tekinted hogy a Biblia alpján mondták ki a halálos ítéletet akkor magát a hadiszt is hazuságnak kell tekintened.
Egyébként van ilyen ilyen kivégzés a Bibliában:
Mózes 2. könyve, a kivonulásról 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.
Itt állítólag Isten parancsára Mózes azt mondja a zsidóknak, fogjanak kardot és gyilkolják le a bálványimádó zsidókat. Szóval csak azért gyilkoltak le 3 ezer zsidót mert másban akartak hinni. És nektek keresztényeknek van képetek azt hazudni hogy a kereszténység a szertet vallása.
"Á tényleg nem, csak jó néhány muszlim állam el akarja törölni Izraelt."
És akkor mi van? Ettől még senki nem lesz antiszemita. Sőt, nagyon sok vallásos zsidó is el akarja törölni Izraelt. Akkor ők is antiszemiták? :)
"Amúgy érdekes tény, hogy a zsidók például a Templom hegyen, ami az ő szent helyük, be se léphetnek az istentelen mecsetbe."
Az izraeli hadsereg gyakran belép a mecsetbe, ami érdekes módon kicsit sem zavarja a keresztényeket. Egyébként a zsidók beléphetnek a mecsetekbe bárhol a világon. Ezzel nincs is problémájuk a zsidóknak. Ellenben kersztény templomba be sem tehetik a lábukat a zsidók mert bálványimádásnak tekintik amit a keresztények művelnek.
"Nem is erről volt szó, a másik hozzászóló már tisztázta, hogy a muszlimoknak van felsőbbrendűsége. Nem minden arab mohamedán és nem is minden mohamedán arab."
Ezzel azt bizonyítottam hogy az iszlám nem hirdet faji, etnikai felsébbrendűséget, ellenben a Biblia a zsidók felsőbbrendűségé hirdeti etnikai alapon.
"Az etnikait elutasítja, de láthatóan a vallásit nem."
A vallásit egy vallás sem utasítja. Vagy akkor a kerszténység azt tanítja hogy például egy sátánista jobb ember mint egy hívő keresztény? :) Ez van mikor ész nélkül próbáljátok kritizálni az iszlámot. Szánalmas.
"Amúgy én is idéztem, hogy a keresztények szintén elutasítják az etnikai felsőbbrendűséget, viszont a vallásit is."
Elutasítja persze :) Csak éppen az egész Ószövetség a zsidók felsőbbrendűségét hirdeti pusztán etnkiai alapon. És az Újszövetségben is lenézik a más népeket. Idéztem a verset amiben Jézustól kér segítséget egy görög nő, Jézusnak meg kb az volt a válasza hogy takarodj innen kutya. Egyértlmű hogy mennyire lenézték a nem zsidókat és felsőbbrendűnek tekintették magukat.
"Igazából nem ezt tanítja. A keresztény hit szerint egy pogány is lehet jó ember."
Megint hazudsz. Nem azt kérdeztem hogy más vallású lehet-e jó ember hanem azt hogy a keresztény vallás a hívő keresztényeket tekinti a legjobb embereknek vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!