Vallásosok! Ti miben hisztek / mit hisztek, mi lesz a halál után?
Meghalsz leáll az agyműködésed és a szervezeted.
Szerintem ennyi.
Hogyha teljes megszűnés lenne akkor logikátlan és hasztalan az élet. Minden elmúlik. Az ember meghal, a bolygónk meghal. A napunk pár millió év múlva összeroskad és szétbomlik a naprendszer. Több milliárd év múlva az univerzum összehúzódik és mindennek vége.
Hogyha nincs semmi akkor logikátlan az is, hogy “ azért élek, hogy a gyermekeimnek jó legyen”. Minden tettünk felesleges. A tudományos eredményeink, a szeretetünk, a háborúk, a vallások.
Az aki nem hisz semmiben akkor viselkedne logikusan, hogyha most azonnal megölné magát. A múlandóság miatt elvesztjük az erőnket. Megbetegszünk, megöregszünk, meghalunk. Amíg a halál el nem jön tanúi lehetünk a szeretteink halálának, betegségének, szenvedésének. Hiába a törekvés mert nincs ami fent maradna. Még a leghíresebb emberek is eltűnnek az univerzum történetéből.
A hitetlen emberek mégis gyűjtenek autóra, házra, szórakoztató cikkekre, ennivalóra. Ezerrel odateszik magukat, profik akarnak lenni a szakmájukban, túlóráznak hajtanak mint a gép. A hitetlen emberek vakok.
"Hogyha teljes megszűnés lenne akkor logikátlan és hasztalan az élet. Minden elmúlik. Az ember meghal, a bolygónk meghal. A napunk pár millió év múlva összeroskad és szétbomlik a naprendszer. Több milliárd év múlva az univerzum összehúzódik és mindennek vége."
Akkor mi van?
"Hogyha nincs semmi akkor logikátlan az is, hogy “ azért élek, hogy a gyermekeimnek jó legyen”. Minden tettünk felesleges. A tudományos eredményeink, a szeretetünk, a háborúk, a vallások."
Attól még hogy a cselekedeteid eltűnnek mint ha nem is lennének attól még lehet élvezni az életet. Dolgoz hatsz azért hogy boldog legyen a családod.
"Az aki nem hisz semmiben akkor viselkedne logikusan, hogyha most azonnal megölné magát."
LOGIKAI HIBA!!!
Egyáltalán nem lenne jobb. Valakinek lehet. De általánosan egy egyáltalán nem kijelenthető. Megöregszünk, meghalnak a szeretteink, stb. ÉS?? Inkább kinyírod magad hogy ne érezd a fájdalmat. Hajrá.
Én inkább élek és kihasználom minél jobban azt az időt amit a szeretteimmel tölthetek. Ha valaki meg is hal akkor is ott maradnak a boldog emlékek. Fáj. De rosszabb lenne ha nem lenne az együtt töltött idő.
Öngyilkosnak lenni olyan mintha el se kezdenél egy számítógépes játékot azért mert úgyis vége lesz és úgy se fog számítani. De attól még játszanak velük az emberek mert élvezik. Aztán vége lesz és nem számít hogy mit értek el a játékban. (kivéve azok akik versenyeznek és hasonlók de ez most nem tartozik ide)
"A hitetlen emberek mégis gyűjtenek autóra, házra, szórakoztató cikkekre, ennivalóra. Ezerrel odateszik magukat, profik akarnak lenni a szakmájukban, túlóráznak hajtanak mint a gép. A hitetlen emberek vakok."
Élik az életüket.
Akkor most nézzük a vallásos oldalt.
Eltöltöd az idődet a templomban, imádsággal, bűnbánattal, biblia bújással és hasonlókkal.
Sokan kiutálják a rokonaikat mert azok homoszexuálisak, vagy mert valamit nem az ő hitük szerint cselekszenek.
Elpazarolják az idejüket azért hogy aztán végül ne legyen semmi.
Inkább élvezem ki az életet, aztán küldjön pokolba ha akar. (bár bibliát elnézve erre nincs sok esély)
4. Nem értetted meg amit írtam mert magadra vetted és indulatossá váltál.
“Akkor is ott maradnak a boldog emlékek”
Hol? Az emlékeket az agy raktározza. Ha a test elpusztul az emlékeknek is annyi. A gyermeked emlékszik rád, az unokád már kevésbé, a dédunokád semennyire sem. Minden kedves emlék szétfoszlik és semmivé válik. A gyermekeid hiába tapasztalnak meg szép dolgokat, az emlékek szét foszlanak.
Inkább küldjön a pokolba? Milyen pokolba? Most akkor van isten vagy nincs? Most akkor miben hiszel?
Én azt mondtam el, hogy mi van akkor ha valaki semmiben sem hisz. Akkor ha csak a teljes megszűnés van te kis hisztis :D
6.
Nem értetted meg amit írtam.
" indulatossá váltál."
Lehet. Ha így volt akkor elnézésedet kérem.
"“Akkor is ott maradnak a boldog emlékek”
Hol? Az emlékeket az agy raktározza. Ha a test elpusztul az emlékeknek is annyi. A gyermeked emlékszik rád, az unokád már kevésbé, a dédunokád semennyire sem. Minden kedves emlék szétfoszlik és semmivé válik. A gyermekeid hiába tapasztalnak meg szép dolgokat, az emlékek szét foszlanak."
Mint mondtam nem értetted meg amit írtam.
Ott pont hogy arról beszélek hogy ha egy szeretted meghal. Te attól még élsz és az emléke meg marad számodra. Azért az emlékért (van akinek) megéri élni és ismerni a másikat.
Természetesen te is meghalsz és eltűnik az egész. De ez nem változtat azon hogy amíg élsz addig boldog leszel és próbálsz segíteni a szeretteidnek hogy ők is boldogok legyenek és halálod után is azok legyenek.
Nem fog számítani. De élvezzük az életet.
"Inkább küldjön a pokolba? Milyen pokolba? Most akkor van isten vagy nincs? Most akkor miben hiszel?"
Ha az van és Ha tévedek. De ha van is valami a túl oldalon akkor is nagyon csekély az esély a pokolra vagy mennyre.
"Én azt mondtam el, hogy mi van akkor ha valaki semmiben sem hisz. Akkor ha csak a teljes megszűnés van"
Nem. Te a téves feltételezéseden alapuló véleményedet mondtad el.
8. Nem értem milyen téves feltételezésről van szó. Nem feltételeztem semmit. Ha nem hiszel semmiben akkor logikátlan élni és ezt fent is tartom. Jó érzésből fakad, hogyha a szeretteidért élsz. Ebből kiindulva tehát van hited. A jóság erejében hiszel. Nem számít, hogy mi lesz? Akkor te a jelenben is hiszel. Tehát hiszel a jóságban itt és most.
Hogyha leéled így az életedet akkor nagy eséllyel egy jó és eredményes életet éltél. Hogyha nincs semmi a halál után csak a megszűnés akkor a jótettekbe vetett hited logikátlan és hiábavaló volt, erről a teljes megszűnésről beszélgetünk. Vagy legalábbis próbálkozok. Mivel a kérdező a halál utánról kérdezett nem a jelenről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!