Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Frissen megtértet elfogadna...

Frissen megtértet elfogadna egy hitgyülis lány családja?

Figyelt kérdés

Katolikusnak neveltek, de sose gyakoroltam annyira a vallást. Egy nehéz időszak után megismerkedtem egy lánnyal, aki mint kiderült, hitgyülis. Eleinte eléggé negatív véleménnyel voltam a vallásáról, de néhány hete úgy éreztem, mintha Isten hívott volna. Nem tudnám leírni az érzést. Hamarosan megtértem a Hit Gyülekezetébe, de aggódom, hogy a szülei mit szólnának ehhez. A barátnőm szerint igencsak nehéz esetek. Hiába forduok Istenhez, de sajnos mindig is nagyon aggódós voltam. És a szüleim se bírják a gyülekezetet, szóval le lennék szektásozva. Szóval úgy érzem inkább a környezetem miatt aggódom, de a barátnőmet nagyon szeretem, s ezzel együtt örülök, hogy végre rátaláltam Istenre.

Jómagam egyébként 17 éves vagyok, ő 16.

2022. ápr. 12. 10:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%
Nem Isten hívott, hanem a vérprofi, cinikus prédikátor manipulált. Menekülj, amíg lehet.
2022. ápr. 12. 10:54
 2/15 anonim válasza:
69%
De jó, hogy nem az èn fiam vagy...
2022. ápr. 12. 11:47
 3/15 anonim ***** válasza:
34%
Itt a labda inkább nálad fog pattogni mert bizony addig ki kell tartanod mellette amig nem éritek el azt az egzisztenciát, érettséget, stb, amig összeházasodhattok. Ez idő alatt pedig ami még jópár év mivel elég fiatalok vagytok, úgyis kiderül a gyümölcseidből, hogy csak a hormonjaid miatt fordultál Isten felé mert tetszik a leányzó vagy tényleg megtértél. Ezt a lány családja is le fogja venni ha elfogad stb. Az ő szülei szemszögéből gondolkodva félteni fogják a lányukat úgyhogy össze kell szedned magad. A saját szüleid meg had szektázzanak, szenvedd el ezt a kis bolhacsipést es ne vitatkozz velük hanem tedd azt amit a lelkiismereted helyesnek tart. Amig nem vagy elég erős hitben addig nem is kell tudjanak erről. Ez sok háborúságtól megment mert az ördög minden eszközzel el akar forditani majd a gyülitől ha tényleg megtértél.
2022. ápr. 12. 13:29
 4/15 anonim ***** válasza:
75%

A szerelem nagy úr.... :) Lépes még ilyen szektába is berángatni az embert. Egy másik kérdésnél iszlámra akar valaki áttérni, mert megtetszett neki egy muzulmán nő.

2022. ápr. 12. 17:00
 5/15 A kérdező kommentje:
#4 nem a szerelem miatt tértem meg...
2022. ápr. 12. 20:14
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem, de a szerelem miatt történt ez egy szektában, ahol amúgy sokkal inkább fogod félre ismerni Istent, mint sem valóban megismerni.
2022. ápr. 12. 20:17
 7/15 anonim ***** válasza:
28%

Szokás szerint jön a kedves Katolikus testvér vagy volt (?) Katolikus testvér szektázni.

Tudod kedves kérdező melyik a destruktiv családromboló szekta? Ahol a szolgáló férfiaknak szoknyába kell járniuk, nem házasodhatnak és nem lehet gyerekük. :)

2022. ápr. 12. 20:25
 8/15 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy reformátusként ugyanez a véleményem, de feltételezem azok álláspontja nem releváns, akik egy öt percél régebbi egyházhoz tartoznak.
2022. ápr. 12. 20:38
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Igazából itt is megmutatkozik szekta jellegetek. Például teljesen mindegy, hogy katolikus, református, Tanú, metódista, vagy akár ateista fogalmaz meg kritikát, negatív véleményt, akkor is katolikusok mind :) Ugye a szekták egyik jellemvonása, hogy valami ellen jönnek létre, például a hitgyüli a katolikusok ellen, ami nagyon erősen jelen volt a közelmúltig.

Mondjuk érdekes a destruktív jelző használata a katolikusok esetén, nem csak azért, mert ez jogi fogalom... Én nem feltétlenül gondolom a hitgyülit destruktívnak, viszont létezésének két oka van, a hatalom és a pénz. A pénz ugye elég egyértelmű, már teológia szinten is jelen van, a nagy guru rendszeresen mondja, hogy minél többet fizet a számlájára, Isten téged annál jobban megáld pénzzel. Mint valami pénzmágia, ami a lehető legmesszebb áll a kereszténységtől. De hasonlóan problémás a politikai összefonódása is, eleinte az SZDSZ-el (érdekes, most a liberális SZDSZ-es elvek hirtelen az ördögtől valók lettek, nem úgy, mint amikor onnan jött a pénz és hatalom), most pedig a kormánypárttal.

2022. ápr. 12. 20:41
 10/15 anonim ***** válasza:
72%

3

Erdekes, hogy amit a katolikus szulok mondanak a hitgyulire, az "bolhacsipes", amit el kell szenvedni, sot inkabb ne is tudjanak rola. Da amit a hitgyulis szulok mondanak, ahhoz maximalisan azonnal alkalmazkodni: "félteni fogják a lányukat úgyhogy össze kell szedned magad".

2022. ápr. 13. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!