A Biblia mit mond,hogy mennyi áldás és mennyi átok van? Egyszer olvastam valahol de elfelejtettem sajnos
"4# azért ez így fals egy kicsit. Az ószövetség arról szól nagy vonalakban, hogy ha te hű vagy istenhez (mármint Izrael) akkor áldás lesz rajtad és kegyelem"
Nem fals, csak nem ismered a Bibliát. A törvény teljesítéséért járna áldás, amit ugye lehetetlen teljesíteni. És a törvény szövetségében csak az átokra mondatott az ÚR ÁMEN-t. Ha olvasnád Pál leveleit, tudnád, hogy ez a halál szövetsége volt.
"Krisztus óta az ítélet ki lett tolva a korszak végére, míg be nem telik az emberek bűneinek mertéke. Most kegyelem alatt vagyunk addig. De az áldás/ átok ugyan úgy műkszik."
A kirsztusi hívőknek pontosan milyen átkot is ír az újszövetség? Azt ugye tudod, hogy újszövetségbe nem lép be automatikusan mindenki, csak a hívők, akik megtérnek?
"Most kegyelem alatt vagyunk addig. De az áldás/ átok ugyan úgy műkszik."
Ezek nem áldás/átok kategória, hanem szellemi törvények. A kettő nem keverendő
"Krisztus óta az ítélet ki lett tolva a korszak végére"
Hívők nem kapnak ítéletet
Sok hülyeséget írsz. Miért gondolod Istent olyan gonosz aljasnak, hogy direkt olyan törvényt ad a zsidóknak, amit szavaddal élve "lehetetlen teljesíteni"?
Sehol nem mond olyan hülyeséget Pál, amit te bele akarsz magyarázni, de idézz nyugodtan leveléből, ahol ezt mondja.
"Hívők nem kapnak ítéletet"
Idézd. Mert a Biblia alapján eddig úgy tudtam, hogy Krisztus minden embert megítél.
Igen vannak átkok. Az isten hetediziglen megbünteti az embereket, ezt a reformátusok is tudják. Kérdés hogy ez igasságos dolog e Istentől?
Ha valakinek rosszat kívánsz és visszaszáll rád azt fel kell oldani és csak pap tudja. Én ha ortodox pap lennék akkor nemcsak nagyböjt előtt lenne Dezlegare
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!