Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miert fenyeget a vallasi...

Isten miert fenyeget a vallasi konyvekben? Ez masoknak nem visszatarto a vallasokkal szemben?

Figyelt kérdés

Nagyjabol tisztaban vagyok a keresztenyseggel, a Biblia tanitasaival, a zsido vallassal, es meg az Iszlammal is es a Koran tanitasaival is. Nem mondom, hogy mindent tudok, de azert tajekozott vagyok, es van bennuk erdekeltsegem.

En magamat nem tartom vallasosnak, ettol fuggetlenul, erkolcsosen es szeretetteljesen PROBALOK elni (nyilvan hisz senki sem hibatlan) mindig azon vagyok, hogy lelkileg novekedjek, mindig jobb ember legyek.

Mind a Bibliaban, mind a Koranban fenyegeto hangvetelben ( legalabbis szamomra teljesen igy jon at ) irnak arrol, hogy egy nap mindenki felelni fog a tettei miatt, es hogy hitt e Jezusban, vagy a Biblia tanitasaiban, vagy a Koran tanitasaiban stb… Feljunk, mert megbuntetik aki nem stbstb nyilvan nem szo szerint idezek…

Kerdesem: hogyan donthetne el BARKI, hogy mi az IGAZ es miben KELL szinte kotelezo hinni ahhoz, hogy ne buntessenek meg??? Meg egyaltalan nem szimpatikus ez a hozza allas sem, hogy megbuntet Isten barkit is. En szemely szerint senkit sem buntetnek meg, senkire sem hoznek szenvedest, inkabb probalnam meggyogyitani vagy nem is tudom… Ez szamomra annyira gonosznak hat. Tudom, most a nagyon vallasosak biztos teljesen kiakadnak a megfogalmazasomert, de ezt erzem, igy leirom, hazudni nem fogok.

Es tovabba hogyan tudnank eldonteni, melyik vallas a helyes, melyik tanitas az igaz, vannak meg hinduk is, buddhistak is… Ezt azert eleg nagyban befolyasolja, hogy foldrajzilag hova szulettel. Ugye ha Europaba akkor nagy a sansz, hogy kereszteny leszek, es azt gondolod AZ AZ IGAZ. Ha keleten, akkor valoszinu muszlim, ha azsiaban akkor akar hindu, es igy tovabb…. Ritka esetben, maskeppen is alakulhat persze.

De egyaltalan megis miert kene vagy honnan kene tutira 100%ban hinni? Ezt Isteni sugallatkent, megerzeskent kell venni?

Gondolok itt arra, hogy mindenhol a propaganda es az agymosas megy, a tortenelmet sem tudhatjuk biztosan hogy ugy volt, mert nem voltunk ott, nem lattuk, es rengeteg dologgal kapcsolatban hazudnak nekunk. A Bibliat is atirhatta barki, beleirhatott barmit, abbol az idobol mar senki sem el, hogy elmondhassa. Es tudtommal volt is utolag modositva, elvileg ezert jott kepbe Mohammed profeta, Mert mar nem az eredetikent mukodott a Biblia, es ezert irodott a Koran, amiben ujra “helyre tettek” a dolgokat.

Szoval en azt, amit nem latok a sajat szememmel nem tudom 100%ra venni, mert ezt tanultam itt a Fold nevu bolgyon, ugyanis akik elhisznek mindent amit latnak vagy amit mondanak nekik, azok a naiv birkak, akiknek barmit be lehet meselni.

Nem mondom, hogy a vallas hulyeseg, mert ha valaki tenylegesen koveti a tanitasokat TENYLEGESEN, akkor az az ember legalabb egy erkolcsos eletet el!

De honnan kene tudni, melyik az igaz? Mi van ha en a keresztenyseget kovetem es kiderul hogy a Hindu az igaz? Akkor ezert majd megbuntetnek? Vagy mi van, ha egyiket sem kovetem a fent leirtak miatt?

2022. márc. 5. 20:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

"nem mondanám! nagyon sok embert ér trauma még sem lesz gyilkos! engem is bőven értek traumák még sem verem az embereket nem hogy ölöm őket!..."

Trauma és trauma között nagy különbségek vannak. Vannak olyan esetek amikor gyerekkori trauma vezetett ahhoz hogy később gyilkos lett.

2022. márc. 5. 23:27
 12/28 anonim ***** válasza:
44%

11 nem mondod? környezetemben láttam olyant hogy a lányt a mostoha apa megerőszakolta többször is és ilyen 13-14 évesen... meg olyant is akit a részeges apa vert lány létére... egyik sem lett gyilkos vagy olyan aki másokat bánt!

ez tudományosan kevésbé releváns és nem erre vezethető vissza a szociopátia... ahogy a melegség is főként genetikai dolog...

2022. márc. 5. 23:34
 13/28 anonim ***** válasza:

Rugóztok még egy sort azon hogy jó-e a példa vagy sem? vagy inkább a mondandót vizsgáljátok meg?

Utóbbinak több értelme van.

2022. márc. 6. 00:22
 14/28 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, nem jó szó az hogy Isten büntet, nem! Isten nevel! Aki megteszi a bűnt rászokhat, életében az első bűnt még sajnálhatja, azután már természetesnek veszi, ha nem kap nevelést vagy ha úgy tetszik büntetést.

Hagyjuk a gyilkosokat szabadon, semmi büntetéssel? Fordítsd már meg a helyzetet. Az neked természetes, hogy a bíróság börtönbe zárja, de Isten ne jutalmazza a jókat és ne büntesse a bűnösöket?

Téged nem lehet érteni.

2022. márc. 6. 05:44
 15/28 anonim ***** válasza:
14: Istennek van csak joga ítélkezni, nem neked 14-es.
2022. márc. 6. 09:14
 16/28 A kérdező kommentje:

Ha barki sertonek talalta amiket irtam, kerem vegye figyelembe, hogy egyaltalan nem ez volt a celom. Ezek az en sajat gondolataim, es ahogyan ti sem tudjatok, hogy amiben hisztek az igaz-e, igy en sem tudhatom az ellenkezojet. Nem is allitottam egyiket vagy masikat.

Mindegy hogyan fogalmazol, buntet vagy nevel vagy kovetkezmeny, a lenyeg, hogy fenyegeto a hangvetel es egyaltalan nem a szeretet jon le nekem abbol, hogy minden oldalon szerepel valami olyan hogy vigyazz, megbunhodsz, figyellek stb… Nem azzal leszek vallasos, vagy jo erkolcsu mert megfenyegetnek, hogy ha nem leszek az, akkor ilyen meg olyan szankcioi lesznek. Nekem ez elrontja az egeszet.

2022. márc. 6. 12:01
 17/28 anonim ***** válasza:
23%

Amíg nem élünk Isteni kegyelem alatt, addíg nem tapasztalhatjuk meg ezt az Isteni szeretet, amit kaptunk Jézus Krisztus kegyelme által.

Az istentelen szoftver nem fut az Isteni szoftver alatt.

Halálra ítéltként jövünk be a világba... Ádámtól örököltük...

Jézus Krisztus azért jött, hogy örök életünk legyen és hogy helyre állítsa a kapcsolatot Isten és ember között.

Rómaiakhoz 11,32

Mert az Isten mindeneket engedetlenség alá rekesztett, hogy mindeneken könyörüljön.

Efézusiakhoz 2

Ti is halottak voltatok vétkeitek és bűneitek következtében, amelyekben azelőtt éltetek a világ szokása szerint, a levegőégben uralkodó fejdelemnek a hatalma alatt. Ez a lélek most a hitetlenség fiaiban dolgozik. Közéjük tartoztunk mi is, amíg testi vágyainkban éltünk, s megtettük, amit a test és az érzékek kívántak. Születésünknél fogva mi is a harag gyermekei voltunk, akárcsak a többi ember. De a végtelenül irgalmas Isten azzal mutatta meg nagy szeretetét irántunk, hogy Krisztussal életre keltett minket, bűneinkben halottakat is – így kegyelemből kaptátok a megváltást; feltámasztott minket, és Krisztus Jézusban a mennyeiek közé helyezett minket, hogy az eljövendő korokban Jézus Krisztusban kinyilvánítsa kegyelmének túláradó bőségét, hozzánk való jóságából. Kegyelemből részesültetek a megváltásban, a hit által, ez tehát nem a magatok érdeme, hanem Isten ajándéka. Nem tetteiteknek köszönhetitek, hogy senki se dicsekedhessék. Az ő alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket; ezeket az Isten előre elrendelte, hogy bennük éljünk.

2022. márc. 6. 15:22
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Amikor gyerek voltam, apám mindig azt mondta vedd fel a papucsod, mert hideg a kövezet vagy kapsz egy pofon. Nem vettem fel kaptam is. De nem gyűlölöm apámat ezért, nem értelek. Visszatart téged valami, hogy felvedd azt a kib@szott papucsot?
2022. márc. 6. 16:56
 19/28 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, kérdező, hogy MINDEN sikeres vallás betartja a sikeres vallások 3 alapszabályát.

Ebből az egyik az iszonyú kegyetlen büntetés.

2022. márc. 6. 23:14
 20/28 anonim ***** válasza:
95%

12.

Ha a másik válaszoló példája nem annyira jó akkor ott vannak azok is akiket gyerekként elraboltak és katonának "neveltek" és közben úgy kimosták az agyukat hogy utána a saját szüleiket is megölték ha azt mondták nekik.

Ez szintén egy olyan dolog ami ellen nem lehet tenni.

"Szörnyű amit tesz/tett de egy beteg embert kínoznának örökre. Az őrülteket sem börtönbe hanem diliházba csukják."

Szóval akkor beteg gyilkos lesz a mennyországban vagy beteg ember a pokolban?

2022. márc. 7. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!