Lehetek kereszt szülő?
Egy ismerősöm babáját meg akarják keresztelni, és azt szeretnék, ha én lennék a keresztanyuka, de nem tudom, lehetek e. Voltam elsőáldozó, bérmálkoztam, rendszeresen járok templomba, nincsen szexuális kapcsolatom, se semmi, ami különösebben nagy bűn lenne, csak egy a gond: még csak 17 éves vagyok. Ez akadály, vagy nem? Kérlek, csak komoly válaszokat adjátok, a nem hívő
Szart se ér a dolog, hülye vagy, a kereszténység egyenlő hülyeség és társai féle megnyilvánulásokból nem kérek.
"Az, hogy az esetedben elkenték a dolgot, sajnos elég gyakori, de nem követendő példa."
Ugyanmár, a legtöbb megkeresztelt ember egyáltalán nem vallásos. Mivel többek ők akkor nálam például? :)
Kb minden ismerősöm meg van keresztelve, de egyikük sem él keresztény életet. Sőt, nemhogy azt, de még én magam is többet tudok a Bibliából, mint közülük akárki. :D
"Ugyanmár, a legtöbb megkeresztelt ember egyáltalán nem vallásos. Mivel többek ők akkor nálam például? :)
Kb minden ismerősöm meg van keresztelve, de egyikük sem él keresztény életet. Sőt, nemhogy azt, de még én magam is többet tudok a Bibliából, mint közülük akárki. :D"
És akkor te mennyivel vagy több, mint ők? :)
Kézláb válaszod. :) Az vicces lehet. :)
A keresztszülőnek az a dolga, hogy támogassa a szülőket a gyerek vallásos nevelésében (nem pedig az, hogy ő ismertesse meg a gyereket a vallással, meg hogy ő nevelje a gyereket vallásos szellemben).
A keresztszülőség nem a pénzről szól, hanem arról, hogy segítsd a gyermeket katolikus keresztény hitre nevelni. Erről és nem másról. Ez pedig egy fillérbe se kerül.
Lehetsz.
"Én úgy lettem keresztszülő, hogy én magam nem voltam megkeresztelve, nem vagyok hívő, nem járok templomba, azt sem tudom mi az a bérmálkozás meg elsőáldozás."
Aztán szépen beírt az anyakönyvbe keresztelési tanúnak (ami bárki lehet), csak azt már nem láttátok. Családon belül meg úgy hívnak, ahogy akarnak. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!