Mi a különbség az igaz hit és a vak hit között? Szerintettek melyik mit jelent?
"Az igazi hit működik a vakhit nem működik csak üres szavak vannak mögötte a hit forrása Isten ő helyezi a hitet a hívő szívébe amely igazi és hatékony."
Ezt honnan lehet megmondani? Ha beszélek valakivel akkor miből tudom meg hogy ő elvakultak hisz vagy igazából?
Vagy akár saját magáról honnan tudja az ember hogy elvakult fanatikussá vált vagy igazából hisz?
Jak 2:14 Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-e őt a hit?
Jak 2:15 Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül,
Jak 2:16 És azt mondja nekik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nekik, amikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?
Jak 2:17 Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.
Jak 2:18 De mondhatja valaki: Neked hited van, nekem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom neked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.
Ezt honnan lehet megmondani? Ha beszélek valakivel akkor miből tudom meg hogy ő elvakultak hisz vagy igazából?
Vagy akár saját magáról honnan tudja az ember hogy elvakult fanatikussá vált vagy igazából hisz?
Ez mindkét esetben igaz:
Az igazi hívőknek a beszéde megegyezik Isten beszédével és a hitük szerint cselekszenek vagyis látok az életünkben természetfeletti eredményeket azt hogy újjászülettek és más emberé váltak gyümölcsöket teremnek, megtapasztalják Isten természetfeletti erejét amely által meggyógyulnak betegségekből és megszabadulnak démoni kötelékekből.
Ezt egy beszélgetés során nem lehet azonnal eldönteni csak akkor ha Isten Szelleme kijelenti valakiről mi van a szívébe.
A magam esetében még ott van a belső bizonyosság is különböző szellemi dolgok felől például hogy hívő és van hite,az ember egy idő után eljut odáig hogy megtanul belülről hallani és látni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!