Mi lesz az elkárhozottakkal?
Jézus a végítéletnél azt mondja, "hogy ezek elmennek az örök kárhozatra".
De nem értem, hogy ha Isten jóságos és megbocsájtó, akkor miért teremtene olyan gyermekeket "a saját arcképére" akik majd örökkön örökké szenvedni fognak a pokolban? Mi lesz azokkal akik a pokolba kerülnek, örökké ott is lesznek, vagy van onnan is előbb-utóbb szabadulás? Ha megbánják a bűneiket, akkor miért tartaná mégis Isten a pokolban őket?
Ötödik pont miért nincs?
Hívő vagyok, meghalnak, haláluk örökre szól, soha nem támadnak fel.
Nekem jó lenne a pokolban.
Nem szeretnék a mennybe jutni, mivel nem szimpatikus sem JHVH, sem a hívei. A kereszténységet egy politikai eszköznek tartom, ami a hatalom kezében hasznos.
Szóval én önként megyek a pokolba. Az én lelkem már az Ördögé.
Amúgy meg mit kellene megbánnom? Nem vagyok bűnös ember. JHVH viszont a Biblia alapján nem éppen feddhetetlen, az ő bűnbánata hol marad? Az ember bánja meg a bűneit, de az isten nem? Hát szerintem az isten részéről is lehetne bűnbánatot tartani. Ha örök büntetésről van szó, akkor JHVH kaphatná a legnagyobbat, mivel ő rengeteg bűnt halmozott fel.
#2 voltam.
A katolikus vallás indirekt módon, de valójában 1. pontot vallja.
Hisznek a pokol létében és az örökkön örökké szenvedésben. Persze mindenkinek szabad akarata van, szabadon dönt, hogy gonosz lesz, vagy jó ember, de mind a kettőt mégiscsak az Isten gyermekei, mert ő teremtette meg, akár így vagy akár úgy döntenek szabad akaratukból.
Ezért szerintem van egy alapvető ellentmondás a katolikus hitben: Az Isten jó és irgalmas, de mégis teremt olyan lelkeket akik majd a szabad akaratukból úgy döntenek, hogy gonoszok lesznek, vagyis örökkön örökké a kárhozatba fognak jutnak. Sőt, ha azt nézzük most is milliárdok szenvednek a pokolban (a történelmünk tele van gonoszabbnál gonoszabb történésekkel) , de az Istent ez nem érdekli és hagyja őket örökkön örökké szenvedni?
Ezt az ellentmondást talán a reinkarnáció tudná feloldani, de ezt a katolikusok többsége ördögi dolognak tartja.
Szerintem Te összekevered a mennyországot a pokollal, a vallásokat a hittel, a csalódásokat a kiábrándultsággal, a kereszténységet a keresztényietlenséggel.
"Az Isten jó és irgalmas, de mégis teremt olyan lelkeket akik majd a szabad akaratukból úgy döntenek, hogy gonoszok lesznek,"
Ezzel csak az a probléma, hogy a saját szent könyvünk alapján az Isten nem jó.
1. A Bibliában ott van például ez: "Aki tehát tudna jót cselekedni, és nem cselekszi, bűne az annak." (Jak 4,17)
JHVH ezt folyamatosan áthágja. Pl. ha látja a mennyből, hogy egy nőt éppen megerőszakolnak, nem lép közbe. Ha látja azt, tégy brazil család éhezik, nem dob le egy kenyeret sem a mennyből nekik. Nem cselekszik jót, amikor tudna.
2. JHVH gyereke kivégzését rendelte el a Bibliában. Vagyis olyan embereket öletett meg, akik semmiről sem tehettek, a szüleik bűneit rájuk kente.
3. Az erkölcstelenség magas foka volt, amit Jób könyvében tett: teljesen gyerekes módon, - egy buta fogadás miatt! - tönkretett egy családot.
JHVH bűnei bizony a magasba szállnak, bizony ő is el lesz majd számoltatva, és megy a rossz isteneknek kijelölt büntetőhelyre.
"A katolikus vallás indirekt módon, de valójában 1. pontot vallja."
Rohadtul nem, de sebaj. Az 1. pontot egy történelmi egyház sem vallja. Szektákkal meg nem foglalkozom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!