Egy muszlim vagy zsidó vallású hívő nem tarthat kutyát háziállatként?
Hallottam, hogy tisztátalan állatnak tekintik, de ugyanakkor azt is, hogy csak, ha valaki a szájába ér, meg kell mosni a kezét, de amúgy teljes mértékben oké.
Mi az igazság?
#1.
És a zsidók?
Azt tudom, hogy a Tóra szerint, a zsidóknak segítettek a kutyák az Egyiptomból való kivonuláskor.
#4.
Egy arab imám azt írta, hogy az egész gyökere az arab pogányságból származik, mivel Mohamed és az első muszlimok is neveltek kutyákat.
#6.
Juhászkutyákat. Ráadásul a mecsetben is.
A szent Korán szerint az állatkínzás szigorúan tilos. A Korán szerint, ha valaki állatot tart, előbb kell az állat élelméről gondoskodni, mint a sajátjáról. Szintén muszlim források szerint a kutya az egyike annak a 10 állatnak, ami bejut a Mennybe, a Paradicsomba. Érdemes megemlíteni azt a történetet is, ahol Mohamed egész hadseregével megkerült egy szoptató szukát.
#6.
Olvastad a Koránt? Ezekből a történetekből többet onnan vettem.
Idekapcsolódó cikk még ez is:
Érdemes megemlíteni azt a történetet is, ahol Mohamed megöletett kutyákat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!