Szerinted rosszul gondolja a nagybátyám?

Ha végig gondolod a dolgot:
A fiatalok általában nem járnak templomba, nem szeretnek. Ahogy öregszik az ember, egyre inkább. Beülsz egy templomba, öregeket látsz mindenhol, meaculpáznak, Isten könyörületét és üdvözülést kérnek. Vajon miért?
Ha bűntelen vagy, nyilván üdvözülsz. A fiatalok többségükben szeplőtlenek, komoly bűnöktől mentesek, "engedjétek hozzám a gyermekeket, ők bűntelenek."
Ahogy az emberi gonoszság kiül a lélekre, utána átmegy, átterjed a testre is. Ha a lélek nincs egyensúlyban, a test is mérgeződik. A boldogtalan ember előbb-utóbb megbetegszik, ld. gyomorideg, szívszúrás, álmatlanság stb.
Ez azt üzeni, hogy úgy kell élned az életed, hogy az egyensúlyban maradjon a lelkeddel, harmóniában. És akkor a tested is hosszú életű lesz.
Rengeted "ájtatos" jehovát látok, a legkicsinyesebb gazemberséggel a mindennapi életükben (sőr, sajnos CSAK! ilyennel találkoztam). Tulajdonképpen azt kell, hogy mondjam, hogy ez a kényszeres "valláskodás" egyfajta meaculpa a gazemberes életvitelük kompenzálására, könyörgés Istennek azért, ahogy élnek és feloldozást kérnek érte..
Egy nyílt szívű, egyenes embernek erre nincs szüksége...

"Nagybátyám gyülekezetbe jár ... Azonban én katolikus szeretnék maradni"
Akkor maradj is az, ne az ő gyülekezetébe járj, hanem úgy élj, ahogy a katolikus tanítás mondja.
"nem elég hogy hiszek Istenben, meg megvagyok keresztelve mint katolikus és közben a saját utam járom"
Nézz utána, hogy mi a katolikus tanítás ezzel kapcsolatban!
"a magán életembe hadd éljem ahogy akarjam. És akkor jött azzal hogy ez nem elég az ördög így csapja be az embereket hogy elég jó embernek lenni és éld a saját életed így vág el az ördög Istentől hogy ne üdvözöljünk, hanem így megtart a kárhozat útján"
Van ebben igazság, ha tényleg katolikus módon akarsz élni... A tíz parancsolat a magánéletre is ad útmutatást, nem csak arra, hogy kifelé milyennek illene tűnnie egy katolikusnak...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!