Fenyeget a nagybátyám?
A mama, 84 éves, és azt szeretné ha halála után én kapnám meg a lakását. Ezért ajándékozási szerződéssel nekem adta. A mamának van egy fia, apukám testvére, aki évek óta nem tartja a kapcsolatot az mamával, se az papával, amikor még élt. Mégis mikor megtudta a hírt valahogyan, óriási patáliát rendezett, őrjöngött. Apu mondta, hogy ne foglalkozzak vele, majd megnyugszik. A saját anyját és apát is elhordta mindennek, amit csak el tudtok képzelni, és most engem is megkeresett. Először szépen próbált hatni rám, hogy hát úgy illene, ha nekik adnám a lakást, mert ez nem nekem jár, én is tudom. Mondtam, hogy a mama így döntött, hagyjanak békén. Aztán fölháborodott, és akkor már facen írogatott hogy ügyvédet fogadnak és a gatyát is leperelik rólam, kitesznek a híd alá, ha nem adom oda nekik. Letiltottam. Akkor meg rám küldte az unokatestvéremet, a fiát, és ő próbált meg szépen beszélni velem, úgy hogy kb. 10 éves korunkban találkoztunk utoljára. Mondtam neki is, hogy hagyjon békén, nem adom a lakást. Akkor feldühödött és azt mondta ezt még nagyon meg fogom bánni.
Mit tehetnék, hogy békén hagyjanak?
L/25
Tiltsd le őket szépen, sorban.
Mást sajnos nem tudsz tenni.
Perelhet és a köteles reszt kb 100% hogy megítélik neki. De minderre csak a mama halála után kerülhet sor.
Addig letiltani mindenhonnan
Engem nagyon érdekelne ha nem tartja évek óta a kapcsolatot a nagybáttyád senkivel, akkor ugyan ki a lópikulától tudta meg, hogy elesnek az örökségtől?
kérlek mesélj még... 😂
A köteles rész a ház harmada, de ha az itt felsoroltak közül fennáll valamelyik, akkor végrendelettel kitagadható a köteles részből is.
Beszélj a nagymamáddal, és együtt keressetek fel egy ügyvédet, hogy mik a lehetőségek, ha a nagymama tényleg nem akarja, hogy akár egy kis részt is megkaparintson a lakásból a fia.
Ha ez megvolt, utána bátran pereskedhet majd a fickó. Te meg mondd meg nekik, hogy szálljanak le rólad vagy feljelented őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!