Istennek van B terve?
Példa: ugye vannak olyan emberek, akiket az Úr papnak hív, de vannak olyanok is, akiket házasságra hív.
(Nem rólam van szó, de) ha az ember erős meggyőződést, illetve elhivatottságot érez az iránt, hogy őt az Isten papi hivatásra szólítja akkor abban az esetben, ha az illető mégis amellett dönt (cölibátust ne hagyjuk szem előtt), hogy megházasodik és ezáltal gyakorlatilag elutasítja a számára tulajdonképpen legalkalmasabb és legjobb utat, ami elvezetheti őt az Üdvösségre azzal mi történik?
És itt most ne azt írjátok, hogy az ilyen menjen görög papnak stb.., mert az olyannak lehet családja.
Kifejezetten az érdekelne, hogy ha én mondjuk az Isten által számomra kijelölt legjobb utat elutasítom, ami által a legnagyobb esélyem lenne üdvözülni akkor az ilyenre az Istennek van e új terve? Vagy amíg be nem lépek azon az ajtón vagy esetleg be is találom csukni, amit Isten számomra kinyitott, akkor van e még lehetőségem az Üdvösségre vagy egy ilyennel végleg elvágom ettől minden lehetőségemet?
Gondolok itt arra, hogy mondjuk van egy lány és én erős meggyőződést érzek afelől, hogy Ő számomra az akivel a legjobban megélhetem a hitemet és Ő az akivel úgymond karöltve a legjobban tudom az Istent szolgálni és én mégis elutasítom őt, azaz elutasítom Isten legjobb tervét, ami számomra a legkedvezőbb lenne és mondjuk egy másik lányt választok, aki szintén hívő keresztény csak éppen nem volt benne Isten velem kapcsolatos tervében akkor én azzal nagyot hibázok? Egy ilyen után van még esélyem arra (és tulajdonképpen erre vonatkozik az úgynevezett B terv), hogy üdvözüljek vagy ezzel végleg elvágom magam az üdvösségtől?
✅ Kezdjük, ott hogy ő jelen van a JÖVŐBEN is...
✅ Tehát, már fogja tudni előre mi a jövő(d) - mit fog történni, mit fogsz választani...
✅ JEHOVA : aki volt aki van és aki lesz (Ő az aki ott van minden-ütt/kor) - ezért MINDENHATÓ.
3.
Akkor már lehet inkább a Z tervnél tartunk.
De amúgy ha már amúgy is volt özönvíz. Nem lett volna könnyebb mindent elölről kezdeni teljesen tisztalappal?
Nem kell eső. Egy pillanat alatt minden semmisé lesz majd 2.0 verzióban Ádám és Éva. Kicsit okosabb verzióban, nagyobb tudással a környezetükről, jobb védelemmel hogy ne menjen be olyan aki rosszat akar, az a bizonyos fa nélkül akár.
De lehet elég lett volna ha okosabbra csinálja őket. Vicces lehetett volna egy beszélgetés Lucifer és a 200 fölötti IQ-jú Ádám és Éva között.
Szia
Te B tervről gyártottál elméleteket a kérdésed alatt. De figyeld meg, a hozzászólók akár Z tervet is el tudnak képzelni, és bizonyára le is tudnák írni, ők azt hogyan képzelik
Viszont a bűnbeesés egyetlen és egyedi eset volt/történt, amelyről a Biblia beszámol. Isten pedig eléggé részletesen, 66 könyvben számol be arról hogyan, miért és mi módon viszi ki az emberiséget (mert végül is Ádám leszármazottai csak áldozatai ősatyjuknak) a bűnös állapotból, hogy örökké élhessenek itt a földön, úgy, ahogyan eredetileg eltervezte. Gondolod, hogy a teremtőnek ehhez szüksége van B tervre? Ha jól meggondoljuk az a B terv, amelyben jelenleg vagyunk, mert ez nem volt része Isten szándékának.
Egyébként a Bibliában számos történet, eset van leírva, ha valami nem úgy történik ahogyan Isten eltervezte (ne feledkezz meg az ember szabad akaratáról, amivel Édenben visszaélt) akkor mindig van B terve. Példa lehet erre, az a szövetség, amelyet az izraeliták nem tartottak meg, nos itt is Isten a B tervet alkalmazta, vagyis nem a zsidó nemzet lett a "királyi papság, választott nemzet", ezért a más nemzetekből válogatta össze a királyi papságot, és szent nemzetet.
Eredeti (A) terv: 2Mózes 19:6, (B) terv:1Péter 2:9.
KZitus
De mi értelme van ennek:
" miért és mi módon viszi ki az emberiséget (mert végül is Ádám leszármazottai csak áldozatai ősatyjuknak) a bűnös állapotból,"
???
A leszármazottak bűnös állapotát elvileg Istennek megkellet volna tudnia változtatni már egyből Ádám után.
De ha ettől el is tekintünk. Nem lett volna könnyebb nemzés képtelené tenni Ádámot és Évát majd hagyni meghalni? Majd utána egy teljesen új jobb Ádám és Évával tisztalapot kezdeni? Akkor mehetett volna minden az eredeti terv szerint ami szerint ott élnek boldogan a paradicsomban. Már amennyiben ez volt tényleg a terve és nem csak egy hazugság és valójában Lucifer az ő szándékai szerint cselekedet mikor bűnbe csábította őket (és Ádám és Éva is az ő szándékai szerint cselekedet mikor elcsábult).
Nézd meg Ézsau esetét:
"Ne legyen senki parázna vagy istentelen, mint Ézsau, aki egy ételért eladta első szülöttségi jogát. Mert tudjátok, hogy azután is, mikor akarta örökölni az áldást, megvettetett; mert nem találta meg a megbánás helyét, noha könyhullatással kereste azt az áldást." Zsid 12:16-17
Vagy olvasd el, mi történt Izrael népével az ígéret földje előtt. Hiába bánták meg a bűnüket:
"És felkelének reggel, és felmenének a hegy tetejére, mondván: Ímé készek vagyunk elmenni a helyre, amelyről szólott az Úr, mert vétkeztünk. És monda Mózes: Miért hágjátok át ilyen módon az Úr akaratát, holott nem sikerülhet az néktek. Fel ne menjetek, mert nem lesz közöttetek az Úr, hogy el ne hulljatok a ti ellenségeitek előtt." 4 Móz 14:40-42
Vagy ott van a tékozló fiú esete, amiből sokszor csak a megbocsájtás üzenetét hangsúlyozzuk. Pedig a fiú elherdálta az örökségét, és évei mentek kárba, amit nem lehet visszahozni, semmissé tenni. A bűnnek mindig megvan a következménye.
Ézsau esetén volt B terve Istennek? Igen. Megsokasította őt is Isten, de nem ő kapta az örökséget, nem tőle származott a Megváltó, azt mondta róla Isten, hogy Jákobot szerettem Ézsaut gyűlöltem, stb.
Izrael népe esetén volt Istennek B-terve? Igen, elhullottak a pusztában, és a gyermekeik mentek be az ígéret földjére.
A tékozló fiú esetén volt Istennek B-terve? Igen, kegyelmet talált, és az atya visszafogadta.
Lett volna mindegyik esetben jobb A-terve Istennek? Igen. Nem is értem, miért keresi bárki is a B-t...
"Kérlek azért titeket atyámfiai az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent és Istennek kedves áldozatul, mint a ti okos tiszteleteteket. És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata." Róm 12:1-2
Látod, ezen is bukik ez a vallás.
Az 'A' terv a bűnbeeséssel lezárult.
Ádám és Éva utána már eleve a 'B' terv szerint élt.
De ez is véget ért később... legkésőbb az özönvízzel.
Tehát a mindent tudó/ható Istennek volt egy terve ami tönkre ment és nem tudta egymás után többször sem megoldani rendesen a problémát?
Vagy az egész minden a terve szerint ment és akkor egy számító szadista?
#8.) -.-)' Barátom !
✅ Már a teremtés előtt tudta a MINDENHATÓ/TUDÓ, hogy az ember enni fog a fáról !
✅ Szerinted mi a francé lett oda téve az a fa ?
✅ Az is a játék része volt !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!