Jézus hol mondott olyat a Bibliában hogy a homoszexuális aktus bűn?
@19!
Válaszra sem érdemes. Olvasd el újra amit irtam a természeti törvényekről, tizparancsolatról.
"Írtam olyat hogy szembefordítom??"
De mi szülte akkor a kérdésed? Mintha Pál szavainak nem lenne súlya nálad. A valláskritikába velem akadtál össze. Ez valami érv akar lenni nálad annak megtorpedózására, hogy a homoszexualitás bűn-e?
"21 tartsd be a sok törvényt és üdvözülj te farizejus"
Szalmamarci válaszokat én is tudok. Te meg ne tarts be semmilyen parancsot és úgy üdvözülj. :d
@25!
Ennyire kitudódott rólam ki vagyok?
Most lebuktam. :d
"De mi szülte akkor a kérdésed? Mintha Pál szavainak nem lenne súlya nálad. A valláskritikába velem akadtál össze. Ez valami érv akar lenni nálad annak megtorpedózására, hogy a homoszexualitás bűn-e?"
Őszintén?
Kíváncsiság. Nem 1 éven keresztül tanított Jézus. Mégsem beszélt egy ilyen fontos kérdésről?
Főleg úgy hogy voltak jóslatok a jövőre nézve. Ha azokat megtudták mondani akkor tudniuk kellett hogy a jövőbben mennyi problémát fog ez jelenteni.
Fura hogy egy ilyen fontos dologgal kapcsolatban nem beszélt, nem hagyott ő maga valamilyen utasítást hogy hogyan is kéne kezelni ezt.
Az ilyen fontos kérdéseket ráhagyni egy nála sokkal jelentéktelenebb emberre. Ez kicsit furcsa.
De mindegy.
Közben imádkoztam az Úrhoz, kérdezgettem, hogy Ő mit válaszolna Neked...?
Ha nem lenne helytelen cselekedet, akkor nem kérdeznéd, ugye?
Valaki elkövet bűnt és a lelkiismerete jelez Neki, akkor
a Isten szerinti megoldás:
Péld 28:13
Aki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; aki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer"
Ésaiás 50,10
Ki az közületek,
aki féli és tiszteli az Örökkévalót?
Hallgasson hát az ő szolgájának szavára,
és engedelmeskedjen neki!
Ha ösvényetek sötét,
és nincs világosságotok,
bízzatok az Örökkévalóban,
és támaszkodjatok Istenetekre!
Tehát Jézus szól hozzánk és kiigazít az Ó szövetségben írtakból ma is.
Amit a privátban írtam :
Isten országában királyság van. Nem bűn központúság. Jézust követjük, Ő van a középpontban. Mivel Krisztus lelke van bennünk ezaz Isteni lelkiismeret teljesen szentté tud tenni. Egyszerűen tudjuk mi helyes, mi nem. Persze ez egy folyamat. A Biblia, Új szövetség elolvasása...stb
Jézus szó szerint nem tér ki az evangéliumokban erre kérdéses témára, de a Bibliában olvashatod azokat a részeket, amiket megosztottak Veled a válaszolók.
Nekem alap, hogy Isten Ádámot és társul Évát teremtette. Nem két Ádámot...
29.
"Ha nem lenne helytelen cselekedet, akkor nem kérdeznéd, ugye?"
De. Akkor is kérdezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!