Frissen megtértet elfogadna egy hitgyülis lány családja?
Katolikusnak neveltek, de sose gyakoroltam annyira a vallást. Egy nehéz időszak után megismerkedtem egy lánnyal, aki mint kiderült, hitgyülis. Eleinte eléggé negatív véleménnyel voltam a vallásáról, de néhány hete úgy éreztem, mintha Isten hívott volna. Nem tudnám leírni az érzést. Hamarosan megtértem a Hit Gyülekezetébe, de aggódom, hogy a szülei mit szólnának ehhez. A barátnőm szerint igencsak nehéz esetek. Hiába forduok Istenhez, de sajnos mindig is nagyon aggódós voltam. És a szüleim se bírják a gyülekezetet, szóval le lennék szektásozva. Szóval úgy érzem inkább a környezetem miatt aggódom, de a barátnőmet nagyon szeretem, s ezzel együtt örülök, hogy végre rátaláltam Istenre.
Jómagam egyébként 17 éves vagyok, ő 16.

A szerelem nagy úr.... :) Lépes még ilyen szektába is berángatni az embert. Egy másik kérdésnél iszlámra akar valaki áttérni, mert megtetszett neki egy muzulmán nő.

Szokás szerint jön a kedves Katolikus testvér vagy volt (?) Katolikus testvér szektázni.
Tudod kedves kérdező melyik a destruktiv családromboló szekta? Ahol a szolgáló férfiaknak szoknyába kell járniuk, nem házasodhatnak és nem lehet gyerekük. :)

Igazából itt is megmutatkozik szekta jellegetek. Például teljesen mindegy, hogy katolikus, református, Tanú, metódista, vagy akár ateista fogalmaz meg kritikát, negatív véleményt, akkor is katolikusok mind :) Ugye a szekták egyik jellemvonása, hogy valami ellen jönnek létre, például a hitgyüli a katolikusok ellen, ami nagyon erősen jelen volt a közelmúltig.
Mondjuk érdekes a destruktív jelző használata a katolikusok esetén, nem csak azért, mert ez jogi fogalom... Én nem feltétlenül gondolom a hitgyülit destruktívnak, viszont létezésének két oka van, a hatalom és a pénz. A pénz ugye elég egyértelmű, már teológia szinten is jelen van, a nagy guru rendszeresen mondja, hogy minél többet fizet a számlájára, Isten téged annál jobban megáld pénzzel. Mint valami pénzmágia, ami a lehető legmesszebb áll a kereszténységtől. De hasonlóan problémás a politikai összefonódása is, eleinte az SZDSZ-el (érdekes, most a liberális SZDSZ-es elvek hirtelen az ördögtől valók lettek, nem úgy, mint amikor onnan jött a pénz és hatalom), most pedig a kormánypárttal.

3
Erdekes, hogy amit a katolikus szulok mondanak a hitgyulire, az "bolhacsipes", amit el kell szenvedni, sot inkabb ne is tudjanak rola. Da amit a hitgyulis szulok mondanak, ahhoz maximalisan azonnal alkalmazkodni: "félteni fogják a lányukat úgyhogy össze kell szedned magad".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!