Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Frissen megtértet elfogadna...

Frissen megtértet elfogadna egy hitgyülis lány családja?

Figyelt kérdés

Katolikusnak neveltek, de sose gyakoroltam annyira a vallást. Egy nehéz időszak után megismerkedtem egy lánnyal, aki mint kiderült, hitgyülis. Eleinte eléggé negatív véleménnyel voltam a vallásáról, de néhány hete úgy éreztem, mintha Isten hívott volna. Nem tudnám leírni az érzést. Hamarosan megtértem a Hit Gyülekezetébe, de aggódom, hogy a szülei mit szólnának ehhez. A barátnőm szerint igencsak nehéz esetek. Hiába forduok Istenhez, de sajnos mindig is nagyon aggódós voltam. És a szüleim se bírják a gyülekezetet, szóval le lennék szektásozva. Szóval úgy érzem inkább a környezetem miatt aggódom, de a barátnőmet nagyon szeretem, s ezzel együtt örülök, hogy végre rátaláltam Istenre.

Jómagam egyébként 17 éves vagyok, ő 16.

2022. ápr. 12. 10:12
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Két hónapja dobott ki papíron, mert a szülei megtudták korábban hogy együtt vagyunk és és ott voltak a csaj mellett mikor meg kellet írnia nekem hogy ennyi kész vége, látszott konkrétan a szövegen hogy megmondhatták neki a szülei mit írjon, de áh elvileg nem beszélték rá semmire.

Előtte 1 hónappal tudták meg a szül

2023. jan. 13. 10:18
 12/15 A kérdező kommentje:
szülei hogy együtt vagyunk, utána a csaj kb 1 hónapig ghostingolt engem, mondjuk nagyritkán írt mégiscsak 1-1 üzenetet, hitegettett hogy mivel korábban beteg volt sokat hiányzott a suliból pótolnia kell meg minden stb, hittem neki, mert teljesen idegen lett volna tőle a nagy kamuzás. Végül megis bevallotta mi volt, és kirakott. Szer
2023. jan. 13. 10:21
 13/15 A kérdező kommentje:
ettem, de hát meg se érdemeltem az őszinteséget. Mondjuk megértem valamennyire az ő helyzetét is, de kijárt volna nekem kicsivel több őszinteség mint amit akkor kaptam tőle. Szóval így jártam, okafogyott lett a kérdés. Remélem szüleivel legalabb jóba van azóta, és kicsitt lazábban fogják. Nyáron kiderült, hogy nyomkövető app van a rebeka telefonján, mint amilyet a kisgyerekekére szokás tenni. Akkoriban mikor egyszer felhívott, a szüleivel volt, féltevonult engem felhívni, aztán meg se merte mondnai a szüleivel hogy velem beszélt. Hülyének érzem magam, mert próbáltam alkalmazkodni, megnyíltam neki igazán, ő pedig csak kirakott és kész. Jól tudom magamról én se vagyok könnyű eset, szóval nem áldozatnak akarom magam beállítani. De mégiscsak mindnekinek a maga baja a legfájóbb. Főleg, ha több rövidebb-hosszabb kapcsolat után ő volt az első valódi szerelmem. S lehet ostobának gondoltok, de ha egyszer csak váratlanul rámírna hogy kezdjük újra, visszamennék legyen bármilyen feltétel, de ennyi vége van annak talán jobb is. Remélem szép élete lesz, jó viszonyban él családjával, barátaival, és jól megx neki a tanulás. Sokáig azt mondta, hogx mióta megismert engem sokat javult a tanulmányi eredménye. Jólesett azt hallani. Mindegy, ezt az üzenetet most lezárom
2023. jan. 13. 10:28
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy szektába keveredett családtól mit vársz?
2023. jan. 13. 15:55
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem tartom magát a hitgyülit szektának, legalábbis teológiai dolgokhoz nem vagyok elég szakértő, lehet meg kellene kérdeznem egy random kommentelőt Facebookon 😂

Optimistán álltam a lány családjához, normálisnak tűntek alapból, a helyi gyüli oszlopos tagjai, zenelnek enekelnekb stb. De lassan kiderült hogy a szülők elég furák, de utólag belegondolva szerintem csak nem akartam belátni. Hülye voltam, megbolondított a szerelem. Legalább megtanultam azt, ne legyek ennyire ostoba a későbbiekben, mivel a végén papucs leszek. Vagy mamusz

2023. jan. 13. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!