Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek kereszt szülő?

Lehetek kereszt szülő?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm babáját meg akarják keresztelni, és azt szeretnék, ha én lennék a keresztanyuka, de nem tudom, lehetek e. Voltam elsőáldozó, bérmálkoztam, rendszeresen járok templomba, nincsen szexuális kapcsolatom, se semmi, ami különösebben nagy bűn lenne, csak egy a gond: még csak 17 éves vagyok. Ez akadály, vagy nem? Kérlek, csak komoly válaszokat adjátok, a nem hívő

Szart se ér a dolog, hülye vagy, a kereszténység egyenlő hülyeség és társai féle megnyilvánulásokból nem kérek.

2022. márc. 27. 10:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%

"Az, hogy az esetedben elkenték a dolgot, sajnos elég gyakori, de nem követendő példa."

Ugyanmár, a legtöbb megkeresztelt ember egyáltalán nem vallásos. Mivel többek ők akkor nálam például? :)

Kb minden ismerősöm meg van keresztelve, de egyikük sem él keresztény életet. Sőt, nemhogy azt, de még én magam is többet tudok a Bibliából, mint közülük akárki. :D

2022. márc. 27. 11:38
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanmár, a legtöbb megkeresztelt ember egyáltalán nem vallásos. Mivel többek ők akkor nálam például? :)

Kb minden ismerősöm meg van keresztelve, de egyikük sem él keresztény életet. Sőt, nemhogy azt, de még én magam is többet tudok a Bibliából, mint közülük akárki. :D"

És akkor te mennyivel vagy több, mint ők? :)

2022. márc. 27. 11:40
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
12 A keresztszülőség szempontjából? Hát nem is tudom, ha már ennyire hivatalos akarsz lenni, a keresztszülő szerepe nem a gyerek vallással való megismertetése és keresztény szellemben való nevelése? Mivel többet tudok a keresztény vallásról mint a gyerek apja-anyja, vagy bárki aki "hivatalosan" lett megkeresztelve a környezetemben, ha erre kerülne sor, hozzám simán jöhetne, mert nekem legalább lenne épp kézláb válaszom. :D
2022. márc. 27. 11:48
 14/20 anonim ***** válasza:
39%

Kézláb válaszod. :) Az vicces lehet. :)

A keresztszülőnek az a dolga, hogy támogassa a szülőket a gyerek vallásos nevelésében (nem pedig az, hogy ő ismertesse meg a gyereket a vallással, meg hogy ő nevelje a gyereket vallásos szellemben).

2022. márc. 27. 11:54
 15/20 A kérdező kommentje:
Először is a neten én nem találtam meg az infót, plusz az, ami a neten fent van, nem mindig fedi a valóságot, azeet kérdeztem. Nagyon szeretem a kicsit, és szeretnék részt venni a nevelésében is. Drága ajándékért pedig nem fognak hisztizni se a gyerek, se a szülők. Amire szüksége van, azt eddig is és ezután is meg fogom venni neki. (járok suli mellett dolgozni, ami azért egész jó pénzt hoz a konyhára. A pénz egy részéből a születésnapjára pl. kap egy kicsi gyerekmedencét, kapott tőlem szép ruhákat, ágyneműhuzatot, mindent, ami kellhet neki, emellett nagyon sokat foglalkozom vele, szinte úgy tekint rám, mint egy második anyára,, éppen ezért kértek fel keresztszülőnek.)
2022. márc. 27. 12:46
 16/20 anonim ***** válasza:
2022. márc. 27. 12:52
 17/20 anonim ***** válasza:
74%

A keresztszülőség nem a pénzről szól, hanem arról, hogy segítsd a gyermeket katolikus keresztény hitre nevelni. Erről és nem másról. Ez pedig egy fillérbe se kerül.

2022. márc. 27. 14:29
 18/20 A kérdező kommentje:
17 tudom, ezt arra a részre, amikor valaki azt írta, hogy szerinte kell hozzá pénz is, nem kevés.
2022. márc. 27. 19:14
 19/20 anonim ***** válasza:
47%
Gondolom, hogy csak a rosszindulat beszélt belőle, mint sokakból.
2022. márc. 27. 19:50
 20/20 anonim ***** válasza:
90%

Lehetsz.

"Én úgy lettem keresztszülő, hogy én magam nem voltam megkeresztelve, nem vagyok hívő, nem járok templomba, azt sem tudom mi az a bérmálkozás meg elsőáldozás."

Aztán szépen beírt az anyakönyvbe keresztelési tanúnak (ami bárki lehet), csak azt már nem láttátok. Családon belül meg úgy hívnak, ahogy akarnak. :))

2022. márc. 28. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!