Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miert fenyeget a vallasi...

Isten miert fenyeget a vallasi konyvekben? Ez masoknak nem visszatarto a vallasokkal szemben?

Figyelt kérdés

Nagyjabol tisztaban vagyok a keresztenyseggel, a Biblia tanitasaival, a zsido vallassal, es meg az Iszlammal is es a Koran tanitasaival is. Nem mondom, hogy mindent tudok, de azert tajekozott vagyok, es van bennuk erdekeltsegem.

En magamat nem tartom vallasosnak, ettol fuggetlenul, erkolcsosen es szeretetteljesen PROBALOK elni (nyilvan hisz senki sem hibatlan) mindig azon vagyok, hogy lelkileg novekedjek, mindig jobb ember legyek.

Mind a Bibliaban, mind a Koranban fenyegeto hangvetelben ( legalabbis szamomra teljesen igy jon at ) irnak arrol, hogy egy nap mindenki felelni fog a tettei miatt, es hogy hitt e Jezusban, vagy a Biblia tanitasaiban, vagy a Koran tanitasaiban stb… Feljunk, mert megbuntetik aki nem stbstb nyilvan nem szo szerint idezek…

Kerdesem: hogyan donthetne el BARKI, hogy mi az IGAZ es miben KELL szinte kotelezo hinni ahhoz, hogy ne buntessenek meg??? Meg egyaltalan nem szimpatikus ez a hozza allas sem, hogy megbuntet Isten barkit is. En szemely szerint senkit sem buntetnek meg, senkire sem hoznek szenvedest, inkabb probalnam meggyogyitani vagy nem is tudom… Ez szamomra annyira gonosznak hat. Tudom, most a nagyon vallasosak biztos teljesen kiakadnak a megfogalmazasomert, de ezt erzem, igy leirom, hazudni nem fogok.

Es tovabba hogyan tudnank eldonteni, melyik vallas a helyes, melyik tanitas az igaz, vannak meg hinduk is, buddhistak is… Ezt azert eleg nagyban befolyasolja, hogy foldrajzilag hova szulettel. Ugye ha Europaba akkor nagy a sansz, hogy kereszteny leszek, es azt gondolod AZ AZ IGAZ. Ha keleten, akkor valoszinu muszlim, ha azsiaban akkor akar hindu, es igy tovabb…. Ritka esetben, maskeppen is alakulhat persze.

De egyaltalan megis miert kene vagy honnan kene tutira 100%ban hinni? Ezt Isteni sugallatkent, megerzeskent kell venni?

Gondolok itt arra, hogy mindenhol a propaganda es az agymosas megy, a tortenelmet sem tudhatjuk biztosan hogy ugy volt, mert nem voltunk ott, nem lattuk, es rengeteg dologgal kapcsolatban hazudnak nekunk. A Bibliat is atirhatta barki, beleirhatott barmit, abbol az idobol mar senki sem el, hogy elmondhassa. Es tudtommal volt is utolag modositva, elvileg ezert jott kepbe Mohammed profeta, Mert mar nem az eredetikent mukodott a Biblia, es ezert irodott a Koran, amiben ujra “helyre tettek” a dolgokat.

Szoval en azt, amit nem latok a sajat szememmel nem tudom 100%ra venni, mert ezt tanultam itt a Fold nevu bolgyon, ugyanis akik elhisznek mindent amit latnak vagy amit mondanak nekik, azok a naiv birkak, akiknek barmit be lehet meselni.

Nem mondom, hogy a vallas hulyeseg, mert ha valaki tenylegesen koveti a tanitasokat TENYLEGESEN, akkor az az ember legalabb egy erkolcsos eletet el!

De honnan kene tudni, melyik az igaz? Mi van ha en a keresztenyseget kovetem es kiderul hogy a Hindu az igaz? Akkor ezert majd megbuntetnek? Vagy mi van, ha egyiket sem kovetem a fent leirtak miatt?

2022. márc. 5. 20:31
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
45%
Nos, én vallásos neveltetést kaptam a szüleimtől. Fontosnak tartom leszögezni, hogy CSAK A SAJÁT NEVEMBEN BESZÉLEK!!! Én nem fenyegetésként élem meg ezeket. Isten lát engem, minden rezdülésemet. Ha Isten gonosznak lát engem, szíve-joga elítélni engem. CSAK ENGEM.
2022. márc. 5. 20:41
 2/28 A kérdező kommentje:
Hozza teszem, anyai agrol “jott” a Keresztenyseg, apai agrol az Iszlam. Mindkettot tanultam, utobbi volt, aminek jobban tudtam azonosulni a tanitasaival, sokkal realisabbnak tunt es szimpatikusabbnak pl azzal is hogy tilos a balvanyabrazolas/imadat, hisz nem tudhatjuk, Jezus hogy nezett ki…. De attol is egy ido utan eltavolodtam, mert a rengeteg szigoru szabaly szinte betarthatatlan, es az, hogy folyamatosan ugy elj, hogy ha a legjobbra torekszel is mindig egy csomo hiba van benned, hiaba elsz teljesen erkolcsosen nekem nagyon kimerito volt egy ido utan. Plane beepiteni a hetkoznapi eletbe, munkaba, szorakozasba… Egyszeruen nem ment. Meg mindig erkolcsosen elek, es mint irtam mar, probalok mindenkinek szeretettel reagalni stb, es gondolom, hogy ez boven elegnek kell lennie, hisz ez a lenyeg!
2022. márc. 5. 20:43
 3/28 A kérdező kommentje:
Nekem maga az, hogy Isten akirol ugy iteli meg, azt bunteti nagyon unszimpatikus. Nem azert mert felek, hogy esetleg engem fog megbuntetni… Hanem en nem igy tudnam elkepzelni es szamomra valamiert Isten nem egy ilyen “karakteru” kene legyen. De ugy latom, minden vallasban ez kozos, ami nekem nagyon furcsa es visszas
2022. márc. 5. 20:46
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

"Kerdesem: hogyan donthetne el BARKI, hogy mi az IGAZ es miben KELL szinte kotelezo hinni ahhoz, hogy ne buntessenek meg??? "

Ha Isten ezt valóbban elvárja akkor nem lehet kedves sem igazságos. Mivel akkor az alapján bünteti az embereket hogy egy szénaboglyából melyiket szénaszálat választod. Úgy hogy családi részről sok esetben még tukmálhatják is valamelyiket.

Ezenfelül miért KELLENE egy istennek hogy higgyenek benne? Ha az lenne a fontos hogy jó életet éljünk akkor miért nem mutatja meg magát mondja el hogy mit vár el és akkor nem kéne még azt is válogatni.

Miért nem mutatja meg magát és mondja el azt mit vár el? Mit veszítene? Miért kell hinni és miért nem tudhatjuk hogy ő létezik?

A pokol és ottani örök szenvedés felvázolása sem túl igazságos. Mi konkrétan az ami miatt egy átlagosan bűnös, hitetlen ember örök szenvedést érdemel? (nem kell ide keverni a gyilkosságot és hasonló durvább bűnöket, ott van a homoszexualitás ami nagyon súlyos bűn de közben nem ártanak, Miért kéne nekik ezért szenvedniük ÖRÖKRE????)

De akár ott vannak azok akik csecsemő korukban halnak meg. Mennybe mennek mert a rövid és lényegében még cselekvő képtelen állapotukban nem követtek el bűnt? Közben mások egész életükben meg szenvednek.

De ha pokolra kerülnek akkor meg egy ártatlan küldenének pokolra. Akkor mi alapján ítélnék meg? Hova kerülne?

A LÉNYEG A POKOL/MENNY koncepciónál hogy lehetne ezt is jobban. (főleg egy mindent tudó sokkal jobbat is tudna mint amit egy ember mint én kitalálhat)

Akár lehetne a pokolban szenvedés de nem ÖRÖK szenvedés. Amíg bűnhődik és/vagy megjavul. Szenvedés helyet is lehetne másmilyen büntetést választani és közben a problémákat megoldani.

Lehet valaki sorozat gyilkos. De lehet azért lett az mert rengeteg trauma érte gyerek korábban amik után bárki sorozat gyilkos lenne (kivéve ha túl ostoba és az 1. után vagy előtt lecsukják már).

Szörnyű amit tesz/tett de egy beteg embert kínoznának örökre. Az őrülteket sem börtönbe hanem diliházba csukják.

Ezek alapján van jó pár olyan pont ami nagyon azt mutatja hogy a vallás fenntartásáért írták és nem azért mert egy valódi jó és igazságos isten monda/sugallta. Ez azonban nagyon rombolja a többi hitelességét is.

2022. márc. 5. 22:24
 5/28 anonim ***** válasza:
0%

Na most a büntetés az nem jogtalan hanem következmény! (Vállasokban)

Gondolom akkor a törvényeket is feleslegesnek tartod meg magát a börtönt is! A pokol teljes mértékben a börtön! A rosszakat elszeparálják és büntetik mert kárt okoznak a társadalomban/ mennyekben!

Hello a VALÓ VILÁG IS ÍGY MŰKÖDIK!!!

Az abrahami isten(ek) mindentudóak ezért megítélhetnek minket! A kereszténységben nagyon nem kötelező a parancsolatok és krisztusi szentségek szerint élni! Csak annak meg lesznek a következményei és nem a földi hanem a szellemi létkor! Ugyan ez a karma és a reinkarnáció menete!

Nem a konkrét isten tisztelet miatt lesz valaki áldott hanem sajnos vannak erkölcsi szabályok!

Nem dugjuk meg a lányunkat

nem erőszakolunk meg nőket

Nem bántuk másokat fizikailag csak önvédelem esetén

Nem mutogatjuk magunkat mint a prostik

Nem párosodunk minden jött menttel

És még lehetne sorolni de ezek a szabályok kb mindenhol egységesek ahol létezik az erkölcs ès a kultúra! Ez valahogy maguktól fejlődtek ki nem pedig a vallás által azaz függetlenül az ateisták is betartsák (már aki) jó persze a kereszténység szépen hozzá tett a valós normák kialakításához de pont a kereszténység ismerte fel ezeket a normákat nem pedig az iszlám a zsidóság a buddhizmus vagy pedig a shintoizmus!

Melyik vallás a helyes?

Nem mindegy? Mikor ott állsz isten /istenek elott akkor nem azt fogja kérdezi hogy miben hitték hanem hogy milyen ember voltál!

Ha a hindu az igazi kis butus akkor nem leszel megbüntette mivel a hindukban még a keresztény isten is létezhet! A hinduizmusban több ezer isten van és ott megint csak a karma a lényeges! Azaz hogy mit teszel nem pedig hogy mit hiszel!

Birka max te vagy mert ugyan úgy nem látsz semmit nem hallasz semmit…

Igen nem mondod hogy a vallás hülyeség de elértünk az igazi szándékhoz! A vallás hülyeség!!! Ez itt a lényeg!

Nem a vallás nem hülyeség… lehet a muszlim vallás esetleg sajnos de a kereszténység eddig az emberiség akadémikus bölcsője volt a középkorban! Megannyi tudomány ág mellé állt és még a mai napig is! Ugye a keresztények emelték fel az első iskolákat amikben a jobbagyak is megettek tanulni! Megannyi tudományos kutatást támogattak pl Galilei kutatásait amiből kiderült hogy a nap a világ közepe… a belga pap aki fizikus az pedig csak az ősrobbanást fedezte fel! Nem nagy dolog csak rájött hogy jött létre a világ… semmiség 😅😂🧐😵

Nem nem muszlim ellenes vagyok csak vannak tények! A többi vallás lehet hogy hülyeség pl buddhizmus, hinduizmus, judaizmus, shintoizmus ellenben a kereszténységnek csak a nyugati tudomanyokat na meg a több száz segély szervezetet köszönheti! Vörös kereszt meg van? A vatikáni szervezetek + ingyenes iskolák egyetemek? 🧐🧐🧐

2022. márc. 5. 22:29
 6/28 anonim ***** válasza:
4 sajnos a sorozat gyilkosok többnyire maffia emberek akik pénzért ölnek! Nagyon ritka aki elvezetbol és civil! Aki van az szociopata és meg van állapitva hogy az agya máshogy mukodik… azaz ez inkabb egy születési rendellenesség
2022. márc. 5. 22:31
 7/28 anonim ***** válasza:
79%

"Na most a büntetés az nem jogtalan hanem következmény! (Vállasokban)

Gondolom akkor a törvényeket is feleslegesnek tartod meg magát a börtönt is! A pokol teljes mértékben a börtön! A rosszakat elszeparálják és büntetik mert kárt okoznak a társadalomban/ mennyekben!

Hello a VALÓ VILÁG IS ÍGY MŰKÖDIK!!!"

Hello NEM ÍGY MŰKÖDIK!!!

A pokolba örök szenvedés a büntetésed bűntől független. A börtönből a ha bűnöd nem túlságosan nagy akkor X éven belül kijutsz. Ezenfelül utána még vissza illeszkedhetnek a társadalomba és hasznosak lehetnek.

"Nem a konkrét isten tisztelet miatt lesz valaki áldott hanem sajnos vannak erkölcsi szabályok!"

Azonban az IS szükséges hozzá.

"Melyik vallás a helyes?

Nem mindegy? Mikor ott állsz isten /istenek elott akkor nem azt fogja kérdezi hogy miben hitték hanem hogy milyen ember voltál!"

NEM. BAROMIRA NEM MINDEGY. Eltérőek az értékrendek. Ezért lehet hogy élsz az egyik szerint majd a másik meg majd megbüntet mert ő mást mondott. De azért is mert benne nem hittél hanem a másikban.

"Birka max te vagy mert ugyan úgy nem látsz semmit nem hallasz semmit…"

Ha te sem látsz, hallasz semmit ugyan úgy mint a kérdező akkor miért max ő a birka? Akkor te is az vagy.

"Nem a vallás nem hülyeség… lehet a muszlim vallás esetleg sajnos de a kereszténység eddig az emberiség akadémikus bölcsője volt a középkorban! "

"Nem nem muszlim ellenes vagyok csak vannak tények! A többi vallás lehet hogy hülyeség pl buddhizmus, hinduizmus, judaizmus, shintoizmus ellenben a kereszténységnek"

Tehát a másik amelyik lehet hogy a helyes az hülyeség de amiben te hisszel az a tökéletesség. Értem. Ezzel tökéletesen leírtad hogy birka vagy.

2022. márc. 5. 22:44
 8/28 anonim ***** válasza:
67%

"4 sajnos a sorozat gyilkosok többnyire maffia emberek akik pénzért ölnek! Nagyon ritka aki elvezetbol és civil! Aki van az szociopata és meg van állapitva hogy az agya máshogy mukodik… azaz ez inkabb egy születési rendellenesség"

Ettől függetlenül vannak akiket trauma ért gyerek korukban és amiatt lettek azok. VANNAK. EZT TÉNY. Így pedig mondhatod hogy többség nem ilyen. Attól még a példa állja a helyét ahogyan a vázolt probléma is.

2022. márc. 5. 22:46
 9/28 anonim ***** válasza:
0%

7 amiket írtál az csak felesleges vita tárgya talán holnap de most csak az utolsót kiegészítem!

a kereszténység azért nem hülyeség MERT nem mint vallás hanem mint valós társadalmi dolgokat hozott létre! ahogy mondtam:

kereszténység által voltak iskolák amikbe a parasztok is járhattak INGYEN!

kereszténység által voltak támogatva a tudomány ágai pl galilei munkásságát maga a pápa finanszírozta! a belga pap aki fizikus volt jött létre a világ teremtésére!

kereszténység által vannak ingyen egyetemek és megannyi segély szervezetek amik csak a legnagyobbak közé tartoznak...

kereszténység által voltak az europai országok közti háborúk korlátozva és csak jogos tron követelés által lehetett háborút kihirdetni de más miatt nem!

igen megannyi háború volt itt europában az országok közt de ezek mind jogos trón öröklések voltak... ellenben közel keleten mai napig mennek a háborúk még azonos vallásúak közt is

ahogy mondtam a kereszténység azért nem hülyeség mert komolyan hozzá tett a társadalmi fejlődéshez főleg a tudományos fejlődéshez!

2022. márc. 5. 22:52
 10/28 anonim ***** válasza:

8 nem mondanám! nagyon sok embert ér trauma még sem lesz gyilkos! engem is bőven értek traumák még sem verem az embereket nem hogy ölöm őket!

megannyi beszámoló van ahol a gyerek folyamatosan verve lett még sem gyilkolt! inkább öngyilkos lett...

az antiszociális szocipota ahogy mondtam inkább genetikai rendellenesség...

vannak kutatások

2022. márc. 5. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!