Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kálvinisták szerint mindenki...

A kálvinisták szerint mindenki NPC?

Figyelt kérdés

2022. máj. 28. 05:26
1 2
 1/13 Isti22 ***** válasza:
36%
Nem: [link]
2022. máj. 28. 06:50
 2/13 anonim ***** válasza:
19%

1

Nem kell szépíteni a dolgot. A római levél 9. fejezete pontosan arról szól, amit el akarsz kenni: Isten bizonyos embereket üdvösségre, másokat eleve kárhozatra teremtett.

Lehet mismásolni, persze, csak nem érdemes. Ez áll a Bibliában.

2022. máj. 28. 07:32
 3/13 anonim ***** válasza:
16%
#2 akkor Isten nem igazságos ha ezt tette
2022. máj. 28. 09:37
 4/13 anonim ***** válasza:
36%
A korinthusi levélben azt is írja Pál apostol, hogy az asszonyoknak be kell fedniük ima közben a fejüket. Ezt a részt valahogy mégis minden felekezet elmismásolja. A predesztináció miért fontosabb?
2022. máj. 28. 10:05
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

#4 igen be kellene fedniük a fejüket nem véletlen h középkorban asszonyok hordtak ilyet.

Valamiért a modern világ Jézus törvényeit felül akarja irni pedig Yahushua Jézus törvényei nem változnak hiába változik a világ az ő szava örökké az marad

2022. máj. 28. 10:43
 6/13 anonim ***** válasza:
36%

Nem azt mondtam, hogy egyetértek a predestinációval, hanem, hogy ez áll a Bibliában.

Nem vágom, hogy mire a lepontozás? Talán rosszul értelmezem a római levél 9. részét? Akkor vitatkozzatok, magyarázzátok el, hogy mit értek félre.

Vagy csak lepontozásra telik itt mindenkitől?

2022. máj. 28. 10:48
 7/13 Isti22 ***** válasza:

ma 10:48

Igen, rosszul értelmezed. Be is linkeltem konkrétan, hogy miért félreértés a kálvinisták szerint fatalistának tartani őket. Csak rá kellett volna klikkelned a linkre, az első mondatban le van írva.

Megj.: Nem vagyok keresztény.

2022. máj. 28. 11:35
 8/13 A kérdező kommentje:
#6 én elsőre is értettem, hogy mire gondoltál. Nem tudom, hogy miért pontoztak le. Én felpontoztalak! És köszi a választ...
2022. máj. 28. 11:41
 9/13 anonim ***** válasza:
36%

7

Rákattintottam, elolvastam, majd úgy ítéltem, hogy béna belemagyarázás.

"Mert amikor még meg sem születtek, és semmi jót vagy rosszat nem tettek, de hogy Istennek a kiválasztáson alapuló elhatározása érvényesüljön – nem a cselekedetek szerint, hanem az elhívó akarata szerint –, megmondatott neki, hogy a nagyobbik szolgál a kisebbnek. Amint az meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyűlöltem."

Róma 9, 11-13

"Azért akin akar, könyörül, akit pedig akar, megkeményít. Mondhatnád azért nekem: Akkor miért hibáztat engem? Hiszen ki állhat ellene az ő akaratának? De hát ki vagy te, ó, ember, hogy perbe szállsz Istennel? Vajon mondja-e a készítmény a készítőjének: Miért formáltál engem ilyenre? Avagy nincs-e a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanabból a gyuradékból az egyik edényt díszesre, a másikat pedig közönségesre készítse?"

Róma 9, 18-21

Ez is félre tudod magyarázni?

2022. máj. 28. 11:48
 10/13 Isti22 ***** válasza:

ma 11:48

1) Először a kérdező nem a te Bibliaértelmezésedre volt kíváncsi, hanem a kálvinistáékra. Ha nem a kálvinista álláspontra kérdez rá, akkor én is a sajátomat írom. Így viszont a te válaszod nem hasznos.

2) Finoman kihagyod a kontextust. Az idézett rész arról szól, hogy a keresztény isten azon könyörül meg, akin akar. Részemről ezennel lezártnak tekintem a témát, nem fogok egy másik felekezet fogadatlan prókátora.

2022. máj. 28. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!