Sokszor vitáznak az ateisták és a vallásosak vagy a vallásosak a vallásosakkal. Ezeknek mi értelme? Rendszerint senki nem győz meg senkit. Mindenki mondja a magáét és 100ból 99szer nem változik semmi.
Vannak értelmes hívők néhányan, akikkel egész sokáig el lehet beszélgetni.
Sajnos egyszer viszont mindegyiknél eljön az a pont, ahol nem lehet értelmesen tovább folytatni.
A maximum idáig az volt, aki ezt belátta és elismerte.
2022. márc. 27. 19:27
22/30 anonim válasza:
Igen, én keresztényként szeretem az mondani amit Isten is úgy gondolhat, ahogy én. Viszont azt szeretem a legjobban, hogy az atesitákra ez úgy hat, mint egy tüzes vas. Teljesen felpörögnek, lehülyéznek és kikelnek önmagukból. Pedig nem is sejtik, hogy majd egyszer Isten megmondja nekik, hogy "emlékeztek arra a keresztényre aki megmondta nektek a tutit és ti lehülyéztétek" A pofára eséstől nincs szebb dolog a világon!
2022. márc. 27. 19:56
23/30 anonim válasza:
"A pofára eséstől nincs szebb dolog a világon!"
Ez aztán valóban mérhetetlenül keresztényi hozzáállás...
2022. márc. 27. 19:59
24/30 anonim válasza:
23 Jézus is azt mondta, hogy lábunk elé veti ellenségeinket. Ez szerintem a pofára esés esete. Sőt, amikor a gazda eljutott a pokolba és a szerencsétlen Lázárt látta, hogy a Mennybe került, akkor igencsak nagy pofára esés volt. Jézus ezt hozta fel példabeszédben, amikor a gazdag engedelmet kért, hogy szóljon még a földön lévő ismerőseinek, hogy vigyázzatok, létezik a pokol és viselkedjetek rendesen. De Isten nem engedte neki, hogy szóljon a földieknek.
2022. márc. 27. 20:03
25/30 anonim válasza:
gazda helyett gazdag
2022. márc. 27. 20:03
26/30 anonim válasza:
Valóban, és még ráadásul magyarul se tud valami jól.
Nem tudom, miért ilyen a hívők elég nagy része.
Jobban örülnék neki, ha inkább normálisak lennének.
2022. márc. 27. 20:04
27/30 anonim válasza:
"De Isten nem engedte neki, hogy szóljon a földieknek."
A végtelen jósága miatt, igaz?
2022. márc. 27. 20:04
28/30 anonim válasza:
Mindegy, ez van a Bibliában. Valami támpont azért kell, nem?
2022. márc. 27. 20:07
29/30 anonim válasza:
Csak az a helyzet, hogy ha jobban megkapargatjuk, akkor kiderül, hogy mi miért van úgy a Bibliában, és az is, hogyan viselkedtek a keresztények (akár már i.sz.100 körül, mikor először hatalomra kerültek).
Ez pedig nem rokonszenves, csúnya fényt vet rájuk.
2022. márc. 27. 20:10
30/30 A kérdező kommentje:
22.
Tehát szándékosan provokálod őket közben pedig még káröröm is van benned.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!