Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben változott az életed...

Miben változott az életed miután keresztény lettél?

Figyelt kérdés

A megtérésed után változott bármi az életedben? Mi volt az?

Ideiglenes helyzet volt ez a változás vagy azóta is fennáll?

Tapasztalatokról szeretnék olvasni.

2022. ápr. 20. 17:41
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Egyrészt keletkeztek kötelességeim (lelkiismeretem miatt sokszor "hiába van igazam", megfogalmazódik bennem az, hogy ne ez legyen a fontos az adott helyzetben... sokkal türelmesebb lettem,mint amilyennek simertem magam).

Másfelől, a legeslegválságosabb helyzetekben se voltam egyedül többé. Ez valami hihetetlen minőségi változás, és emiatt ragaszkodom a hithez egyébként.

2022. ápr. 20. 18:00
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Igen, változott. Világi szokásokat elvette Isten pl. Pletykálkodás, káromkodás. A mindennapokban Isten szemével kezdtem el szemlélni a dolgokat és az alapján megítélni, hogy mi helyes és mi nem. Megtapasztaltam, hogy a Szentlélek tanít és vezet.
2022. ápr. 20. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
74%
Talán gyávább, önbizalomhiányosabb lettem. De ami ennél is rosszabb, hogy nem ismertem fel, mi a fontos az életben. Nem kaptam bölcsességet, noha elvileg a legnagyobb Istent szolgáltatam. Nem voltak céljaim sem. Ott is hagytam az egész kereszténységet. Most gyógyulófélben vagyok most már jobb.
2022. ápr. 20. 18:28
 4/9 anonim ***** válasza:
53%
Már rég nem lennék az élők sorában, ha nem jutottam volna hitre. Előtte azt gondoltam az élet olyan, mint egy Monopoly játék, a vak véletlen irányítja, Isten nem szól bele. A Zsoltárok könyve olvasásakor esett le, illetve Jézus néhány tanításából, hogy Isten gondviselő Isten. Most már tudom, hogy ha én megteszem a magam részét, Isten hozzáadja azt a részt, ami nem áll hatalmamban. Ígérete szerint, aki benne hisz, annak szükségleteiről gondoskodik. Kitartóvá váltam nehézségek esetén, nem adok fel semmit. Ez 180 fokos fordulat. Nem aggodalmaskodok, ha egy nap nem jól jött össze, nem festek ördögöt a falra, hanem megfogadom Jézus mondását: „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.” Nálam ez az a terület, amin a legmarkánsabb változást hozta a hit. Előtte munkanélküli voltam és egzisztenciálisan kilátástalan, utána, belevágtam egy másoddiplomába és lett munkám.
2022. ápr. 20. 19:23
 5/9 anonim ***** válasza:
59%

Átértékelődött a fontossági sorrendem.

Már nem vagyok egyedül soha.

Megváltozott a napi rutinom.

Kevesebbet aggodalmaskodom.

Kirostálódtak a környezetemből a felforgató elemek

Hálásabb vagyok azért amim megadatott nekem, még akkor is, ha az más szemében kevésnek tűnik.

Már nem érdekel más ember rólam alkotott véleménye.

Sokkal kevesebb kicsapongás, szinte 0.

Többet olvasok.

Nem nézek tv-t.

Megbocsátóbb vagyok, elfogadóbb.

Megtérésem után már más zenék kezdtek tetszeni.

Jobban én változtam meg és jobb hatással vagyok a környezetemre.

Szinte minden megváltozott körülöttem.

Templomba viszont azóta sem járok.

Most végig gondolva egészen sok barátom lett azóta.

2022. ápr. 20. 23:37
 6/9 anonim ***** válasza:
40%

Nyugodtabb lettem. Tökéletes békességem van Istennel.

Teljesen pozitív, mindig mindenben megtalálom a Jót.

Megtanultam mindig, mindenkor örülni, hálás lenni.

Bátor vagyok, mert Ő velem van.

Semmivel nem cserélném fel azt, hogy ismerhetem Jézus Krisztust.

Itt a földön minden elmúlik és mikor az életünk utolsó pillanatába érünk olyan lesz az , mintha egy perc lett volna az egész létünk.

Na, ezt azért várom, mert akkor végre megláthatom a Megváltómat.

2022. ápr. 27. 13:02
 7/9 anonim ***** válasza:
47%
Nem tértem meg, sátánista vagyok. 😈
2022. júl. 1. 17:33
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
Én okkultista vagyok, és megvetem a kereszténységet.
2022. júl. 17. 01:17
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
én keresztény vagyok, de megértem a sátánistákat és az okkultistákat. Én is így kezdtem. Lázadozó ifjúként teljesen rendben is volt ez. De idővel megértettem, hogy az igazi erő, hatalom és bölcsesség nem az okkult tanokban vagy a sátánnál van, hanem Istennél, Jézusnál. Nem ítélem el őket, hiszen önmagam ítélném el vele. Majd felnőttök ti is barátaim :)
2022. júl. 17. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!