Jézus hol mondott olyat a Bibliában hogy a homoszexuális aktus bűn?
10.
5. válaszom 1. pontja.
Ha nincs ilyen akkor írd azt.
Jelenleg teljesen mindegy hogy az egész biblia Isten szava mert nem ez volt a kérdés.
Privát üzeneteket hanyagoljuk.
De privát üzenet alapján Ilyen rész nincs a Bibliában. A Biblia szerint Jézus tanításai során erre nem tért ki.
Nehéz szülés volt.
Nem forgattam ki semmit, szó szerint nyilván nem mondott ilyet, sőt például a homoszexuális szó benne sincs a Bibliában, sokkal későbbi fogalom. Viszont általánosságban beszélt a paráznaságról, a házasságon kívüli vágyakról és tettekről. Ezen felül definiálta a házasság jelentését is, miszerint egy férfi és egy nő életük végéig tartó szövetsége.
Indirekt egyértelműen belátható, bizonyítható Jézus nézete ezzel kapcsolatban.
Ugye nem gondolod komolynak ezt a kérdést?
Jézus itt a Mózesi törvényről beszél:
Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.
Máté 5:18 Mert bizony mondom nektek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.
Nos, sem Jézus sem sehol az újszövetség nem érvénytelenitette a törvényt. A törvény fundamentális kinyilatkoztatás, Isten Igéje. Az egész világ a törvény hatája alatt áll amig az ég és a Föld fennáll. A törvényben nem más van, mint Isten akarata arról, hogy miként szükséges élnünk. Mielőtt belekötnél és elekezdenéd nagy szakértőként idehozni a korbácsolást, leköpést, rabszolgatartást, megkövezést, stb-stb. A természeti törvényeket Isten minden ember szivébe beirta, ezeket ki is nyilatkoztatta a hóreben 10 parancsolat formájában, leiratta kötáblákra, és később a törvény részletesen kifejti, hogy mely konkrét cselekedetek tartoznak bele a "Ne paráználkodj!" parancsába. Benne szerepel a rokonokkal, állatokkal, azonos neműekkel, stb., való közösülés. Majd Jézus mindezt tovább szigoritotta a kivánsággal való nézésre is. Teljesen súlytalan a kérdésed. Klasszikus eretnek gondolatok állnak mögötte.
"Ugye nem gondolod komolynak ezt a kérdést?"
Mert??
@15!
"#14 hát akkor hajrá üdvözülj a törvény alapján de akor kiesel a kegyelemből"
Megjött "Szalmabáb Elemér"! :d
Abban a kijelentésben, hogy a törvény hatája alatt áll a világ, hol látsz olyat, hogy a törvény által üdvözül?
Ha te csak a kegyelmet hirdeted és elsiklassz a bűn mellett akkor tévtanitó vagy. Vagy nyugodtan lehet vétkezni mert kegyelem alatt vagy? :d
"Ugye nem gondolod komolynak ezt a kérdést?"
Mert??"
Mert szembeforditani Jézust Pál apostollal vagy a Szentirás bármely részével eretnek gondolat. Ennyire egyszerű.
"Mert szembeforditani Jézust Pál apostollal vagy a Szentirás bármely részével eretnek gondolat. Ennyire egyszerű."
Írtam olyat hogy szembefordítom??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!