Csak a Biblia tudja a legpontosabban azt átadni ami Jézus üzenni akart, érdemes előadást is nézni vagy a tévtanítás veszélye benne van?
Szia!
Ha megtapasztaltad már, hogy Jézus él és megragadott az Ő szeretete, akkor bárhonnan tud üzenni.
20 éve követem..
Nagyon sokszor filmeken keresztül üzen.. Egy mondatot, amit beír a szívembe..
Jót godolok, jó ember vagyok...
Áldott fiú, midenkiről jót mond...
Légy kedves és bátor...
Ha olvasod a Bibliát megtalálod az Igei megfelelőjét is a fenti üzeneteknek.
Persze szívesen hallgattam, hallgatok tanításokat, hogy értsem Isten országának működését. (Derek Prince, Andrew Wommack.. sorolhatnám)
Szeretem dícsérni Őt énekekkel... [link]
Áldjon az Úr és őrizzen szüntelen!
"Csak a Biblia tudja a legpontosabban azt átadni ami Jézus üzenni akart, érdemes előadást is nézni vagy a tévtanítás veszélye benne van?"
A Biblia a magyarázó teológiát is tartalmazza. Ezek Pál apostol levelei. Annak fényében minden tanítást tudsz ellenőrizni
Még annyit, hogy a karizmatikus teológia szerintem hibás, de én is javaslom Andrew Wommack youtube előadásait. Főleg, amikor Pál apostol leveleit tanítja. Tökéletes tanítás a bűnről, a törvényről és az újszövetségről.
A karizmatikusok a kegyelem teológiában szinte hibátlanok. A karizmákat és a "minden kereszténynek gazdagnak kell lenni" tanításokat mellőzd
"Még annyit, hogy a karizmatikus teológia szerintem hibás"
Javítom: részben hibás, a fentebb említett témákban
Az a helyzet, hogy az apostolok halála óta nincs olyan ember, aki tévedhetetlenül tudná közvetíteni Isten üzenetét.
Sajnos vannak olyan emberek, akik igehirdetése mögött rossz motiváció van, de mégis Krisztust hirdetik. Ilyen vezetők voltak az 1. században is. Pál apostol arról ír, hogy bár az ilyen emberek nem tiszta szívvel, de mégis Jézust hirdetik, és ennek örül (Fil 1:14-18).
Mit jelent ez? Szerintem azt, hogy vannak olyan vallási vezetők, akiknek nem tiszta a szívük, a rossz motivációjuk miatt nem kedvesek Isten előtt, de mégis az általuk hirdetett üzenet jó irányba tud vezetni embereket, akik hallgatnak rájuk, mivel Jézus Krisztust hirdették.
Nekem az a véleményem (lehet, hogy tévedek), hogy emberek ugyan tudnak jó irányba vezetni, de sosem fognak tudni egészen az üdvösségig elvezetni, mert az a te Istennel való kapcsolatodon múlik. Az Istennel való jó kapcsolatnak egy fontos ismérve, hogy nagyra becsülöd az ő szavát. Ha pedig nagyra becsülöd az ő szavát, akkor leellenőrzöl mindent a Bibliából, amit vallási vezetők mondnak, mert ők csak emberek, és tévedhetnek.
üdv, Stefán
Való igaz, hogy csak a Biblia tudja pontosan visszaadni Jézus tanításait. Az is jó, ha segítséget fogadunk el a megértésében, de nem mindegy hogy kiét.
Maga Jézus hívta fel a figyelmünket ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos tényezőre. A Máté evangélium 7: 21- 23- ban beszél olyanokról akik állításuk szerint őt követik, és sok jó dolgot tettek érte. Megfigyelhetjük Jézus válaszát:
"Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem, hogy »Uram, Uram«, hanem csak az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, hát nem a te nevedben prófétáltunk, űztünk ki démonokat és tettünk sok csodát?« De én akkor ezt mondom nekik: »Semmi közöm hozzátok! Távozzatok tőlem, ti törvényszegők!«"
Arról beszélt, hogy némelyek „hatalmas dolgokat” cselekednek majd, mint amilyenek az állítólagos csodagyógyítások. Azt azonban elmulasztják megtenni, ami Jézus szavai szerint létfontosságú. Nem ’cselekszik az Atyja akaratát’. Ezért kell olyan személyeket keresni, akiktől elfogadjuk a tanítást, akiket Jézus is elfogad az ő igaz követőinek. Ezeknek a személyeknek, és a szervezetnek amit képviselnek, az életvitelükön egyértelműen látszik, hogy Jézus követői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!