Isten megbocsájtja, ha csókolóztam egy másik férfival, aki nem a férjem?
"12! Ugyan ne mondd már, hogy te sosem vétkeztél még semmiben!?! Nem tökéletes az ember, sajnos az ördög is elég keményen dolgozik a mai világban…"
Őszinte leszek, ilyen jellegű és ilyen súlyos dolgot még sose követtem el.
Azért ne tegyünk már egyenlőségjelet például egy gyilkosság és gyerekek iskolai csetepatéja közé, mondva, hogy mind a kettő "vétek". Egyik valóban vétek, a másik rendkívül súlyos bűn. A házasságtörés is rendkívül súlyos bűn.
19
"te honnan tudod milyen kategória vagyok?"
Onnan, hogy
8-as: "Imádom a vallást. Nem az számít hogy mit tettél a pároddal, és hogy neki hogy fog esni, hanem hogy isten megbocsát-e"
mire te: "Isten a lényeg, nem a földi dolgok. Igen az számít, hogy megbocsájt e nekünk gyarló embereknek"
Lehet, hogy nem azt irod, amit gondolsz, de mi csak azt latjuk, amit irsz.
Meditálj többet.
Semmit sem tudsz istenről.
A megbocsájtás egy emberi találmány. Ne is menjünk bele, hogy időben kell létezni, ahhoz, hogy ez megtörténjen, és istenBEN van az idő, nem isten van az időBEN. De abba menjünk, hogy egy ember is bőven el tud jutni arra a szintre, ahol láthatja, hogy a megbocsájtás egy értelmetlen dolog.
Isten 'csak' a végtelen tökéletes egységre, szeretetre képes.
Amit tettél, nem hogy nem nagy bűn, de nem is bűn. Amit megélsz, hogy most pokolban vagy, az a bűn. Eltaszítod magadtól istent, szabadságot, szeretetet. Pokolba taszítod magad, miközben semmi rosszat sem tettél. Na ez a bűn....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!