Van-e olyan vallás ami hasonló,a Jehova tanúihoz? Például ad egy Bibliát,és online lehet velük tanulni?Például küld nekem egy Bibliát az illető,és hetente 1x-2x 1-2-órát erről beszélgetünk,és Dunántúli?Itt ez ország keleti részén nem működik.
20as. Mutass olyan újszöv. fordítást, amit te elfogadsz. Lehet több is.
Kikötés, csak magyar nyelvű lehet!
Legyen mondjuk a Simon Tamás László Újszövetség-fordítása, ez jelenleg a legmodernebb és legpontosabb.
Bár nem tudom miért ragaszkodsz a magyar nyelvhez, de olyat írtam.
Akkor hozz fel olyan írásszövegeket, ahol szted eltérés van.
Ha több Biblia másoló/fordító munkáját összevetjük, kiderül az, van e szándékos elírás a JW. Új világ fordításban.
Kezdjük rögtön ezzel:
Ján 1,1
"Kezdetben volt a Szó,a és a Szó az Istennel volt,b és a Szó isten volt."
Itt a ferdítők a második Isten szót önkényesen kicsivel írták, pedig az eredeti görög nem tesz ilyen különbséget.
Ján 8,58
"Jézus ezt mondta nekik: „Teljesen biztosak lehettek benne, hogy mielőtt Ábrahám megszületett, én már voltam.”"
"Voltam" vagy "vagyok"? Az eredeti görög szöveg itt a "vagyok" szót használja, a hamisítók valami oknál fogva más igeidőbe tették. Pedig nem mindegy.
Apcsel 20,28
"Ügyeljetek magatokraz és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket,a hogy terelgessétek Isten gyülekezetét,b amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg."
Itt a hamisítók betették a "Fiának" szót, ami az eredeti görög szövegben nem szerepel sehol. Ezen felül meglepő, hogy a Szentlelket kisbetűvel írják. Érdekesség, hogy az ördögöt pedig nagybetűvel.
Kol 1,17
"Ezenkívül ő már minden más előtt létezett,q általa lett létrehozva minden más"
Ebben annyi a hamisítás már, hogy inkább idézek egy rendes fordítást:
"Ő előbb van mindennél, és minden benne áll fenn."
Nézd meg, hogy a hamisítók mennyi szót átírtak, betoldottak.
A görög szöveget is megtalálod:
Tit 2,13
"mialatt várjuk, hogy megvalósuljon a boldog reményünk,m és nyilvánvalóvá váljon a nagy Istennek és a megmentőnknek, Jézus Krisztusnak a dicsősége."
Helyes fordításban:
"amíg várjuk, hogy beteljesedik boldog reményünk, és megjelenik a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk, Jézus Krisztus dicsősége"
Zsid 1,8
"De a Fiúról ezt: „Isten a te trónodp mindörökre, és királyságod jogara az igazság* jogara."
Hamisítás nélküli verzió:
"addig a Fiúról így szól: Trónusod, ó Isten, örökkön-örökké megmarad, és jogarod az igazság jogara"
Fil 2,9
"Isten éppen ezért magasabb állásba emelte,n és kedvesen megadta neki a nevet, amely minden más név felett áll"
Ide is behamisították a "más" szót, az eredetiben nem szerepel.
Mt 25,46
"Ezekre örök halál vár,f az igazságosak pedig örök életet kapnak"
Az eredetiben itt büntetés szerepel és nem halál, lásd több másik fordítást:
"És ezek az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre."
"Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
"És elmennek majd, ezek az örök gyötrelemre, az igazak pedig az örök életre."
"És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre."
"És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre."
A régies fordítások gyötrelem szót használják, az újak a büntetést, de halált egyik sem.
De nézd csak, az őrtorony hamisítói itt ugyanazt a görög szót már büntetésnek fordítják:
"Így a vezetők és a vének, miután még megfenyegették, szabadon bocsátották a két tanítványt, mivel nem találtak semmilyen okot arra, hogy megbüntessék őket, és mivel az egész nép dicsőítette Istent a történtekért.y"
Egyszer tudják hogy kell fordítani, egyszer nem? Vagy hamisítottak egyet, mert a Biblia nem felelt meg tanításuknak?
Luk 1,28
"És az angyal, amikor odament hozzá, így szólt: „Légy üdvözölve, te nagy kegyben részesített asszony! Jehova veled van.”"
Azon felül, hogy az eredeti görög szövegben Kurios szó szerepel a nőnemű Jehova műszó helyett, egyrészt lemaradt a vége "Áldottabb vagy minden asszonynál.", másrészt az eleje így szól "Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr!". Láthatod, se a nagy kegyben részesített, se az asszony szó nem szerepel benne.
Szintén megnézheted az eredeti görög szövegben:
Persze ezeken felül még megannyi helyen hamisították meg az őrtorony csalárd emberei Isten szavát, de már ennyiből is látszik, hogy milyen munkát végeztek.
Az Új világ fordítás: Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennel volt, és a Szó isten volt. --Ez egyezik-- Tudom, te itt arra hajazol, hogy
Jézus is isten. Igen, isteni lény, de NEM az egyetlen, igaz és mindenható!(A kereszt utalások betűit töröltem. rendesen: [link] Nézd meg az a,b,c jelöléseket, hol hivatkozik még rá a biblia.
Ján 8:58 nál, persze hogy volt! A föld, sőt a világegyetem előtt létezett.Voltam/vagyok tök mindegy. A fő, hogy létezik akkor! Ilyenekkel szőrözöl?🤣 Közvetlenül Isten őt alkotta elsőként, utána együtt alkották az angyalokat, világegyetemet és ami abban van. Példabeszédek 8:22-31olvasd csak!
Apostolok 20,28 nál írd ki, mi a a pontos vers az eredeti görögben!
+ a szövegkörnyezetet is, ne csak kiragadj!😊
A szentlélek/szent szellem nem személy név. Sátán viszont személy név. A szent szellem tevékeny erő, nem egy személy!
Isten magasabb állásba emelte. Az Isten nevénél nagyobb nem lehet! -JEHOVA- Ki emelte magasabb állásba? Csak olyan lehetett, aki felette áll!
Örök bünti=örök halál! Nincs pokol, ahol kínozzák őket! A te istened biztos hogy kínozná, de Jehova sosem! A pokol= az emberiség közös sírja. Vagyis a halál állapota.
Sajnállak................................
Én sajnállak inkább, mert egy olyan szervezetnek hiszel, akik meghamisították Isten igéjét. Szerintem én elég korrekt módon megmutattam, hogy hol történt hamisítás (ráadásul csak alig néhányat mutattam, sokkal több van ennél), hol tettek be olyan szavakat, amik sose voltak ott vagy hagytak el fontosokat, változtatták meg a szavak idejét vagy éppen önkényesen hol így, hol úgy írták. A linkelt görög szöveggel ezt magad is ellenőrizheted, még akkor is, ha nem ismered az ógörög nyelvet. Ne aggódj, az őrtorony egyik fordítója se ismerte a görög nyelvet, se az arámit, se a hébert. Csak egyszerűen meghamisították Isten szavát. Pedig írva van, hogy egy jottányi se veszhet el. Itt pedig szavak, mondatok vesznek el, íródnak hozzá, változnak meg teljesen.
De itt legalább mások is olvashatják a fentebbi hozzászólást és maguk is meggyőződhetnek az ördögtorony hamisságáról.
"Jézus is isten"
Amúgy a jehovások mióta politeisták?
Már elnézést, NEM TÉRTÜNK EL A TÁRGYTÓL?
Irracionalitásában létezik még egy: A Krisna tudat! Ők is osztanak "kinyilatkoztatási" szöveget, a Bhagavad Gítát.
De nem is ez a lényeg, hanem a TARTALMA.
Az ember a falnak megy tőle, ha komolyan beleolvas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!