Ki hisz a horoszkópban?
Azt vettem észre, hogy a katolikusok nagyon is hisznek ebben, pedig most néztem utána, hogy Ferenc pápa külön kiemelte, hogy: „Nem kell nekünk horoszkóp, sem kuruzslók, hogy megismerjük a jövőt:..." és "A keresztény embernek nincs horoszkópja a jövő meglátására, nem megy kuruzslókhoz, akiknek kristálygömbjei vannak, és tenyérből akarnak jósolni. Nem és nem! – szögezte le Ferenc pápa. – A keresztény nem tudja, merre megy, ezért vezetni kell őt."
Miért hisznek akkor mégis ebben a katolikusok, vagyis sok katolikus?
A keresztény tanítás tiltja az asztrológia használatát, jóslást, jövendőmondókat, kártya, kristálygömb stb. Nemcsak a katolikus egyház, a többi is.
Ennek ellenére hihetnek benne, végül is nem ez az egyetlen egyházi tanítás, amit figyelmen kívül hagynak. Sokan kevernek ezoterikus dolgokat a hit mellé.
"Miért hisznek akkor mégis ebben a katolikusok, vagyis sok katolikus?"
Babonaságból és/vagy tudatlanságból.
Hivatalosan tiltják és aki ezt komolyan veszi és tudja, az tartózkodik is ezektől. Ezek általánosságban tiltottak a kereszténységben, mivel a Biblia tiltja a csillagjóslást, jövendőmondást, szellemidézést és ehhez hasonlókat. A horoszkóp meg tulajdonképpen csillagjóslás.
Tehát lényegében tiltottak az ezotériához kapcsolódó dolgok. Ha valaki ezt nem veszi komolyan, az ezt az egyháza tanításának ellenére, a saját felelőségére teszi.
6
"A keresztény tanítás tiltja az asztrológia használatát"
Hát pedig van olyan,hogy keresztény asztrológia...
"Azt vettem észre, hogy a katolikusok nagyon is hisznek ebben"
Rosszul vetted észre, én se hiszek benne és környezetemben senkit se ismerek, pedig van sok katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!