Ha egy kereszt szülő váratlanul, meghal, a gyermeknek lehet másikat választani?
Figyelt kérdés
Tudom kicsit furcsa kérdés, de vallásos család a férjemé, és ragaszkodnak a keresztszülőhöz. A kisebb gyereknek még csak most fogunk választani, de szerettük volna, ha ugyanaz a keresztszülőjük. Sajnos a barátunk, akit a nagyobb fiúnknál felkértünk, egy balesetben elhunyt néhány hete 😢2019. jan. 26. 06:31
1/11 anonim válasza:
Szerintem célszerű érdeklődni annál a lelkészségnél, ahol a keresztelés szertartása megtörténne...
3/11 anonim válasza:
Ha az a kérdés, hogy a nagyobb kaphat-e új keresztszülőt, a válasz nem.
4/11 anonim válasza:
A család összes gyerekének nem kell, hogy azonos személyek legyenek keresztszülei.
Ha viszont az a kérdés, hogy az elhúnyt keresztszülő helyett lehet-e másikat választani, a válasz egyértelmű NEM, hiszen ő már nem tesz fogadalmat kereszteléskor (ami mégegyszer már nem lesz...) a gyerek nevelésében résztvételére.
5/11 anonim válasza:
Nyilván nem. Új anyja, apja se lesz, ha valamelyikőtök meghal. Nem ismertem hogy jut ilyen hülyeség eszébe embereknek.
6/11 anonim válasza:
(Külföldön élek,nőttem fel) Nekem amúgy annyira fura,hogy csak egy pár keresztszülője van arra a gyerekekeknek. Mi felén legtöbbenk 3-5 van. Vannak esetek,ahol csak 1,de legtöbbször mint mondtam 3-5 pár. Talán a hasonló esetek miatt.
7/11 anonim válasza:
Hát tényleg furcsa kérdés, mint ahogy írtad is. Még életemben nem hallottam ilyet, hogy a keresztszülő halála után másikat válasszanak. Ez azért nem így működik, már csak etikai szempontból sem. A férjed szülei nyugodjanak bele a sajnálatos halálesetbe, ha annyira vallásosak, akkor pláne nem értem, hogy egyáltalán hogy vetődik fel bennük...
8/11 anonim válasza:
Na persze, vallás. Egy rendes keresztény család - és persze minden más normális ember - az elhunytat sajnálná, és eszébe sem jutna ekkora hülyeség. Nektek is az hiányzik, hogy innentől fogva nem lesz ki pénzelje a gyereket. Az hozzátok meg a férjed családjához hasonló képmutató alakok miatt nézik le sokan azokat, akik őszintén és tiszta szívvel gyakorolják a vallásukat.
9/11 A kérdező kommentje:
8as. Nem ismersz sem minket, sem a férjem családját. A keresztanyától soha nem kértünk semmit, a legnagyobb összeg amit a gyerekre költött 5 év alatt 3000 Ft volt úgyhogy nem, nem a pénzelés motivál. Nem is értem mit képzelsz te magadról, hogy ismeretlen emberekről így ítélkezel. Talán magadból indultál ki? 🤔 A frusztrációdat menj, és vezesd le egy kis hangya szedéssel. 👋
2019. jan. 26. 21:02
10/11 anonim válasza:
Milyen kreatív vagy, hogy egy lopott, ezer éves szöveggel próbálsz "oltogatni" 😂😂😂 Hiába magyarázod a bizonyítványt, egy kamu-keresztény bagázs vagytok, akik annyit sem tudnak, hogy nem úgy cserélgetjük a keresztszülőket, ahogy azt kedvünk tartja. De mindegy, úgysem fogod ezt fel, úgyhogy lezárom. Minden jót 😘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!