Szóval tegnap gyóntam, viszont ma áldozás előtt a templomban egy nagyon nem oda illő homoszexuális dolog jutott eszembe és nagyon rosszkor. Viszont ennek ellenére elfogadtam a Szent ostyát meg minden. Szerintetek ez nagyon nagy bűn?
Figyelt kérdés
Katolikusok válaszát szeretném2022. ápr. 17. 13:14
1/8 anonim válasza:
Nem mindegy hogy mi volt az, így konkrétum nélkül nem tudok válaszolni.
2/8 anonim válasza:
Ha nem változott kukaccá a szádban, akkor nem.
3/8 anonim válasza:
Nem bűn. Bűn az, amikor tudva és akarva vétesz Isten törvénye ellen. Azt nem tudjuk irányítani, hogy éppen mi jut eszünkbe, tehát ez nem lehet bűn sem.
4/8 anonim válasza:
Ami még itt fontos, hogy az nem csak szent ostya, az maga Jézus Krisztus.
Szerintem ez nem lesz bűn, ha egy picit is ki akartad zárni ezt a gondolatot a fejedből. Mivel a gondolatok azok jönnek-mennek, ezért nem mindig tudunk ellene tenni.
5/8 anonim válasza:
Ez megbocsáthatatlan bűn örök kárhozat a jusod és még örülj hogy nem feszítenek keresztre .
6/8 anonim válasza:
Ha csak átrepült a fejeden, és nem kezdtél el rajta akarattal gondolkozni, akkor nem bűn.
7/8 anonim válasza:
Máskor is vannak homoszexuális gondolataid és vágyaid? Vagy csak a misén jutott ilyen az eszedbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!