Frissen megtértet elfogadna egy hitgyülis lány családja?
Katolikusnak neveltek, de sose gyakoroltam annyira a vallást. Egy nehéz időszak után megismerkedtem egy lánnyal, aki mint kiderült, hitgyülis. Eleinte eléggé negatív véleménnyel voltam a vallásáról, de néhány hete úgy éreztem, mintha Isten hívott volna. Nem tudnám leírni az érzést. Hamarosan megtértem a Hit Gyülekezetébe, de aggódom, hogy a szülei mit szólnának ehhez. A barátnőm szerint igencsak nehéz esetek. Hiába forduok Istenhez, de sajnos mindig is nagyon aggódós voltam. És a szüleim se bírják a gyülekezetet, szóval le lennék szektásozva. Szóval úgy érzem inkább a környezetem miatt aggódom, de a barátnőmet nagyon szeretem, s ezzel együtt örülök, hogy végre rátaláltam Istenre.
Jómagam egyébként 17 éves vagyok, ő 16.
Két hónapja dobott ki papíron, mert a szülei megtudták korábban hogy együtt vagyunk és és ott voltak a csaj mellett mikor meg kellet írnia nekem hogy ennyi kész vége, látszott konkrétan a szövegen hogy megmondhatták neki a szülei mit írjon, de áh elvileg nem beszélték rá semmire.
Előtte 1 hónappal tudták meg a szül

Nem tartom magát a hitgyülit szektának, legalábbis teológiai dolgokhoz nem vagyok elég szakértő, lehet meg kellene kérdeznem egy random kommentelőt Facebookon 😂
Optimistán álltam a lány családjához, normálisnak tűntek alapból, a helyi gyüli oszlopos tagjai, zenelnek enekelnekb stb. De lassan kiderült hogy a szülők elég furák, de utólag belegondolva szerintem csak nem akartam belátni. Hülye voltam, megbolondított a szerelem. Legalább megtanultam azt, ne legyek ennyire ostoba a későbbiekben, mivel a végén papucs leszek. Vagy mamusz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!