Mi lesz az elkárhozottakkal?
Jézus a végítéletnél azt mondja, "hogy ezek elmennek az örök kárhozatra".
De nem értem, hogy ha Isten jóságos és megbocsájtó, akkor miért teremtene olyan gyermekeket "a saját arcképére" akik majd örökkön örökké szenvedni fognak a pokolban? Mi lesz azokkal akik a pokolba kerülnek, örökké ott is lesznek, vagy van onnan is előbb-utóbb szabadulás? Ha megbánják a bűneiket, akkor miért tartaná mégis Isten a pokolban őket?
"végleges a haláluk"
Ja, hogy Jehova T. vagy? Akkor miért nem azt jelölted be?
A Jehovisták vallják, hogy Isten megöli (megsemmisíti) a saját gyermekeit...
Nem szavaztam.
Az elkárhozottak élnek és élnek, majd meghalnak, látják a kárhozatukat, majd új életben ledolgozzák azt..., vagy nem és akkor majd az után. Egy pár élet és már elég fejlettek lesznek, hogy végleg kiemelkedjenek a pokolból, amit életeikben teremtenek maguknak.
"A katolikus vallás indirekt módon, de valójában 1. pontot vallja.
Hisznek a pokol létében és az örökkön örökké szenvedésben. Persze mindenkinek szabad akarata van, szabadon dönt, hogy gonosz lesz, vagy jó ember, de mind a kettőt mégiscsak az Isten gyermekei, mert ő teremtette meg, akár így vagy akár úgy döntenek szabad akaratukból."
Pál apostol Rómaiakhoz írt levele 5/8
Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.
9
Minekutána azért most megigazultunk az ő vére által, sokkal inkább megtartatunk a harag ellen ő általa.
Ki által tartatunk meg a harag ellen?Jézus Krisztus vére által abban az esetben ha behívod Őt az életedbe.Mert az üdvösség nem jár automatikusan minden embernek.Pedig Jézus Krisztus minden emberért meghalt.Az üdvösség nem az szerint van hogy az illető jó ember vagy rossz.Hanem kegyelemből az Úr Jézus Krisztusba való hit által.(Effézus2/8
Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez;
9
Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.)
Szerinted miért kapott üdvösséget az eggyik lator akit Jézussal eggyütt feszítettek meg, a másik pedig nem?Mi volt a külömbség köztük?Az eggyik latornak hite támadt Jézusban (Lukács evangéliuma23/41
És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett.
42
És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!
43
És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
Minden embernek lehetősége van arra hogy Jézus Krisztust behívja az életébe.Mert Isten az Ő egyszülött Fiát adta értünk.És drága árat fizetett azért hogy elnyerjük az örök életet.Mert a Mennyei Atyához senki sem mehet más úton csak Jézus Krisztus által.(János evangélium 14/6)
És nem kell elveszni.Mert Jézus Krisztus nem azért jött hogy kárhoztassa a világot hanem hogy üdvözüljön a világ általa.Éljünk ezzel a lehetőséggel.
Kérdező, nem vagyok Jehova, soha nem is voltam. Csak örök életről a Biblia a mennyel kapcsolatban ír. Sehol nem írja, hogy a pokolban örök élet lesz, bár szenvedni örökké csak az örökké élők szenvedhetnének. Na ezért nem hiszek ebben, amiben sokan mások, talán te is.
Sokféle más vallás van, nem csak 2-3, bár és néhány éve egyáltalán nem járok sehova. Szóval, kikérem magamnak, hogy ilyen elvetemült tévtanításos jehovistának gondolj!
Mellesleg, ha Jehova lennék, nem írtam volna , hogy kell egy 5. pont, hiszen külön pontot szántál nekik. Olvasni még tudok, kedves kérdező.
AZ, hogy Isten még kiszabadítja a már meghalt bűnösöket, akik nem követték Jézust, az azért nonszensz, mert a kegyelem az élőknek szól, nem a holtaknak.
Halálunk után már nincs lehetőségünk semmire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!