Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondják itt páran hogy...

Miért mondják itt páran hogy elkárhozik a másik?

Figyelt kérdés
Nem is ismerik azt az embert, lehet már rég megtért.
2022. márc. 1. 12:14
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Isten dolga az ítélkezés de itt már idő nap előtt kárhozatra ítélnek másokat olyan emberek akik nem os egyenlőek a teremtő elohimmel
2022. márc. 1. 12:16
 2/28 A kérdező kommentje:
Mivan ha valakit olyan üdvösnek tartanak hogy udvozul de a másik nap olyan bűnt követ el amiért kárhozatot érdemel??
2022. márc. 1. 12:20
 3/28 anonim ***** válasza:
17%

Üdv. Nekem most volt vitám egy idiótával, így az én vonalamat leírom. Egy ateista rágalmazott minket hívőket, hogy mi rettegésből hiszünk csak Istenben. Tájékoztattam, hogy mi nem rettegünk sem Istentől, sem a pokoltól, hanem hálásak vagyunk Jézusnak. Ha ő retteg, rettegjen, rettegve várja a kárhozatot, mivel egyértelműen nem fogadja el Istent és Jézust. Ebből következtettem, hogy a kárhozat állapotában van. A gyümölcséről megismerni a fát.

Engem személy szerint Jézushoz sem a rettegés vitt, hanem mert megláttam magamban a bűn mocskát és ettől akartam szabadulni

Ez az én részem, amit láthattál. Több esetet nem ismerek, nem tudok nyilatkozni.

2022. márc. 1. 12:22
 4/28 anonim ***** válasza:
31%

"Mivan ha valakit olyan üdvösnek tartanak hogy udvozul de a másik nap olyan bűnt követ el amiért kárhozatot érdemel??"

A keresztény hit nem osztályozza a bűnöket. Minden ember bűnös, mindenki megváltásra szorul. Aki megtér Jézushoz üdvözül, aki nem, elkárhozik. Az igazi hívő életes során a megtérése után fokozatosan tisztul a bűntől, a bűnös cselekedetektől. Nem azért lettem hívő, mert a bűnt akarom cselekedni

2022. márc. 1. 12:24
 5/28 A kérdező kommentje:

#4 mit jelent megtérni?

Mi az a bűn?

Hallottam vannak megbocsáthatlan bűnök is

2022. márc. 1. 12:33
 6/28 A kérdező kommentje:
#3 illetve itt nem csak ateistáknak irtak hogy elkarhoznak hanem hívőknek is hogy szidalmazták őket hogy satanistak mikozben Jezust kovetik es imadkoznak
2022. márc. 1. 12:34
 7/28 anonim ***** válasza:
8%

"#4 mit jelent megtérni?"

A megtérés szó szerint a gondolkodás megváltoztatását jelenti. Ez a kiindulás. Megtérni KRisztushoz=belátod, hogy bűn van benned és Krisztus nélkül nem tudsz szabadulni ebből. Ekkor jó esetben Jézushoz fordulsz, hiszel benne, hogy Ő az Isten megtestesülése és hogy a bűneid helyett ő halt meg. Ekkor már szellemben újjá is születtél és üdvösséged is van. És szépen elindulsz a megszentelődés útján, ami életed végéig tart, ha kitartasz Krisztusban

"Mi az a bűn?"

Ezt magad is tudod.

"Hallottam vannak megbocsáthatlan bűnök is"

A halálos bűn nem hinni Jézusban, illetve ha már újjászülettél és ismét szellemi halált halsz, nincs több megváltás. Jézus nem jön el még egyszer, hogy megfeszítsék

2022. márc. 1. 12:37
 8/28 anonim ***** válasza:

"illetve itt nem csak ateistáknak irtak hogy elkarhoznak hanem hívőknek is hogy szidalmazták őket hogy satanistak mikozben Jezust kovetik es imadkoznak"

ezt sem lehet általánosítani. Minden eset egyedi. Senki sem az, aminek mondja magát, hanem az, aminek a cselekedetei, szavai mutatják. de még ez sem egyértelmű, mert ha egy gonosz ember 5 perce tért meg, akkor Krisztusé ugyan, de lehet, hogy ez még nem látszik a szavain, cselekedetein

2022. márc. 1. 12:39
 9/28 A kérdező kommentje:

"halálos bűn nem hinni Jézusban, illetve ha már újjászülettél és ismét szellemi halált halsz, nincs több megváltás. Jézus nem jön el még egyszer, hogy megfeszítsék"

Ha jol értelmezem akkor az az ember már szabadon csinálhatja a gonosz dolgokat mert már mindegy neki? Biztos ezt akarja Jézus? Nem egy végtelenül szerető Istenünk van aki a megbocsáthatatlant is megbocsátja?

2022. márc. 1. 12:39
 10/28 anonim ***** válasza:
91%
Volt olyan is hogy egymásnak mondta két hívő hogy elkárhozik a másik. Stílusuk alapján mindkettő jó úton haladt efelé.
2022. márc. 1. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!