Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem lett volna jobb, ha Isten...

Nem lett volna jobb, ha Isten nem ad szabad akaratot az embernek, így nem tudna bűnt se elkövetni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 21. 18:46
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ha a szabad akaratom gátja az üdvözülésemnek, akkor kell a picsának a szabad akarat...
2022. ápr. 21. 18:47
 2/16 A kérdező kommentje:

Jézus azt mondta boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek Országa. Itt lehet, hogy pl a Down-kórosokra gondolt többek között?

Nekik VIP jegyük van a Paradicsomba, mert nem tudnak bűnt elkövetni, hiszen nincs gyakorlatilag szabad akaratuk.

2022. ápr. 21. 18:49
 3/16 A kérdező kommentje:
És akkor oda lyukadunk ki, hogy a szabad akarat inkább hátrányos, mert bűnt is el tudsz követni. Ádám és Éva története pl... Úgy kellett nekik a szabad akarat, mint kisbabának a hascsikarás....
2022. ápr. 21. 18:51
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a lelki szegény teljesen mást jelent:

[link]

A szabad akarat pedig jó dolog, csak jól kell és jóra kell használni.

2022. ápr. 21. 19:42
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

Érdekes meglátás, de gondolj bele, ha Isten nem ad szabadakaratot, mégis mi értelme az életnek. Gyakorlatilag bábként élnénk, és mindent Isten irányítana. Ő nem bábokat, hanem embereket teremtett, akik szabadakaratukból kifolyólag tudnak jót és rosszat is elkövetni. Istennek nem az a fontos, hogy legyenek vak követői. Annyira szereti az embereket, hogy szabadakaratot adott nekik. Sokat gondolkodtam azon, hogy Istennek mi szüksége volt arra, hogy embert teremtsen, aki megbántja...

Arra jutottam, hogy egyrészt nem vagyok Isten, nem tudom azt, mint Ő, másrészt el tudom képzelni, hogy át akarta adni valakinek végtelen szeretetét, ezért teremtett minket.

"VIP jegyük van a Paradicsomba, mert nem tudnak bűnt elkövetni"

Ez egy tévedés, a Bibliában le van írva, hogy senki sem üdvözülhet saját erejéből. Vagyis ha teljesen bűntelenül élünk, akkor se üdvözülhetünk önerőnkből. Csakis az Atya képes rá, hogy üdvözítsen minket, az Ő irgalmától függünk.

2022. ápr. 21. 19:44
 6/16 anonim ***** válasza:
77%
Elvileg úgy volt, de Éva letépte azt az almát, tudod...
2022. ápr. 21. 20:42
 7/16 A kérdező kommentje:
Akkor Isten a hibás, hogy szabad akaratot adott.
2022. ápr. 21. 20:44
 8/16 A kérdező kommentje:
Nekem nem kell szabad akarat! Tökéletes életet akarok, nem szabad akaratot.
2022. ápr. 21. 20:44
 9/16 anonim ***** válasza:
43%

Hmm... te akarsz valamit? Ahhoz nem kell szabad akarat, véletlenül?

Ha pedig nem kell szabad akarat, akkor már döntöttek helyetted: mész a pokolba.

2022. ápr. 21. 20:51
 10/16 A kérdező kommentje:
A szabad akarat egyet jelent a hibázási lehetőséggel. Isten is 🌳sznak tette oda azt a fát, meg azt a g.ci kígyót....
2022. ápr. 21. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!