A Biblia leírja, hogy az emberiség utolsó éveiben háború és betegség söpör végig a világban?
"nem találkozott még műtét előtt ateista emberrel."
Ez azért túlzás.
Másrészt sokat ér ám az a hit, ami csak életveszélyben jön elő...
Tisztelem Csókay doktort, de az intellektusnak meg a hitnek nincs sok köze egymáshoz, sőt, általában fordított az összefüggés. Egy tényleg intelligens hívőre jut tíz, aki sötét, mint az éjszaka.
Az meg, hogy szívműtét előtt nincs ateista (amiben amúgy kételkedem), nem jelent semmit. Ha az indiai szívét operálja, az a kedvenc hindu istenéhez fog fohászkodni, ha Musztafát, az Allahhoz. Egyik sem fog Jézus Krisztushoz megtérni a műtőasztalon.
Jézus nem Isten, csak mondom. Az Isten pedig lehet Allah, Buddha, stb. Mindegy, hogy hogyan nevezzük.
Ugye tudod, most mekkora butaságot írtál? Buddha egy tanító volt, nem isten, soha nem állított magáról ilyet, és a követői se tartják annak. Jézus viszont a keresztény tanom szerint Isten, és nincs üdvössége annak, aki ezt nem fogadja el.
Szerintem egy kicsit olvasgass a témában, ha érdekel. Rád fér.
Én nem emlékszem, hogy volt háború. Pl. Amerikában, amíg fehér ember nem tette be a lábát, addig az indiánok békében éltek ott.
Mt 10,34-11,1
34Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak. Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem, hogy kardot. 35Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert atyjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. 36Saját háza népe lesz az ember ellensége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!