A kálvinisták szerint mindenki NPC?
10
Tekintettel arra, hogy én kálvinista vagyok, mégiscsak az én bibliaértelmezésemre volt kíváncsi a kérdező. Ehhez mit szólsz? :DDDDDDD
Egyébként Kálvin a kettős predestinációt hirdette, ebből adódóan a kálvinizmus tanaiban ott van, hogy születésünk előtt eldől, hogy milyen sors vár vánk. Most az, hogy melyik református hisz ebben és melyik nem, az teljesen és tökéltesen irreleváns.
Nyilván a kérdező sem feltételezi, hogy a válaszolók ismerik az összes létező kálvinistának a dogmatikai meggyőződéseit. A tant magát viszont ismerjük.
A Wikipédiára hivatkozni pedig harmatgyenge érv, főleg, hogy az idézett fejezett fölött a következő olvasható:
"Ez a szakasz nem tünteti fel a független forrásokat, amelyeket felhasználtak a készítése során. Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szakaszban szereplő állítások helytállóak-e. Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Lásd még: A Wikipédia nem az első közlés helye."
:DDDD
Találta ki Kálvin.
Én is kálvinista vagyok de inkább Letagadnám mint ezt elhigyjem. Kálvint kéne a pokolba tenni sőt ott is van az biztos. Isten megbünteti mert sok ember lelkét a pokolba küldte. A többi református pap se fog üdvözűlni Akik Ezt Elhiszik És Tanitják. Értsétek meg, mindegy mit ír a Biblia mert az biztos hogy nem jól van értelmezve. Az ortodoxok meg a katolikusok meg az Egyházatyák miért nem hitték el ezt a blaszfemiat? Pedig a reformátusoknál regebbiek ...azért nem hitték el mert tudják hogy nem igaz. 500 év alatt látom semmit nem fejlődött a református vallás esetleg visszafelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!