Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki jó ember erkölcsös, de...

Aki jó ember erkölcsös, de nem hívő miért nevezik gyakran hívők sátán fattyának, meg istentelen pokolfajzatnak?

Figyelt kérdés
Holott jó lelkű, kedves ember az illető, segít másokon erkölcsös. Csak amiért nem hisz és?
2022. máj. 30. 07:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 Hoffman József ***** válasza:
0%

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Ján 3:16)

Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. (Ján 3:18)

Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van, aki pedig nem engedelmeskedik a Fiúnak, nem lát majd életet, hanem az Isten haragja marad rajta." (Ján 3:36)

Ezt mondja Isten. Minden egyéb csak okoskodás.

2022. jún. 4. 13:25
 42/80 anonim ***** válasza:
56%

"okoskodás"

Néha elgondolkodom, hogy vajon hogy nézne ki a világ, ha esetleg az isten nem szerette volna ennyire.

Hát... még az is lehet, hogy jobban.

Nem haltak volna meg Noé kortársai.

Már bejártuk volna az egész Naprendszert.

2022. jún. 4. 13:41
 43/80 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt mondja Isten. Minden egyéb csak okoskodás."

Az eszünket is Isten adta. Nem azért, hogy ne használjuk. (Vagy azért? Az hol van benne a Bibliában?)

A Bibliában egy csomó minden nincs benne, pl. nyilván semmit se mond arról, hogy hogyan használd az internetet például. De amit mond, azt szabad, sőt, kell is továbbgondolni, nem lehet mindent elintézni annyival, hogy "minden egyéb csak okoskodás".

Csak a Biblia alapján mit mondasz arra, hogy mi van azokkal, akik csecsemőként halnak meg, mielőtt esélyük lenne egyáltalán arra, hogy halljanak Istenről, hogy felfogják, hogy mi van a Bibliában? Tényleg az lenne a helyzet, hogy Isten, aki szeretetből teremtette a világot, a kárhozatba taszítja a csecsemőként meghalt lelkeket, meg az értelmi fogyatékosokat, meg azokat, akik olyan történelmi korokban és helyeken születtek, ahol esélyük se volt hallani a Bibliáról? Ugye te sem gondolod komolyan? Hol lenne ebben a szeretet?

2022. jún. 4. 15:22
 44/80 Hoffman József ***** válasza:

#43: Nem, természetesen nem gondolom ezt. Igazából azt nem értem, miből gondolod, hogy én ezt gondolom?

Rengeteg dolog van, ami nincs benne a Bibliában, de a bibliai alapelvek alapján el tudjuk dönteni, hogyan viszonyuljunk hozzájuk. De ne keverjük ezeket össze azokkal a dolgokkal, melyek viszont benne vannak, és egyértelműek. Például, hogy hogyan kaphat üdvösséget valaki, aki teljes ítélőképessége birtokában van, az teljesen konkrétan benne van a Bibliában. Ezen pedig semmit sem csorbít az, hogy azokról, akik nem ilyenek, vagy nem volt lehetőségük hallani az Igazságot, nem mond sokat Isten. Ő tudja, hogyan foglalkozik az ilyenekkel. Neked az a feladatod, hogy engedelmeskedj annak, amit tudsz, vagy lehetőséged lenne tudni. Neked nem azok miatt kell aggódnod, akik csecsemőként haltak meg, aki értelmi fogyatékosok, vagy akik olyan történelmi korokban és helyeken születtek, ahol esélyük se volt hallani a Bibliáról, hanem önmagadért!

Téged annyira szeretett Isten, hogy Fiát adta érted engesztelő áldozatul, hogy kifizesse az Ő élete árán a te életedet! Mihez kezdesz ezzel? Ez az a kérdés, amivel neked foglalkoznod kell, nem mások üdvössége.

2022. jún. 4. 20:55
 45/80 anonim ***** válasza:
100%
Mi van akkor, ha én nem hiszem el, amit a Biblia mond?
2022. jún. 4. 20:58
 46/80 anonim ***** válasza:
100%

"nem értem, miből gondolod, hogy én ezt gondolom"

Hát mondjuk abból, hogy azt írtad, hogy

"minden jóságuk ellenére el fognak kárhozni".

Ilyet szerintem egyszerűen nem lehet kijelenteni senkiről.

2022. jún. 4. 21:21
 47/80 anonim ***** válasza:
És nem csak szerintem: a katolikusok pl. senkiről se tanítják, hogy elkárhozott volna, vagy hogy márpedig el fog kárhozni.
2022. jún. 4. 23:03
 48/80 Hoffman József ***** válasza:
57%

Azt mondom, amit a Biblia mond. Abban pedig Isten azt mondja, hogy az üdvösség (és a kárhozat) nem az emberek jóságával függ össze, hanem azzal, hogy hisznek-e Jézus Krisztusban, az Ő értünk hozott áldozatában. Aki nem hisz, az bűneiben hal meg, és így elkárhozik, mert "Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.” (Ján 3:18)

A bibliai kinyilatkoztatás tehát az, hogy minden megszülető ember útja a pokol felé tart, melyet semmilyen önnön cselekedettel nem kerülhet el, csak Isten segítségét kérve. Ha megteszi, üdvösséget, örök életet ad neki Isten, ha nem, a pokolba, örök kárhozatra jut. Nem Isten miatt, hanem önmaga miatt. Ld. fenti igeverset.

Nyilván az is egy opció, hogy valaki nem hisz a Bibliában. De meg kell érteni, hogy az igazság nem függ attól, hogy hisz-e benne valaki vagy sem. Én azért hiszek a Bibliának, mert felismertem e kérdés rendkívüli fontosságát, ezért alaposan megvizsgáltam a bizonyítékokat, és meggyőződtem, hogy igaz. Válaszaimat tehát mindig a Bibliára alapozva adom meg, arra, hogy az teljes mértékben Isten ihletett kijelentése. Aki ezzel nem ért egyet, lelke rajta, de nem fogok szabadkozni, sem elnézést kérni miatta.

2022. jún. 5. 12:35
 49/80 anonim ***** válasza:
100%
De továbbra sem válaszoltál arra, hogy mi történik azzal a JÓ emberrel, aki NEM HISZ a Bibliában?
2022. jún. 5. 12:38
 50/80 Hoffman József ***** válasza:
57%
De, válaszoltam. János 3:18.
2022. jún. 5. 12:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!