Biblia. Itt mi a téma? Mondom nektek: ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak megszólalni! Lk 19,28-40
"Kik hallgatnak el?"
Ott van a 37. versben
"Itt mi a téma? "
Az a téma, hogy mivel meg volt prófétálva az esemény, így ha a népet elhallgattatták volna, akkor a kövek dicsőítették volna Jézust
Jézust jeruzsálemi bevonulásakor a tömeg úgy dicsőítette, mint aki „Király, ki jő az Úrnak nevében” A tömegben egyes farizeusok fel háborodtak ezen, és követelték Jézustól: „Mester, utasítsd rendre tanítványaidat.” De Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, ha ők elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani.” (Lukács 19:38–40). Ehhez hasonlóan, ha ma Isten népe elmulasztaná feltárni ennek a világnak a gonoszságát, képletesen ’a kő is ellene kiáltana a falból’ (Habakuk 2:11).
"Kik hallgatnak el?" - A tanítványok
"És végül elhallgattak?" - Voltak, akik elhallgattak, hiszen tudjuk, hogy Jézus halálát követően nagyfokú hitehagyás következett be. De voltak, akik halálukig hűségesek maradtak (pl. Pál apostol)
"Aztán megszólaltak a kövek?" - Igen, a kövek ma is szólnak.
Elgondolkodtató lehet, hogy kik szemléltetik ma a köveket.
Köszönöm.
"Elgondolkodtató lehet, hogy kik szemléltetik ma a köveket."
Kik?
Ezékiel 36:26
És adok néktek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kõszívet testetekbõl, és adok néktek hússzívet.
Szerintem ez az Ige elmondja, hogy kikre gondolt Jézus.
Átéltem, hogy Isten megváltoztatta a szívemet. Megtapasztaltam többször is Jézus jelenlétét, vezetését, hallható szavát... Imádom Őt, Élet van Benne, Általa bennem is. Csak Róla beszélnék....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!