Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia mit mond,hogy mennyi...

A Biblia mit mond,hogy mennyi áldás és mennyi átok van? Egyszer olvastam valahol de elfelejtettem sajnos

Figyelt kérdés
2022. ápr. 10. 17:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés így nem érthető.
2022. ápr. 11. 05:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Megbüntetem az atyák bűneit harmadíziglen akik gyűlőlnek engem, de irgalmasságot cselekszem ezeríziglen azokkal akik szeretnek engem. Erre gondolsz? A teremtőhöz fordulás az ő szeretete megtöri az átkokat.
2022. ápr. 11. 06:56
 3/10 A kérdező kommentje:
Ez a válasz is tökéletes és köszönöm! De mármint úgy értettem hogy olvastam egyszer valahol,hogy pl.30 áldás és 20atok van..
2022. ápr. 11. 07:05
 4/10 anonim ***** válasza:
15%
Sok. Ószövetségben csak átok van, újszövetségben csak áldás
2022. ápr. 11. 09:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
4# azért ez így fals egy kicsit. Az ószövetség arról szól nagy vonalakban, hogy ha te hű vagy istenhez (mármint Izrael) akkor áldás lesz rajtad és kegyelem, ha elfordulsz tőle akkor jön az átok és az ítélet. Krisztus óta az ítélet ki lett tolva a korszak végére, míg be nem telik az emberek bűneinek mertéke. Most kegyelem alatt vagyunk addig. De az áldás/ átok ugyan úgy műkszik.
2022. ápr. 11. 09:49
 6/10 anonim ***** válasza:
27%

"4# azért ez így fals egy kicsit. Az ószövetség arról szól nagy vonalakban, hogy ha te hű vagy istenhez (mármint Izrael) akkor áldás lesz rajtad és kegyelem"

Nem fals, csak nem ismered a Bibliát. A törvény teljesítéséért járna áldás, amit ugye lehetetlen teljesíteni. És a törvény szövetségében csak az átokra mondatott az ÚR ÁMEN-t. Ha olvasnád Pál leveleit, tudnád, hogy ez a halál szövetsége volt.

"Krisztus óta az ítélet ki lett tolva a korszak végére, míg be nem telik az emberek bűneinek mertéke. Most kegyelem alatt vagyunk addig. De az áldás/ átok ugyan úgy műkszik."

A kirsztusi hívőknek pontosan milyen átkot is ír az újszövetség? Azt ugye tudod, hogy újszövetségbe nem lép be automatikusan mindenki, csak a hívők, akik megtérnek?

"Most kegyelem alatt vagyunk addig. De az áldás/ átok ugyan úgy műkszik."

Ezek nem áldás/átok kategória, hanem szellemi törvények. A kettő nem keverendő

"Krisztus óta az ítélet ki lett tolva a korszak végére"

Hívők nem kapnak ítéletet

2022. ápr. 11. 10:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Alapvetően egyet értünk. Én nem azt mondtam hogy a törvény teljesítésêért jár az áldás. Az áldás az Istennel való járásból, és a neku való engedelmességből fakad. Az átok pedig a bűn szándékos elkövetéséből, az abban való dagonyázásból, a bálvány imádságból és az Isten ellen lazadásból fakad.
2022. ápr. 11. 11:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sok hülyeséget írsz. Miért gondolod Istent olyan gonosz aljasnak, hogy direkt olyan törvényt ad a zsidóknak, amit szavaddal élve "lehetetlen teljesíteni"?

Sehol nem mond olyan hülyeséget Pál, amit te bele akarsz magyarázni, de idézz nyugodtan leveléből, ahol ezt mondja.

"Hívők nem kapnak ítéletet"

Idézd. Mert a Biblia alapján eddig úgy tudtam, hogy Krisztus minden embert megítél.

2022. ápr. 11. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom de az ortodoxoknál van Luturghia Dezlegare. Nem tudom mi az magyarul de értem. A 40 napos nagyböjt előtt vagy 2 hétig szerdán és pénteken a veciernieken a pap elé kell terdelni aki imádkozik hogy az átkokat, rossz kívánságokat, függőségeket, megkötözöttséget oldja fel az Isten. Imaszakaszokban mondja és amikor elmond egy részt azt kell mondani hogy Doamne miluiește. Nem énekelik mint máskor hanem mondják. Én szerettem ezeket de sajnos a 40 napos ortodox böjt kezdetével ezt beszüntették.
2022. ápr. 15. 10:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen vannak átkok. Az isten hetediziglen megbünteti az embereket, ezt a reformátusok is tudják. Kérdés hogy ez igasságos dolog e Istentől?

Ha valakinek rosszat kívánsz és visszaszáll rád azt fel kell oldani és csak pap tudja. Én ha ortodox pap lennék akkor nemcsak nagyböjt előtt lenne Dezlegare

2022. ápr. 15. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!