Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás vagy nép a...

Van olyan vallás vagy nép a görögön kívül, ahol régen (is) elfogadott volt a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Az megvan, hogy régen a görög férfiak lehettek együtt, aztán elküldték őket Leszboszra, de ezen kívül volt ilyen?

2022. ápr. 23. 20:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
9%
Összekatyvararáltok mindenféle ökörséget. Soha nem volt elfogadott, ami természetellenes.
2022. ápr. 24. 22:31
 12/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó, ez nem természetellenes. Hogy nem lesz gyerek, az egy dolog. Az állatok között is vannak akik a saját nemükhöz vonzódnak.
2022. ápr. 27. 17:30
 13/30 anonim ***** válasza:
2%

Teremtmény ellenes.

Zavarja az identitás, az már biztos.

Ha lenne egy varázsvesszőm, akkor biztos, hogy kiütném ezt a hazugságot is.

Addíg meg marad az ima. Áldás, békesség.

2022. ápr. 27. 18:34
 14/30 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen vallású vagy, igazából nem is érdekel, a te dolgod. Viszont azért, mert a te vallásod tiltja ezt, nem várhatod el másoktól, hogy ne csinálják. Ez olyan, mintha én fogyóznék, és ezért megtiltanám neked, hogy bemenj a Mekibe. Az meg, hogy teremtményellenes... Hát végülis igaz, de az is igaz, hogy túlnépesedés van a Földön. A bolygó túl van terhelve. Szerintem nem is baj, hogy nem ontja magából mindenki a gyerekeket. De vannak heteroszexuális emberek, nem fog kihalni az emberiség :)

Eléggé eltértünk az eredeti témától, szóval szerintem fejezzük be. Már csak azért is, mert mindketten ragaszkodunk a véleményünkhöz, ezért nem sok értelme lenne :)

(Ui.: A varázsvessző kifejezést ne nagyon használd, mert sokan a férfi nemiszervre asszociálnak belőle :D)

2022. ápr. 30. 12:11
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Idézet a Bibliából:

"Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:

Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban."

(Biblia)

2022. ápr. 30. 17:00
 16/30 A kérdező kommentje:

"Ferenc pápa már többször kifejezte, hogy kiáll a melegek egyenlő jogaiért."

Erről mi a véleményed? Egyáltalán nem bántásból, csak tényleg kíváncsi vagyok. Van egy csomó vallásos ismerősöm, de egyiküket se izgatja ez az LMBTQ dolog, így csak egy vállrándítást kaptam a kérdésemre.

2022. ápr. 30. 18:24
 17/30 anonim válasza:
16%
Nos én vonakodnék természetesnek mondani az emberek körében azt, amit ugyan elvétve, de meg lehet az állatok között is figyelni. Nézd! A szexualitás biológiai célja az utódnemzés. Hogy egyénileg kinek mi a célja vele, az más tészta. De a biológiai adottságaidat másként használni, mint amikre való nem éppen ésszerű dolog. Remek párhuzam erre az evés. Enni is nagyon sokan szeretnek, de akik nem a testüket táplálják, hanem az élvezetért esznek, azért amögött állnak pszichés problémák. A szexet is lehet élvezni természetesen - ki nem teszi azt - mert nyilván a napi tápanyagszükségletüket is csak elvetemültek számolgatják, de a helyzet az, hogy a meleg kapcsolatoknak esélyük sincs arra, hogy a biológiai funkciójának megfelelően éljék a szexuális életüket. Kérdés hogy ki mit pótol vele az életében. Túlnépesedésre hivatkozva meleg kapcsolatot helyeselni nem túl bölcs dolog, tudniillik nem a nyugati társadalmak népesednek túl.
2022. máj. 7. 13:33
 18/30 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy nem a nyugati társadalom népesedik túl, de attól függetlenül tagadhatatlan, hogy sokan vagyunk. Én nem helyeslem a meleg kapcsolatokat, nem is támogatom, csak elfogadom. Egyenlőként tekintek mind az eltérő, mind az azonos nemű párokra. Hiszen ez a Pride lényege is, nem? Ezért harcoltunk évekig, hogy egyenlőség legyen. Ne helyeslés, vagy támogatás... Hogy pszichés zavar, az végülis lehet, bár nem valószínű. De jelenleg gyógyíthatatlan. Ezért sem értem azokat az embereket, akik nyíltan kimondják, hogy "Ez egy mentális betegség, abnormális, természetellenes, teljes mértékben elítélem!" Egy végstádiumú rákos betegbe ők mégegyszer utoljára belerúgnak?
2022. máj. 7. 21:55
 19/30 anonim ***** válasza:
2%

"De jelenleg gyógyíthatatlan"

Hívőként ezt nem állíthatom. Az ördög engem is teletraktált mindenféle hazugságával.

DE átéltem ezt az Ígét : Ahol az Úrnak lelke ott a szabadság!

Tudom, hogy ezaz identitás zavart egy démon okozza. Szabadulásra van szükségük az embereknek. Isten Őket is szereti és egyedül Ő képes megszabadítani Őket ebből a fogságból.

Egy szellem világ vesz körbe minket, ezt egy érzéki ember nem nagyon érti.

Mindenesetre Hollywood elég sok filmet készített róla. Pl: Bájkeverő

2022. máj. 8. 07:14
 20/30 A kérdező kommentje:
Igazad van, tényleg nem igazán értem mit írtál, de a filmet majd megnézem :D
2022. máj. 8. 09:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!