Ha megidéznénk Jézus Krisztust, hogy hozzon meg két törvényt és töröljön el másik kettőt, akkor melyek lennének azok és miért?
Figyelt kérdés
Olyan, nincs hogy szeresd a másikat. Túl általános, hogy mi az a szeretet.
Csak minden elé kell mondani így.
2022. máj. 21. 11:33
11/19 A kérdező kommentje:
Csinos vagy. Szeretlek.
2022. máj. 21. 13:59
12/19 anonim válasza:
Akkor neked még meg kell tapasztalni, milyen érzés szeretni valakit.
13/19 anonim válasza:
Szerintem vedd be a gyógyszereidet.
14/19 A kérdező kommentje:
Jó, tehát ez a parancs értelmezhetetlen annak, aki nem tapasztalta meg.
2022. máj. 21. 14:30
15/19 A kérdező kommentje:
Szeretsz engem? Mit szeretsz bennem?
2022. máj. 21. 14:34
17/19 anonim válasza:
Azt mondta:
Új parancsot adok nektek:
Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek benneteket.
Ennyi.
Jézus nem őlt, nem lopott, nem is hazudott. Idegeneket gyógyított. A gyilkosaiért imádkozott a kereszthalálakor. Nem fogott fegyvert. Nem vert meg senkit. Reményt adott. Tanított.
18/19 anonim válasza:
Szeresd felebarátaidat, mint saját magadat. Idegenekről és mindenkiről szó sincs.
Viszont ellenségszeretetről megint szó van. Itt abból ad a keresztény, amiből az ellenségnek éppen elfogyott...szeretetet.
19/19 anonim válasza:
A szeretet belül van, nem erőltethető, csak meg kell engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!