Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy vezeti az Úr meg a...

Hogy vezeti az Úr meg a Szentlélek a hívőket ha azt se tudják létezik-e?

Figyelt kérdés
Véleményem szerint, saját magam csak én vezethetem , külső erő sehogy se tud vezetni az én életem én testem én gondolataim. Hogyan vezehetne az Úr lelke ha azt se tudjuk van e olyan? Nem értem a hívőket. Mi választunk jó rossz közül akkor hogy vezethet Isten Lelke? És külön álló lélek? Sehogy nem is tudom hogy gondolják hogy őket Szentlélek vezetu mikor saját magunkat tudjuk vezetni
2022. febr. 19. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:
42%

"Véleményem szerint, saját magam csak én vezethetem , külső erő sehogy se tud vezetni az én életem én testem én gondolataim."

Hát persze, önbizalom és ego az van :)

Azért Hitlernek is sikerült emberek millióit vezetni, sőt gondolataikat is formálni. Ő azért létezett, nem? Te legfeljebb azt hiszed, hogy saját magad vezeted... Szép ábránd.

2022. febr. 19. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:
25%
A Biblia a Sz. szellem által íratott, azt figyelembe véve vezet az Isten. Ezt a hívők tudják a maguk javára, az ateisták meg nem tudják a saját kárukra.
2022. febr. 19. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
A Szentlélek képes áthatni a bensőnket olyannyira, hogy már azonosulunk vele annyira, mintha a saját lelkünk volna. Úgy érezzük ilyenkor, mintha a lelkünk eddig be lett volna csomagolva, le lett volna fojtva és a Szentlélek nyitotta volna fel a zártságából. Ekkor nyílik ki és kivirágzik a lélek, amely aztán gyümölcsöket terem mindenki megelégedésére és örömére.
2022. febr. 19. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Zsolt 32,8

Bölcscsé teszlek és megtanítlak téged az útra, a melyen járj; szemeimmel tanácsollak téged.

Péld 3,6

Minden te útaidban megismered őt; akkor ő igazgatja a te útaidat.

Mt 5,8

Boldogok, a kiknek szívök tiszta: mert ők az Istent meglátják.

Jn 10,27

Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem.

Zsolt. 23

Az én pásztorom az Örökkévaló!

Minden jóval ellát engem:

dús legelőin megpihentet,

friss patakokhoz terelget,

felüdíti lelkem,

és az igazságosság útján vezet,

jóságos természete szerint.

A keresztények, akik követik Jézust az életük egy pontján találkoztak Jézussal.... megtapasztalták, hogy valóban feltámadt és most is él. Az Ő szeretete, mint egy mágnes vonz Hozzá.

2 Korinthus 5,14-15

Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt;

és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.

2022. febr. 19. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem tudják bebizonyítani a létezését mert semmi sem utal rá. Emiatt megcáfolni is nehéz mert milyen érvekkel cáfolnál meg olyat amiről semmit sem tudsz? Próbáld meg megcáfolni nekem hogy létezik a harkovi medvedisznóember. Ugye milyen nehéz.
2022. febr. 19. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!